Friday, May 8, 2009

tag 2 in 1 dari Meen

pimp myspace profile
saya dah buat tag Meen ni sejak Selasa hari tu..
Tah kenape, blogger ni bengong ke ape ke. Kadang gamba yg dah di upload hilang,tibe-tibe ade pulak, pastu hilang lagi.
akhirnya berjaya juga di publish hari ni. Dah takde bengong lagi la kot.
Kepada Puan Meen, berkalung-kalung terima kasih nge TAG saya, Bukannye tak nak jawap, tapi ade sket hal yg meng delay kan..
TUGASAN HARIAN
1) bila terakhir anda cuci toilet?
ahad ari tu.
2)pencuci apa yg anda guna?
sabun basuh kain je, Daia.. tak dan nak gune pencuci toilet. mane yg ade je gune utk sental..
memang terus sental je tak kire bile. Kadang tgh malam pun buleh menyental.. Sabun & penyapu toilet mmg dah tersedia, jadinye dah mcm otometik, masuk toilet kaki rase tak best terus sental.

3) dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai?kenapa?
2-3 kali, kalo rajin tiap hari & tiap mase.. kalo dtg malas seminggu sekali jer.
4)apa tugasan terakhir anda sebelum menjelang malam?
tukar diaper haziq & gosok kan gigi dia.
5) apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
nasi putih, ikan goreng, sambal gesek.
6) minuman selalu anda buat waktu pagi?
susu mamil mama campor oat.
7) sebelum tidur apa yg anda suka lakukan?
Susukan haziq sambil baca novel
BADAN ANDA
1) berapakah berat anda sekarang dan juga ketinggian anda?
timbang selasa aritu, terkojut weh!,
berat skrg sudah naik 2 kg, 55kg lorr!! aiyaakkk, tinggi tak naik pulak. Masih 155cm.
**ingat dah meringan, sbb rase badan ni mcm ringan je.
2) berat yg paling tinggi dalam sejarah anda?
63kg. Berat betul2 sblom bersalin.
3) apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh badan lansing?
takde mkn ape pon.. saye still BF haziq. tak berani la nak amik sebarang pemakanan sampingan utk kurus.
4) berat yg paling rendah yg pernah anda dapat?usia anda ketika itu?.
45kg, dari sekolah Menengah menten sampai umo 20.
Stat umo nak melangkau ke 21, berat dah intermittent. kejap 45kg, kejap 50kg kejap 53kg.
Bila Umo 23 sampai kawin menten 53kg. Lepas beranak tu pon menten 53kg, Sekali timbang Selasa very the surprise, 55 ko!
5) anda pernah sertai program pelansingan?
tak pernah. Saya jenis sayang duit.. Bukan senang nak cari duit oh
kalo pegi slimming ctr berabes riban duit, pastu peknen lagi, kan ke dah rugi riban-riban tu.
6)apakah diet yg anda ambil untuk memiliki berat anda yg paling rendah?
saye tak ber Diet pon, tapi hasrat diet tu menggunung. Saya cume sentiasa berdoa nak kurus je stiap kali lepas solat.
7)apakah yg menyebabkan berat badan anda naik mendadak? Mase peknen kan haziq dulu pon berat saya konsisten je naik, takde lak mndadak naiknye
bile senang hati & gumbira pulak, kejenye MAKAN, lepas makan, makan, pas tu makan lagi..
buleh gak la naik 2-3 kg, pastu turun pun 2-3kg
8)apakah target anda untuk kurus selepas ini?
tak target nak melidi pon, cume target tak mau badan gendut sane sini je.
sebab nye baju saye yg dulu2 pun still leh muat macam dulu. Tu yg tak rase pun badan ni Ter gemok.
alhamdulillah tak bermasalah sampai tak buleh pakai baju lama. Buleh je pakai semuanya.
cumanye mengalami kekembangan badan. Tu yg nampak over montok. Baju suar kebanyakan nye pun masih pakai baju lame.
9) miliki gambar anda dulu dan kini?
ade. Lame gak mencari. Album lelama en. abah baru susun kemas hari tu.
Saya memang tak pandai mencari kalo org lain yg berkemas.
JENG...JEJENGGGG...,

