Wednesday, May 27, 2009

kalut + cuak

pimp myspace profile kul 4.41 td big bos (jepun) saya masuk je opis, letak beg bagai kat meja dia (baru balik dr otstesen-Penang) dgn muka cuak datang kat tepi saya mengadu.. "Zu****-san, bla..bla..bla.." (~ngadu la tu) pastu gigih dia dailkan voicemail dia pastu bagi saya dengar.. bile saya dengar, Cuak + Kalut uh haiii.. Jepun guwe dpt Reminder Notis minah cina nye sore, cakap dlm English suh jepun ni pegi ke mahkamah perseketuan atas tuduhan JENAYAH haaaa!! tak terbuntang biji mate dengo kan Reminder tu??!! date kene pegi 1 June ni. tak lengah lepas tu saye terus dail nombor yg ade kat voicemail. Mujur teknologi henpon skrg dah canggih, leh retrieve nombor. mmg sah nombor tu nombo tipon federal Court tapi yg tak betul nya, Reminder Caller tu sahih False Caller yakni panggilan Palsu Cubaan utk menipu & memburuk kan nama baik Mahkamah persekutuan. Skrg Pihak Mahkamah telahpon buat laporan polis dan dalam proses siasatan. so utk kekawan sekalian, kalo korang facing benda yg sama dgn jopun den, sila ignore / abaikan sam sekali. Jangan sesekali mengikut arahan peti suara tu, dorang pandai.. dlm Voicemail tu kekunun sesape tanak di tuduh atau gugurkan tuduhan buleh ikut dorangnye arahan suara dgn cara masukkan butiran kite. E.g: No I/C, no akaun bank ke.. Cek Nora dari Sub-Unit Keselamatan Federal Court yg attend call saya tadi. Penuh berhemah budi bicara nya.. terima kasih ye cek Nora..

Monday, May 25, 2009

The Best Cooker Hob & Hoods??

pimp myspace profile sekarang saya tgh menanam ilmu di dada.. tugas mencari maklumat yg mane bagus dan yg mane affordable, so tugasan pertama saya skrg ni,.. mencari brand ape yg bagus & tak bagus utk dapo masak memasak yg paling penting bersesuaian dgn poket kami yg secotet ini.. kekawan yg ada guna, leh tak bagi pendapat ke takpun cerita pengalaman setelah menggunakan ke.. sekurang²nye leh share-share.. dgn saya yg zero knowledge ni. yg saya tengok kat tenet ni, ~Brand Fujioh (Mahey beno tp suit utk asian cooking) ~Rinnai (brand jepun gak, kira kualiti nye superb gak) ~Tiscali (suit utk heavy duty, byk gak M'sian users) ~Fagor (recommended by s'prean) elba ke.. electrolux ke tak sure.. tak byk dpt komen psl brand ni kat tenet.

Sunday, May 24, 2009

Ke JB Wiken aritu...

pimp myspace profile mak saya ade bagitau yg tok belah abah (mak kpd abah saya la maksudnye) dah tak berapa sihat. dah warded gak kat spital, tapi discharge awal.Biasa la, sakit-sakit tua. Cadang kami ujung bulan sepatutnye balik kampung kirenye minggu depan la planning asal. Tapi sebabkan komitmen en. abah yg tak terduga, minggu ni je yg free. Tanpa perancangan terperinci, jumaat lepas balik kerja je, terus siap-siap kemas baju, berdesup balik kampung saya. Sampai Air hitam kul 11.30mlm. Mase kami makan mlm tu, terus saya utarakan plan ke JB tengok atok. Sabtu pagi, kami gerak gitu gini kul 10.30 pg, sampai beh kurang dlm dlm ul 3.15ptg. mase ni atok saya baru bangun dr tido. kebetulan sabtu tu cuaca sejuk, sedap dia tido mase tu, kalo tidak, dia agak keresahan kepanasan sehari-dua..serba tak kena je nak tido. Kami lame gak berenti kat RnR machap, En. Abah assist team dia dlm sejam lebih gak. (ape lagi la kan.. ade je ip phone syst. yg down, tu yg huru-hara C****m sekejap.) tu yg sampai lewat sket. uzur betul dah atok saya ni. harap-harap semuanye okey je la..
mase ni semuanye dah ade.. kecuali Pakcik saya, blom balik lagi dari keje.. penuh rumah dgn sanak kuarga. Yg Makcik pula sentiasa menjamu dgn air & makanan.. bagus tul,
Tu pon saya tak sempat jumpe dgn Norzi (sepupu saya), dia dah balik dulu..
norzie ni kawin dgn bdk sekolah juasseh gak, Tak sangka Si Zaharuddin (bdk EN) tu dah jadi sepupu den.. huhuhu..
haziq cam biase, dia akan jd budak yg diminati ramai.. dgn keramahan & keletah haziq, geram la makcik-makcik dia tengok. keliling haziq tu sepupu saya.. anak busu & pakcik saya..
bile tengok spupu kecik-kecik lagi ni terasa lak diri saya ni dah tua...
kuang..kuang..kuang..
**penulisan agak tak best.. blurrr ler.. baca lik semula pun series rase tak best

