Thursday, July 9, 2009

Tugu Lang di Dataran Helang

pimp myspace profile
Jumaat, 3 July lepas brekfes kat hotel, kami naik semula ke bilik. siap mane yg patut, kami direct ke idaman suri, adus la hai.. Sekali tutup la pulak kan. dorang kan Jumaat kire public holiday. Tak byk la kedai buka, Maybe cuti sekolah dorang buka kot. dan tak lengah nye kami balik ke hotel semula, lagipon hotel Grand Continental tu kat pekan Kuah je, dari hotel ke Jeti & tempat shopping tu secotet je dekat.. Chey wah! ayat belagak tak hengat.. padehal nye kalo tak kerana GPS henpon Cek Abah, mau sesat barat kat Langkawi ni.. muahahahaha (gelak seton di situ..) balik hotel, saya & haziq melepaskan 'hajat' segala, kebetulan lak hujan turun dgn lebatnye. Kami pun Dok rilek² sambil layan Wonderpet Haziq dlm bilik. kul 3 baru kuar balik, destinasi yg di tuju adalah ke Jeti. Kat situ kan ade Dataran Lang. amik kesempatan la bergambar kat tugu langkawi ni, ramai yg saya tengok, asal gi langkawi je confirm ade amik gambo kat dataran Lang ni, Kami pun nak jugak! kalo tak amik gambo kang, tak maknenye sampai Langkawi. ~poyo cuaca mase ni kan amat terik nye, kecik-kecik mata memasing menahan silau. ramai gak org amik gambo mase ni, dan en. abah yg baik hati lagi hensem memberikan pertolongan pada org yg memerlukan utk snap gamba dorang.
dalam pada tu kan, tetibe datang beberapa mamat sengal berlari² kegirangan & berposing² bagai kanak² riang ribena.. rupa-rupanye dorang ni org Astro chanel Prima, tgh shooting
utk program tv dorang la kot. Sbb ade gak dorang offer sape-sape nak masuk tv, meh la rapat² dgn dorang. I ni kan low profile, dok jejauh udah le.
bule tengok gamba org produksi astro prima tu kat bawah ni, baju kaler putih, kaler oren & hijo tu la mamat² sengal yg riang itu. Sambil jalan beredar, sempat saya klik-klik gamba dorang.. ala-ala mamarazi.. hehehehe, dorang sengih² je bukannye dorang perasan saya kandid gambo dorang tuh!
tak le lama mane kami dok kat tugu ni, mase ni dah terik panas sesangat, padehal jam dah kul 4 lebih. Perot pun dah kriuk minta isi. Gigih saya beramah mesra tau tanye kat org kedai cenderahati kat Jeti tu, nak harap en. abah menanye? huhuhu sayang nau dia nak kuarkan suara emasnye tu.
lepas ni, laksa kita no!.., sambung,

No comments:

Sensasi nya..,

Us together..