Sunday, July 12, 2009

H1N1 - SK Sultan Sulaiman 1

pimp myspace profile
ada tak tengok berita sehari dua ni? berita malam ni punye ke?
Berita kan dan war-warkan dekat Terengganu ade kes H1N1 kan.
Terbaru katenye seramai 6 orang telah sah positif H1N1.
Mangsa Ke- 5 Pesakit H1N1 di sekolah kebangsaan Sultan Sulaiman, Kuala Terengganu
dengan sedih & bimbangnye saya menyatakan,
mangsa yg ke -5 tu adalah anak buah saya sendiri, Nur Azmina Batrisyia aka Kak Long,
anak angah saya (abg no 2 saya).
sekarang angah saya satu keluarga telah di kuarantinkan dalam rumah sendiri.

Walaupun saya tau punca & cerita sebenar bagaimana H1N1 dekat SKSS ni boleh merebak,
tetapi adalah tidak elok saya berkongsi bersama dalam blog saya ini..
kang tak memasal kene blocked,
bukan je kekawan semua tak leh tengok,
saya sendiri pun tak boleh nanti.

Baru hari ni sekolah tu di tutup. Eloklah tu... takkan nak cukup kan 10 org terjangkit baru nak di tutup sekolah tu kan.

semoga azmina selamat & jauh dari segala bahaya. Amin.

p/s: bahyer gak kalo satu sekolah & sekelas dgn "org-org penting"
**Update :
anak buah saya dah leh kuar spital ari ni.. kul 2 karang dia leh balik rumah dah.
tapi dorang still di kuarantin kan di rumah sendiri sehingga diberitahu kelak.
alhamdulillah,
terima kasih ye kekawan yg sudi mendoakan.
Budi baik anda amat saya hargai.. :-)

5 comments:

minna minna said...

siannya famili abg hang. aku doakan agar sume nyer baik² saja. doa bebanyak yer.

amizah said...

siannyerrr....t'kejut gak H1N1 dah merebak kat trg dah....akak pun doakan semuanyer selamat...

Ietams said...

minna,
mekaseh.. bengang, risau semua ade la ni

amizah,
tu la.. dah 6 kes, baru nak pung pang pung pang. hish geram..
mekasih yer.

didyrose said...

ya lah cam mana lah bole kesitu plak bejangkit kan...
biasalah org penting suka makan angin kan tu lah termakan H1N1 tu....
ayooooo....
kasiian kat anak buah tu yer mangsa keadaan la plak...

Ietams said...

didy,
gitu la..

Sensasi nya..,

Us together..