10) sila upload
Bawah ni gamba mase saye form 5, imam rock betul rsnye guwe mase tu. Possing siap sarung cap tu.
tah sape yg punye cap tu pun tak tau.
mase ni memang trend amik gamba solo betenggek tepi koridor.
Kalo Tak cayer, bule suruh si kudip ke damiazri ke hamisya ke godek gamba dorang mase sekolah. Kompem ADO... hahahaha
gamba bertenggek mcm ni glams dulu tauuu
baju kuning kat bwh ni mase sy studi dulu-dulu. Kalo tak silap mase umo 19 nak ke 20 thn kot.
dan dgn gamba ni juga la en. abah jaja kat famili dia. WAHHH! terus berkenan....
Terus approved berkawan.. muahahahaha.. malu giler rase!
tapi en. abah tunjuk gamba ni kat family nya mase saya dah grade dah pon. (tapi mase saye konvo kat sekudai, haramnye saya tak bgtau en. abah. Sampai skrg en. abah jadi kan bahan utk saya, ye la... mase tu en. abah dah berkarier, saya ni ape la sangat mase tu kan.., budak hingusan yg excited ber konvo!)

En. Abah jual saham saya kat famili dia, Mase umo saye 22thn, ingat lg mase tu saya dah stat keje part time Lecturer kat NSSDC, Mantin. Kire ms tu dah mcm stable la ekonomi kot. Terus tunang. Abes kontrak je en. abah terus tak kasik saya sambung kontrak. dok kampung Sahaje sepanjang tempoh Bertunang 6 bln tu, Tengok! gile kedekut cek abah. Punye la jage tunangnye, kekunun tak kasik la org lain tengok.
eh takde la sebab tu rizen pokok nye, Main rizen en. abah tak kasik saya cari kerja mase tu sebab senang nanti lepas kawin cari kerja kat KL terus.. Tak payah la nak tukar kerja ke ape nanti.

gamba badan saya yg sekeping bawah ni
mase saya jd suri rumah tangga yg terhormat hampir setahun. Kekunun nak jd fulltime housewife. ADUSS! tak tahan wei, Kebosanan yg amat. Tu yg kurus melidi gaknye.
tapi yg best nye mase ni, pantang teragak je.. berdesup terus pegi ke sana ke mari.
misal kata minggu ni genting, minggu depan kuantan. Pastu Melaka. pastu balik kampung.(follow en. abah out stesen pun rajin gak)
gitu la kirenye. Masuk bln ke 7 menganggur, terus gigih cari keje. Tak tahan bosan!
haaa... sekeping nye saya...., tengok! tengok!,
Yang bawah ni gamba saya baru je snap selasa aritu kat tesco.
Kami ke tesco cume utk menimbang berat badan memasing.
berat kami sekuarga utk di letak kat dlm detail insurans.
seluar yg saya pakai kat dlm gamba atas ni adalah seluar yg sama dlm gamba saya melidi (gamba kemeja putih) kat atas tu. Saiz suar tu 27. Tu yg saya kate, walaupun badan saya nampak agak kembang, syukur alhamdulillah semua baju suar saiz zmn dulu-dulu masih boleh & selesa lagi di pakai sekarang.
haaa... dah macam flash back diri saya pula kan, jawap tag Puan Meen ni,
Tapi tak pe la.. sekurang2 nye saya buleh kenang zaman muda remaja saya dulu.
dan buleh gak saya jamu mata saya dgn gamba saya yg selim-melim tu,
dalam pada tu gak, dapat le saya share dgn kekawan lama. Ye laa.. yg mane baru jejak kasih tu. Kalo nak duduk sembang memang susah nak set kan mase nye kan, Masing² dah ade komitmen.
Blog ni pon ade gak kebaikan nye, mrapatkan silaturrahim gitu... Buleh tau perkembangan kekawan.

4 comments:

minna minna said...

gmbar bertenggek kat koridor? aku ada. Ha Ha Ha..tp aku x de plak pic ngn ko Pn Zulie, Puas i godeh. gambar berzanji pun x der..

Ietams said...

minna,
hahahaha. lawak sungguhh rasenye bile tengok la ni..

mila80 said...

huhuhuu..
masih menten la ko ita..
aku rasa, aku nie dah kembang bangat nih...
usaha nak kurus semula.. tapi takmo kurus sangat cam zaman kolej dulu.. kurus banget la pulak.. berat 46kg dengan ketinggian 168cm.. tak ker lidi tu?

Ietams said...

mila,
menten x menten pon, kembang je ni ha.. adus
tak ketara pon ko kembang, ko tinggi. Stable.
tp dulu mmg kurus sgt gitu. Skrg ni, ok what

Sensasi nya..,

Us together..