Tuesday, May 5, 2009

setelah kesedapan bercuti 3 hari,

pimp myspace profile
dah cuti 3 hari best-best, senin nak kene kerja lak.
adusss, boring + malas + ngantuk + segala2 yg seangkatan dengan nye akan terase mase ari senin ni..
meh saye sambung lg citer ari cuti kami.

memang tak ke mana-mana. Tapi ahad tu saya ajak en. abah keluar. Nak beli ribena haziq. Hari Senin haziq akan stay dgn baby sitter dia yg baru. Hopefully semuanye berjalan dgn lancar dan selamat, Amin. 
Bbsitter haziq dah serender jaga haziq, kesihatan diri nye yg tak mengizinkan. Siyan Mak Haziq. Mase last day dorang anak beranak menangis sedu sedan. HUHUHU Touching nye lak aihh!
Dlm perjalanan, tetiba en. abah cakap yg dia teringin nak makan seafod.
WOW! itu sudah bonus untuk saya.. bukan senang nak makan kat kedai tu.. Dgn kata lain, hari cuti masak sedunia saya... hahahah! best nyerr...
fikir nye fikir, kami pilih kedai phuket kat Bkt Cheras
menu kami, udang tepung, siakap bakar, kailan ikan masin & tom yam.
selambe je pegi.. sebab dulu-dulu kami penah makan kat sini, rasenye out sket. 
tapi alhamdulillah, sekarang sudah okey. Menepati piawaian tekak kami. Kirenye tak lah jadi mcm dulu lagi, buleh la datang lagi akan datang.
Kalau dulu, 1st & last je la makan kat sini. Tapi sekarang, kire buleh la pegi lagi kalo teragak nak makan.
lepas makan, en. abah ajak ke tesco x-tra Midah, nak pegi gunting rambut. 
Mase en. abah bergunting tu, haziq kemain slek mandang abahnye kene gunting dek cina tu..
naper tah, mungkin sebab sifat protective haziq tebal sket kot. Tu yg garang semacam je haziq tengok cina tu gunting rambut abahnye.
en. abah gune service stylist yg senior. Kate en. abah kire charge kedai ni murah juga la banding dgn kedai lain. Saya iye kan aje la.. mane guwe tau rege stylist murah mahal senier ke junier ke.. Yang saya tau asal cantik & okey je la ber gunting. 
selesai je bergunting tu memang nampak la berbeza hasil gunting stylist senier taraf-taraf saloon ni dgn gunting kedai biase. Kire ada 'STYLE' gitu..

4 comments:

minna minna said...

betul garang haziqqq mu itu.

Ietams said...

minna,
memang! guwe sendiri tengok pun gerunnn

mila80 said...

baiknya haziq mau dok dalam troli.. garangnyer muka haziq..

Ietams said...

mila,
sejak besar memang dia prefer dok dlm troli dari berjalan. Tau penat kot.

Sensasi nya..,

Us together..