Friday, May 22, 2009

award kak shibam, baru nak tepek, sorry ye kak

pimp myspace profile Copy award untuk di letakkan di blog anda;
terima kasih kak shibam... lenkali bagi dan bagi lagi. Luv u! 2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini : ~Kak shibam ni very d hepi go lucky ~Nampak gaye mcm Suke beborak ~Pandai buat lawak
**kompem saya terkekeh je keje kalo burak face to face dgn dia ni, saya ni dah le cepat tegelak
~Walaupun ala-ala garang tp menurut suami orangnye ni ~Ade anak pompuan yg gebu² muke comey
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya ~Suke low profile ~Tukang masak terhormat utk en. Abah & haziq ~Suka bace novel & masak ~Suka makan ayam kampong kat awan besar dan Laksa. Hari² pun buleh ~Sensitip dgn org² tersayang ~Jenis Susah nak nangis, even tgh pressure sesangat, teran² tak ye keluar air matenye (mase peknen dulu senang pula kekadang tu) ~Manje dgn org² tersayang ~Jenis tak kesah ~Kuat tergelak ~Pemalu **Aww! Ye ke..
4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka Saya bagi utk semua kekawan yg bace, Sila la amik..korang punye cerita sentiase menemani pembacaan dan pemandangan saya. Sekian, terima kasih.. =)

Heran ke Perli

pimp myspace profile pagi ni kan, sesampainye saye di opis cam biase, 1st saya onkan pc pastu buka outlook (emel ni kepentingan kami yer.. takde emel non ado koje) sesambil tunggu emel masuk & kuar tu dok menong hadap pc pastu local bos saya masuk lalu blkg saya dan tetibe, Bos : "zu, arini hari jumaat kan..?" Saya : "a'ah, Jumaat" Bos : "Betul la arini Jumaat" Saya : "ye la.. Jumaat" (sambil tu heran dlm hati naper tetibe tanye hari lak ni??!) Bos : "naper zu pakai baju mcm ni? selalu jumaat zu pakai t-shirt/jeans kann," Saya : "hehehehe" (gelak kambing je la...) **gelak mmg gelak tapi sambil tu pk gak dlm hati, dia ni perli ke, betui² heran....adusss! malu gak rase bile bos tego tetibe psl pemakaian kite. saya memang pakai seluar jeans hari ni tp baju tu nampak mcm formal sket, baju ala-ala kelawar gitu, Nampak nau saya keselebetan selalunye, bile sesekali kemas & tantek sket jadi kebaruan la di mata org sekeliling..

Thursday, May 21, 2009

org bujang tunggu makanan

pimp myspace profile kejadian berlaku minggu-minggu sudah, tak ingat biler. Lama nau tepu tak masuk kat blog, agaknye time abah gaji kot.. abah ajak pi jasko makan nasi ayam. Saye nye laksa johor (laksa shake punye) haziq sizzling yee mee telo. Ha! jgn main² haziq nye makanan.. tik..tok..tik..tok nunggu makanan sampai saye tengok haziq ni, dah beso dah.. dok layan blues sensorang, pandang sana pandang sini. Tak burak pon dgn ibunye kat tepi tu. dah macam org besar la ziq! so cute.. **~bestnye tengok depan mata dari sehari ke sehari anak punye developement.. hiks!

