Friday, July 10, 2009

takde dah der lepas nii..,

pimp myspace profile malam tadi kami masuk panggung wayang 3 beranak. sejak ade iklan transformers ni kat tv, haziq selalu minta nak tengok. dah buat ekperimen kat rumah sendiri, pasang movie kuat², duduk ontok depan tv dalam keadaan yg gelap gelita. akan tetapinya, malam tadi..

syok-syok tengok 3 beranak..,
tepat je tempoh 1 jam setengah berlalu, haziq bermula ke aktifan nye.. bermula dari melompat, turun-naik kerusi.. panjat dari ibu ke abah nye..
hinggakan dia bertukang child seat di lantai. gendang gendung bunyi.. Mase soundtrack tengah gamat, kira buleh ampun lagi. Bila sampai part emosi sunyi.. ? terpaksa kami memelok dirinye dgn sekuat hati.
abahnye dah mula berang, tetibe dia boleh menangis??! HARU! tempoh ke aktifannye berlanjutan hingga kan hampir setengah jam.. OHHH!
dan akhirnye saya, terpaksa pelok dia sekuat hati.. terpaksa juga beri ugutan cubit ter kejam sekiranya dia membuat pergerakan. Usaha kejam saya akhirnya berakhir dgn nafas lega bila dia tertidur dgn lena.
fuhhhh lega!
keluar dari panggung, kami berdua memang serender, tak mau lagi dah bawak anak masuk panggung. Puase la tengok wayang sampai dia dah besar baru di pertimbangkan semula.
Nak tinggal kan anak kat org & kami berpoya² berdua? tidak kesampaian hatiku begitu..
Dan rasenye tidak sesekali punye hati yg se begitu..
Transformer ni memang filem yg best! buleh beli Movienye nanti, leh layan balik mane part yg ter cicir.

2 comments:

didyrose said...

hihihih haziq nakal yer
ni saper buat saper ni
haziq buat ibu ke ibu buat haziq ni
kan dah kena cobet....
sian haziq pessan kat ibu ziq kalau nak date ngan abah haziq bley stay umah mummy...
ntah nak ke lagi dier tu stay umah mmy kan

b ada bawa bebudak ni masuk panggung masa tengok ipin dan upin tp my anak dara ni very the guud
caya lah.... cuma yaya lah ada sedikit takut gelap kan

cendawanintim said...

alahaiiiiiiiii, next time kena beli cd ajelah nampaknya..

Sensasi nya..,

Us together..