Thursday, August 27, 2009

6 Ramadhan

pimp myspace profile kejap je dah 6 hari berpuasa kan.. macamne puasa anda semua? hihihi, saya alhamdulillah masih kekal berbuka dengan menu buatan tangan sendiri. Walaupun super simple, tapi cukup la kan, nasi + 2 lauk, 1 kuih & air. Walaupun agak kelam kabut petang-petang tu.. mane nak hendel haziq lagi, masak lagi, itu lagi, ni lagi.. huhuhu, baru sorang hero. Dia punye penangannn, macam rasa nak pengsan kepenatan. harap-harapnye saya di kekalkan kesihatan & tenaga yang baik sepanjang ramadhan ni, Amin. Baru kejap tadi saya order kuih raya dgn Puan Sob. Tahun ni order sikit je. Hanya untuk rumah sendiri & mak saya. Cukup la kot. ok, tu jer.. daaaaa!

Monday, August 24, 2009

Sob,

pimp myspace profile happy besday to youuu, happy besday to youuu.., Happyyyy besdayyyy to Puan Sob, Hapy besday to you.... Semoga sihat & gembira sentiasa, amin.. dan semoga ko sentiasa ceria seceria Matahari..

Friday, August 21, 2009

Untuk Semua

pimp myspace profile Selamat Berpuasa untuk semua.. esok dah start poser kan? hihihi kejap je dah poser.. pastu tup tap dah raya pulak. Pantasnye masa berlalu.. saya merasa poser penuh sebulan tanpa cuti masa tahun 2006 (peknen Haziq) & 2007 (breastfeeding) wah! seronok & bahgianye dapat poser penuh sebulan. Yang up kan lagi kemeriahan awal ramadhan saya tahun ni, esok kan...,, jeng..jejengggg.. insya allah mak, abah & along akan sambut poser di rumah saya. along sefamili nak datang ke rumah saya sabtu esok. Sepatutnye mase kenduri aritu dia datang, Tapi anaknye yg no. 2 warded. Demam & keracunan. kirenye dia qada' la balik datang ke rumah saya minggu ni. Buleh le kami together-gether berbuka poser dan bersahur ahad tu. Meriahnya poser!! muahahaha Ngah! meh la datang rumah... kite buka poser kat rumah akak!! :D akhir sekali lagi, Selamat Poser utk korang yer.. Ceria-ceria selalu.. pssttt..pstt.. sob! buleh la ko poser penuh tahun ni kan.. best tuhhh

Thursday, August 20, 2009

alhamdulillah

pimp myspace profile alhamdulillah, majlis rumah baru berjalan dgn lancar seperti yang di rancang. terima kasih ye pada tetamu yang hadir. tenkiu Idut,. datang sekuarga meriahkan majlis. Pada yang tak dapat hadir, tak pe la.. Mungkin tak kesampaian rezki kite berjumpa. Masa Sekarang ni, saya berkeadaan agak kelam kabut. urusan pindah/punggah barang masih tak sudah. Tido pun tak cukup. Rehat tak cukup gak Bab Makan Cukup! sebab??!! mak saya masak kann.. mabeles weh! masakan omak.. Mujur mak abah saya stay dengan saya seminggu ni. Kalo mak & abah saya tak tolong menjaga haziq tu, nampak gayanye mau seminggu saya MC. Pengsan... Sok-sok bile keadaan dah terkawal, insya allah urusan blog akan berjalan seperti biasa. bangun pepagi tu pon berlari melompat ke sana ke mari, kejar masa. Tak leh adapt lagi la..