Tuesday, May 19, 2009

Jelajah

pimp myspace profile

ehem! ehem! berangan kene di dulukan... :)
bile saye tengok gamba ni balik nampak dah tukar rumah je lagaknye.

saya kan pegi hs warming rumah kak meen sebelom ni, pastu terus menyinggah kejap kawasan baru kami. Tak sempat lg nak tinjau serba siket lps amik kunci aritu.

tinjau-tinjau dapo dulu, try buka pintu dapo, depan, belakang & segala tingkap.
tujuannye utk menguji tahap pengudaraan rumah.
cek abah tgh diskusi dgn cine ni psl gril, pastu gitu gini kabinet. apo-po je la uncle.

2nd living kat atas..,


1st living. pk-pk cemane saya nak decorate rumah ni ek? adusss...

masa kami sedap menjelajah, haziq nyenyak tido dlm keter. saya biorkan je dia baring dlm keter. Tutup enjin, buka tingkap pintu... Sedap jer dia tido di tiup angin luar..
nyaman.. Mase kami nak balik dekat nak maghrib, baru la haziq sedar..
Dah tu yg kesiannye, haziq mcm tak puas nak main kat laman rumah baru.. baru je dia berlari keliling 2 bulatan dah kene balik. Takpe yang, lenkali kite main lame2 kat sini sok.

Monday, May 18, 2009

House Warming kak Meen

pimp myspace profile
semalam kan, kami ke rumah Meen kat Saujana Impian. dia kan baru pindah rumah baru. Buat kenduri rumah baru & juga utk maknye nak pegi umrah. Kebetulan kami nak keluar tinjau kawasan baru, dengan tekad selambe nye terjah je ke saujana impian. Tp sebelom ape² godek dulu google map..
dgn berpandukan alamat yg kak meen bagi dlm blog nye, alhamdulillah. Selamat jua sampai ke rumah nye. besar & luas betul rumahnye ha.. buleh la main bola kat dlm rumah. Cantek jgn cakap la kan, Sungguh kreatif kak Meen decorate kan rumah.
menu kak meen nasi kerabu yg super mabeles! sedap nyee... taraf kedai mkn punye.
Berselera la kami makan,
abes je saya makan, buat muke tak malu je saya mengendeng tawaf satu rumah, Dgn murah hati nye kak meen bawa saya ke seluruh satu rumah. Sampai master bedroom pun saya jelajah..
Heehehehe.. ampun kak Meen.
berbanyak terima kasih kak Meen & suami sudi melayan kami sekuarga. Dorang suami isteri memang mesra & peramah.
Terasa mcm member kamceng je dgn kak meen ni, padehal baru jumpe sekali ni.

Thursday, May 14, 2009

Khas utk BondaAqeem

pimp myspace profile
tengok gamba saya ni, agak² ade takut tak Mommy?? :)

tak aci! tak aci! pagi tadi nak terjah blog mommy, tetibe permission denied!! UWAAAAAA!!! tak bestnye, Mommy, pesal privetize kan blog ??

Wednesday, May 13, 2009

kat luar lain, kat dalam lagi lain

pimp myspace profile nak tau ape dianye yg lain luar lain di dalam?? hari ni, sejak lunch hour tadi opis ni tetibe bagi tekanan kat kami se opis. Kat luar tu hujan memang selebat-lebatnya. kebiasaannye kalo kat luar hujan lebat, sure org lain yg bekerja dlm pejabat akan rasa kesejukan yg amat. ape taknye, Sejuk ekon ofis gabung lak dgn sejuk ujan. Menggigil gak la kan. Tapi, ape yang berlaku pada kami kat opis ni amatlah berlainan sekali situasinya... Ggrr..... hangen je! Panas wehh.. turun ke surau td baru rasa nyaman kesejukan. Puncenye tetibe lak compressor rosak. dari kul 1 td sampai skrg tak betul lagi.. Sungguh tak selesa.. Panassss! Haba tak keluar. hellllppp..! hellllpppp...! kompem 5.30 terus cabut ni. Tak koser la nak hadap semua-semua ni dlm keadaan yg tak selesa..

