Thursday, July 9, 2009

kejap je kat langkawi

pimp myspace profile
tak banyak mane pon kami berjalan, bak kate en. abah pun pegi langkawi ni cume utk kenal tempat. Bile dengar dia dah kate mcm tu, maknenye ade la lagi plan nak ke langkawi lepas-lepas ni.. hahahahaha. kami tinjau gak awana porto malai, pantai chenang, Under waterworld, air terjun kami tak pegi, sbb under construction zoo, tmn eksotik segala kami tak pegi. dah tak larat rasanye. Tupon dah Kepenatan. len kali je la cuti lama sket baru puas jalan sana sini kat Langkawi ni. Sabtu 4 July,09 bangun awl pagi, kul 5 lebih kemas baju, barang semua.. pas solat subuh haziq pun bangun.. dia hangen kene bangun awl pagi, tp lepas kene rasuah berendam dlm tab mandi, segar terus, takde nangis2 dah. pegi brekfes makan laju-laju.. sampai airport, haziq tido dr dlm keter. Ngantok sgt le tu kene bangun awal pagi. kami amik flight paling awal.. tu yg kene sampai airport kul 7pg. sementara nunggu en. abah parking keter, saya & haziq stay kat pintu masuk airport tu, Sekali kan ade sorang mamat tu ngorat saya kaw-kaw.. Tah hape² tah, saya dah takut woo mase tu, siap doa lagi, "bang.., cepat la datang.. cepatla..." Mujur en. abah sampai awal. sekali jeling je kat mamat tu. Tetiba mamat tu buat-buat jaga lalulintas mase kami nak naik on board, dukung je haziq terus dia bingkas bangun. Semangat dia nak tengok kapal terbang.
walaupun tgh pening lalat & mamai lagi, semangat berkobar dia tetap ada, pakai seat belt pon sendiri, pastu dok diam² ontok. senang tul ibu & abah terbang kali ni. cume bile dah sengah jam berlalu, dia haus baru nak riba semula dgn ibunya menyusu.
selamat sampai dlm kul 11 pg la gak.. Terus balik rumah, lepas hajat gitu gini, keluar balik pegi makan.. pastu terus gi rumah baru, nak tengok perkembangan. 2 minggu gak kami tak melawat, sebab aritu dorang tgh buat kerja-kerja defect. Mujur pegi tengok, ade sinki bocor. En. Abah terus panggey supervisor developer, jd plumber terus dtg & betul ape yg patut.

No comments:

Sensasi nya..,

Us together..