Thursday, July 9, 2009

Segala kene Cepat-cepat

pimp myspace profile
punye la lame tak updet,
kesah ke langkawi minggu lepas tu pon saya tak updet lagi.
banyak hal nak kene urus..
dgn rumah barunye la, dgn ofisnye la.
oleh itu, mase tgh lenggang kangkung mak ita kat ofis ni, amik kesempatan mengular siapkan assignment blog kejap. Jadi, saya cube mula dari awal yer..,
Khamis - 2 July 2009
sepatutnye saya kene balik dr ofis sharp-sharp kul 5.30. Sekali pulak, ade kerja yg tidak selesai.. terpaksa stayback sampai kul 6. Balik rumah terus amik hiway besraya, elak dr Jammed kat bulatan lumba kuda. Berdesup terus balik, Tp MRR2 as usual ade lite-lite jammed. Beh kurang kul 6.30 sampai rumah, En. Abah dah siap tapau nasi utk dinner kami. Mandi cepat², bersiap simple mimple pastu makan cepat² baru pegi amik haziq kat rumah pengasuh.
pengasuh info haziq jatuh bedebuk mase tengahri tu. alahai kesian dia. agak teruk gak Kecedaraan nye, gusi gigi depan tu still bengkak & bleeding. Tengah perjalanan ke LCCT tu, nyaris kami nak patah balik ke rumah. Tapi Haziq sendiri yg merengek nak naik kapal terbang.
Saya tanye dia, okey ke tidak.. dia jawab "okey.. nak nek tebang" dlm mase yg same saya berdoa & urut gusinye sambil urut perlahan² beserta surah alfatihah. Alfatihan kan buleh sembuhkan penyakit.
Alhamdulillah sesampainye di LCCT, haziq cergas,ceria & aktif mcm biasa.
tambah lagi dia excited tengok sana sini kapal terbang.
haziq pencinta kapal terbang, tu yg semangat dia lagi ber kobar² bila nampak byk kapal depan matanye
kali ni kami tak kelam kabut check in macam kami ke KK dulu,
kami sampai agak awl, 2 jam sebelom. Cemerlang dah tu
flight kami kul 9.30mlm, last flight ke langkawi.
agak ramai umatnye, kami terpaksa menggunakan mask dr mula naik sampai ke sudah landing baru cabot..
pencemaran bau yg teramat telah melanda sepanjang penerbangan tak indah kami.
dgn bau ketiak nye la, dgn bau mulut org lagi, pastu ade bau sendawa org.. pengsan!
kami selamat sampai di airport langkawi beh kurang kul 11 gak kot (tak ingat dah kul brp)
sampai je kat exit airport, cam biase agen transport kan mengejar² customer utk promote dorangnye kereta sewa.
Malas nak pk panjang, kami amik Wira auto utk 3hari RM100. Pd mulanye nak gak merasa jadi org kaya, sewa keter mewah² ke kan. Banyak dah habes, saya pun sampai lewat dah kan, sendiri mau ingat la.
sampai je kami di Grand Continental Hotel Langkawi, terus mandi rehat tido. Tapi kan, tak leh nak terus tido, Haziq tgh berceriaan. Keseronokan betul. Terpaksa kami tutup semua lampu, baru zass selamat tido.

3 comments:

Syasmeen said...

oo...bercuti ke langkawai bestnya erm kami dah lama merancang nak p sana tp ms yg x mengizinkan ntah bila lah dpt jejak kaki ke langkawi anyway jgn lupa upload lg gmbr2 kat sana....

so bila nak msk umah br nih....

mila80 said...

ini betul punya takde masa ko nie ita.. tak puas baca la.. huhuhuhu..

Ietams said...

Syasmeen,
memang best.. tpi tak bole pegi sekejap. Sekurang²nye 4 hari 3 mlm baru layan

mila80,
mmg tak cukup mase, balik rumah keletihan terus tido awal.

Sensasi nya..,

Us together..