Monday, May 11, 2009

hari yg paling teruja

pimp myspace profile

tarikh 11 May 2009, adalah hari yg paling best & seronoknye bagi kami.
hari ni hari kami dapat kunci rumah, wow wi.. best tuu..,
dalam pade best tu, terselit rasa takut.. byk nak guna $$$, huhuhu.

kami ke Perumahan kinrara berhad utk proses serah kunci, sain itu ini..




dan tak lupa juga sesi menyoal serba sikit apa yg ter sirat di hati.
kunci je dapat, buleh la cek ape yg patut. Tapi rasenye tunggu wiken depan kot. Sekarang ni still tak cukup mase lagi. Pastu buleh la servey mane yg patut. Pindah lak, still tak sure lagi bilo. Lambat lagi je rase-rase nye..

heppi berpantang

pimp myspace profile


petang semalam saya 3 beranak pegi tengok gee aka makcik. Dia kan baru bersalin baby boy. Rupenye dah sebulan dah dia berpantang ek. Name Baby ni Muhammad Faiz Hakimi. Anaknye yg 1st pon ade hakimi gak..
rumak mak makcik ni dekat je dgn rumah saya.
Arini saya cuti, replacement dari wesak Sabtu ritu. Tapi Byk program kami hari ni.

Saturday, May 9, 2009

Mothers Day

pimp myspace profile
mekaseh puan Sob,
guwe baru amik ni ha.
saya pun nak amik kesempatan utk wish semua ibu-ibu di dunia dan tak lupa utk diri saya sendiri, Selamat hari IBU....

Friday, May 8, 2009

Why bottle-fed babies grow faster

pimp myspace profile London, Apr 26: Breast milk has less protein than formula, a new study has claimed.It has been believed that formula-fed babies, who tend to be bigger, are "programmed" to store fat and so have a higher risk of childhood obesity Now, an international study of 1,000 babies, published in the American Journal of Clinical Nutrition, has suggested that protein levels in formula should fall.The study, which was carried out in Belgium, Italy, Germany, Poland and Spain, included babies born between 2002 and 2004.Parents were recruited to take part in the first few weeks of their babies' lives, reports The BBC.To reach the conclusion, a third were given a low protein content formula milk, a third had a formula with a higher level of protein, while the rest were breast-fed during their first year.In order to qualify as breast-fed, kids had to be either exclusively given breast milk, or have a maximum of three bottles per week.Then the infants were followed up to the age of two with regular weight, height and body mass index measurements taken.At the age of two, there was no difference in height between the groups, but the high protein group were the heaviest.The researchers suggest lower protein intakes in infancy might protect against later obesity.The children are being followed up further to see whether those given the lower protein formulas have a reduced risk of obesity later on.Professor Berthold Koletzko, from the University of Munich, Germany, and who led the study, said: "These results from the EU Childhood Obesity Programme underline the importance of promoting and supporting breastfeeding because of the long-term benefits it brings."They also highlight the importance of the continual development and improvement in the composition of infant formula. Limiting the protein content of infant and follow-on formula can normalise early growth and might contribute greatly to reducing the long-term risk of childhood overweight and obesity." --- ANI sumber dari : NewKerala

tag 2 in 1 dari Meen

pimp myspace profile
saya dah buat tag Meen ni sejak Selasa hari tu..
Tah kenape, blogger ni bengong ke ape ke. Kadang gamba yg dah di upload hilang,tibe-tibe ade pulak, pastu hilang lagi.
akhirnya berjaya juga di publish hari ni. Dah takde bengong lagi la kot.
Kepada Puan Meen, berkalung-kalung terima kasih nge TAG saya, Bukannye tak nak jawap, tapi ade sket hal yg meng delay kan..
TUGASAN HARIAN
1) bila terakhir anda cuci toilet?
ahad ari tu.
2)pencuci apa yg anda guna?
sabun basuh kain je, Daia.. tak dan nak gune pencuci toilet. mane yg ade je gune utk sental..
memang terus sental je tak kire bile. Kadang tgh malam pun buleh menyental.. Sabun & penyapu toilet mmg dah tersedia, jadinye dah mcm otometik, masuk toilet kaki rase tak best terus sental.

3) dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai?kenapa?
2-3 kali, kalo rajin tiap hari & tiap mase.. kalo dtg malas seminggu sekali jer.
4)apa tugasan terakhir anda sebelum menjelang malam?
tukar diaper haziq & gosok kan gigi dia.
5) apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
nasi putih, ikan goreng, sambal gesek.
6) minuman selalu anda buat waktu pagi?
susu mamil mama campor oat.
7) sebelum tidur apa yg anda suka lakukan?
Susukan haziq sambil baca novel
BADAN ANDA
1) berapakah berat anda sekarang dan juga ketinggian anda?
timbang selasa aritu, terkojut weh!,
berat skrg sudah naik 2 kg, 55kg lorr!! aiyaakkk, tinggi tak naik pulak. Masih 155cm.
**ingat dah meringan, sbb rase badan ni mcm ringan je.
2) berat yg paling tinggi dalam sejarah anda?
63kg. Berat betul2 sblom bersalin.
3) apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh badan lansing?
takde mkn ape pon.. saye still BF haziq. tak berani la nak amik sebarang pemakanan sampingan utk kurus.
4) berat yg paling rendah yg pernah anda dapat?usia anda ketika itu?.
45kg, dari sekolah Menengah menten sampai umo 20.
Stat umo nak melangkau ke 21, berat dah intermittent. kejap 45kg, kejap 50kg kejap 53kg.
Bila Umo 23 sampai kawin menten 53kg. Lepas beranak tu pon menten 53kg, Sekali timbang Selasa very the surprise, 55 ko!
5) anda pernah sertai program pelansingan?
tak pernah. Saya jenis sayang duit.. Bukan senang nak cari duit oh
kalo pegi slimming ctr berabes riban duit, pastu peknen lagi, kan ke dah rugi riban-riban tu.
6)apakah diet yg anda ambil untuk memiliki berat anda yg paling rendah?
saye tak ber Diet pon, tapi hasrat diet tu menggunung. Saya cume sentiasa berdoa nak kurus je stiap kali lepas solat.
7)apakah yg menyebabkan berat badan anda naik mendadak? Mase peknen kan haziq dulu pon berat saya konsisten je naik, takde lak mndadak naiknye
bile senang hati & gumbira pulak, kejenye MAKAN, lepas makan, makan, pas tu makan lagi..
buleh gak la naik 2-3 kg, pastu turun pun 2-3kg
8)apakah target anda untuk kurus selepas ini?
tak target nak melidi pon, cume target tak mau badan gendut sane sini je.
sebab nye baju saye yg dulu2 pun still leh muat macam dulu. Tu yg tak rase pun badan ni Ter gemok.
alhamdulillah tak bermasalah sampai tak buleh pakai baju lama. Buleh je pakai semuanya.
cumanye mengalami kekembangan badan. Tu yg nampak over montok. Baju suar kebanyakan nye pun masih pakai baju lame.
9) miliki gambar anda dulu dan kini?
ade. Lame gak mencari. Album lelama en. abah baru susun kemas hari tu.
Saya memang tak pandai mencari kalo org lain yg berkemas.
JENG...JEJENGGGG...,

10) sila upload
Bawah ni gamba mase saye form 5, imam rock betul rsnye guwe mase tu. Possing siap sarung cap tu.
tah sape yg punye cap tu pun tak tau.
mase ni memang trend amik gamba solo betenggek tepi koridor.
Kalo Tak cayer, bule suruh si kudip ke damiazri ke hamisya ke godek gamba dorang mase sekolah. Kompem ADO... hahahaha
gamba bertenggek mcm ni glams dulu tauuu
baju kuning kat bwh ni mase sy studi dulu-dulu. Kalo tak silap mase umo 19 nak ke 20 thn kot.
dan dgn gamba ni juga la en. abah jaja kat famili dia. WAHHH! terus berkenan....
Terus approved berkawan.. muahahahaha.. malu giler rase!
tapi en. abah tunjuk gamba ni kat family nya mase saya dah grade dah pon. (tapi mase saye konvo kat sekudai, haramnye saya tak bgtau en. abah. Sampai skrg en. abah jadi kan bahan utk saya, ye la... mase tu en. abah dah berkarier, saya ni ape la sangat mase tu kan.., budak hingusan yg excited ber konvo!)

En. Abah jual saham saya kat famili dia, Mase umo saye 22thn, ingat lg mase tu saya dah stat keje part time Lecturer kat NSSDC, Mantin. Kire ms tu dah mcm stable la ekonomi kot. Terus tunang. Abes kontrak je en. abah terus tak kasik saya sambung kontrak. dok kampung Sahaje sepanjang tempoh Bertunang 6 bln tu, Tengok! gile kedekut cek abah. Punye la jage tunangnye, kekunun tak kasik la org lain tengok.
eh takde la sebab tu rizen pokok nye, Main rizen en. abah tak kasik saya cari kerja mase tu sebab senang nanti lepas kawin cari kerja kat KL terus.. Tak payah la nak tukar kerja ke ape nanti.

