Sunday, May 24, 2009

Ke JB Wiken aritu...

pimp myspace profile mak saya ade bagitau yg tok belah abah (mak kpd abah saya la maksudnye) dah tak berapa sihat. dah warded gak kat spital, tapi discharge awal.Biasa la, sakit-sakit tua. Cadang kami ujung bulan sepatutnye balik kampung kirenye minggu depan la planning asal. Tapi sebabkan komitmen en. abah yg tak terduga, minggu ni je yg free. Tanpa perancangan terperinci, jumaat lepas balik kerja je, terus siap-siap kemas baju, berdesup balik kampung saya. Sampai Air hitam kul 11.30mlm. Mase kami makan mlm tu, terus saya utarakan plan ke JB tengok atok. Sabtu pagi, kami gerak gitu gini kul 10.30 pg, sampai beh kurang dlm dlm ul 3.15ptg. mase ni atok saya baru bangun dr tido. kebetulan sabtu tu cuaca sejuk, sedap dia tido mase tu, kalo tidak, dia agak keresahan kepanasan sehari-dua..serba tak kena je nak tido. Kami lame gak berenti kat RnR machap, En. Abah assist team dia dlm sejam lebih gak. (ape lagi la kan.. ade je ip phone syst. yg down, tu yg huru-hara C****m sekejap.) tu yg sampai lewat sket. uzur betul dah atok saya ni. harap-harap semuanye okey je la..
mase ni semuanye dah ade.. kecuali Pakcik saya, blom balik lagi dari keje.. penuh rumah dgn sanak kuarga. Yg Makcik pula sentiasa menjamu dgn air & makanan.. bagus tul,
Tu pon saya tak sempat jumpe dgn Norzi (sepupu saya), dia dah balik dulu..
norzie ni kawin dgn bdk sekolah juasseh gak, Tak sangka Si Zaharuddin (bdk EN) tu dah jadi sepupu den.. huhuhu..
haziq cam biase, dia akan jd budak yg diminati ramai.. dgn keramahan & keletah haziq, geram la makcik-makcik dia tengok. keliling haziq tu sepupu saya.. anak busu & pakcik saya..
bile tengok spupu kecik-kecik lagi ni terasa lak diri saya ni dah tua...
kuang..kuang..kuang..
**penulisan agak tak best.. blurrr ler.. baca lik semula pun series rase tak best

3 comments:

Sadiyana Nor Azilah Sadikin said...

Unrung masih ade Atok lg!!
Teringat saat manis masa ade Atok dlu!!

Ietams said...

sadiyana,
alhamdulillah ade lagi, tinggal sorang ni jer..

didyrose said...

wei gambar last tu terserlah wajah tampan haziq (macam muka abah dia da)
hendsome gitu loh ( abahnyer jangan perasan yer)

Sensasi nya..,

Us together..