Thursday, August 13, 2009

Jemputan

pimp myspace profile Salam semua, Dengan rasa besar hatinya saya dan keluarga menjemput kekawan semua; (kak Shibam, Kak Meen, Kak Myza, Fara, Sob, Idut, Alin, Maya, Kak An, Didy, Mila, Makcik dan semuanye.., alamak! lupe la sape lagi.. kire okey je la eh.. mane yg saye terlupa nak sebut nama tu satu-satu, minta maaf yer., tapi jangan risau, korang leh je datang. Walau tak di tulis nama) Jemputan ke majlis doa selamat, Tahlil & solat hajat yang juga house warming saya pada Ahad, bersamaan dengan 16th Ogos 2009 pada jam 3.00ptg - 5.00ptg. **trademark; Belakang caltex jer. Opposite Mercedes Showroom Bila nampak Caltex, kene masuk simpang ke kiri sebelom masuk stesyen Caltex tu. Semoga peta yg saya tepek dan tak lupe juga segala trademark ni dapat memudahkan kekawan untuk menuju puncak terus ke rumah saya. Sekian, Terima kasih..

buleh ke saya??

pimp myspace profile semenjak dua menjak ni, saya memang dah ter rajin bebenor baca novel. Kadang tengah malam berebut dgn en. abah nak guna internet. sebabnye nak bace e-novel.. Bile dah ralit layan novel, sampai terasa dalam dunia sendiri. Tetiba kan, en. abah bagi cadangan, "bu, ape kata ibu pulak yg tulis novel??" hahaha, kelaka pun ade, rasa ingin pun ada.. akan tetapi, Buleh ke saya?? bagusnya la hai kalo saya di berikan ilham yg berbunga-bunga. Mane tau kan, kot satu hari ade lak ilham datang tetibe.. doa-doa kan la saya eh (wahhh! berangan..) p/s: kekawan semua, terima kasih eh bagi perhatian & nasihat utk entry merapu raban saya aritu.. Agak down sikit la hari tu.. Sekarang kire okey la sikit. Harap-harap sentiasa okey. Pada saya sendiri, Bile tak buleh control emosi ni, adalah satu kegagalan utk diri saya sendiri. p/s lagi: kekawan, saya ade hajat ni.. nanti saya buat entry lain eh.. tunggu.....!

Friday, August 7, 2009

SAYA..,

pimp myspace profile Hari ni terasa sesangat.., sangat ...., Sangat DOWN.., Sedih, terpinggir..., Di ketepikan,
kerja pun banyak.., Hati pun sebak.., Marah..,
cerita pindah rumah baru??.. ermphh...*sigh
rasanye tak payah lagi nak di kenang..
shuuh..shuuh..! perasaan... pergilah dikau jauh-jauh..

Wednesday, August 5, 2009

penangan dia..

pimp myspace profile semalam kan saya Half day MC.. huhuhu tak tahan woh! pening kepala, giler berpinau pandangan bila buka mata. kesah nya gini tau, hari senin malamnye tu mak mertua saya request buah durian. tapi kiranye nak beli sikit je la, ambik rase je kunun., pergi la area desa tasik.. situ ade org jual borong durian, tapi dia jual satu bakul penuh dengan harga RM15, durian dlm bakul tu lebih kurang dalam 12 biji. ade gak dia longgok 5 biji harga RM10. Daripada bayar RM10 dpt 5 biji, lagi bagus amik yg RM15 dapat sebakul durian. durian bebanyak tu leh la saya bagi jiran depan rumah pastu bagi babysitter haziq gak.. Tapi tetap banyak gak yg ada kat kami. Balik je rumah saya makan tak hingat punye, lepas satu.....,satu lagi. pagi esok nye bangun cam biasa, kat ofis start pukul 9 lebih gitu kepala ade rasa macam pusing. sampai melepet depan pc. Bila dah tak tahan saya terus telipon en. abah minta dia tolong bawakan saya ke klinik.. siyan dia, kena balik jejauh kejap semata nak hanto kan bininye ke klinik... Terima kasih en. abah! tengok gambar durian best kan, nikmat kesedapannya macam terasa-rasa je kat tekak. oh sedapnye dikau durian.. tapi kesedapan dikau membuat ku pening tak hingat! oh.. lepas dapat ubat, saye tak lengah terus telan memang power ubat tu, lalok terus lelap.. zassss tido, sedar² pukul 6.30ptg. bangun terus segar. Mujur!

Sensasi nya..,

Us together..