gamba badan saya yg sekeping bawah ni
mase saya jd suri rumah tangga yg terhormat hampir setahun. Kekunun nak jd fulltime housewife. ADUSS! tak tahan wei, Kebosanan yg amat. Tu yg kurus melidi gaknye.
tapi yg best nye mase ni, pantang teragak je.. berdesup terus pegi ke sana ke mari.
misal kata minggu ni genting, minggu depan kuantan. Pastu Melaka. pastu balik kampung.(follow en. abah out stesen pun rajin gak)
gitu la kirenye. Masuk bln ke 7 menganggur, terus gigih cari keje. Tak tahan bosan!
haaa... sekeping nye saya...., tengok! tengok!,
Yang bawah ni gamba saya baru je snap selasa aritu kat tesco.
Kami ke tesco cume utk menimbang berat badan memasing.
berat kami sekuarga utk di letak kat dlm detail insurans.
seluar yg saya pakai kat dlm gamba atas ni adalah seluar yg sama dlm gamba saya melidi (gamba kemeja putih) kat atas tu. Saiz suar tu 27. Tu yg saya kate, walaupun badan saya nampak agak kembang, syukur alhamdulillah semua baju suar saiz zmn dulu-dulu masih boleh & selesa lagi di pakai sekarang.
haaa... dah macam flash back diri saya pula kan, jawap tag Puan Meen ni,
Tapi tak pe la.. sekurang2 nye saya buleh kenang zaman muda remaja saya dulu.
dan buleh gak saya jamu mata saya dgn gamba saya yg selim-melim tu,
dalam pada tu gak, dapat le saya share dgn kekawan lama. Ye laa.. yg mane baru jejak kasih tu. Kalo nak duduk sembang memang susah nak set kan mase nye kan, Masing² dah ade komitmen.
Blog ni pon ade gak kebaikan nye, mrapatkan silaturrahim gitu... Buleh tau perkembangan kekawan.

Thursday, May 7, 2009

insurance appoinment

pimp myspace profile
lepas keralatan bayo cukai melanda dari ari tu sampai sekarang ni,
dgn pantas terus kami setuju dgn proposal insurans yg di offer oleh member uncle sean (Opismet en. abah) ni..
dan selasa malam tu kami pg McD Endah parade. Ade temujanji utk sain segala borang.
en. abah bayo utk diri sendiri & haziq.
saya nye bayo sendiri.
gamba bawah ni agen insurans kami, Dean namenye.
sesape yg berminat nak beli insurans leh roger dia. Penerangan kire tip top.
Sesape yg nak beli insurans sebab rupe dia pun buleh, Single lagi ni. (Siap Promot lg! :P )
sebabnye en. abah yg susah nak cair dgn cakap salesman/beli insurans tu pon leh layan la dgn mamat ni. Tu kire okey la tu kan..
kalo dgn saye la, jenis susah sket nak paham dan penuh prasangka. lg x leh pakai.
hehehe, biase la pompuan.
yg tukang deal gitu gini tak lain tak bukan en. abah la orangnye,
saya tukang sain je mase tu.
Oh tak lupe!, ..., tukang jaga haziq sane sini gak.
mase tgh duduk bincang gitu gini kan, sekali haziq datang berbisik dgn saya.
"ibu, ni poo...poo.. " maknanye dia dah uk! uk! dalam hati saye terdetik, pandai gak dia malu dgn uncle tu. Pandai lak dia bisik-bisik.
setel cuci & bersihkan haziq segala, dia sambung lagu acara berlari keliling.
bile penat berlari lepak sat kat Mr Ronald.
lupe lak saya nak snap gamba haziq tiru aksi ronald tu berdiri..
kelaka, kelaka, tapi selut gak kat dia. Dah pandai tiru aksi. Okey la tu!

Tuesday, May 5, 2009

setelah kesedapan bercuti 3 hari,

pimp myspace profile
dah cuti 3 hari best-best, senin nak kene kerja lak.
adusss, boring + malas + ngantuk + segala2 yg seangkatan dengan nye akan terase mase ari senin ni..
meh saye sambung lg citer ari cuti kami.

memang tak ke mana-mana. Tapi ahad tu saya ajak en. abah keluar. Nak beli ribena haziq. Hari Senin haziq akan stay dgn baby sitter dia yg baru. Hopefully semuanye berjalan dgn lancar dan selamat, Amin. 
Bbsitter haziq dah serender jaga haziq, kesihatan diri nye yg tak mengizinkan. Siyan Mak Haziq. Mase last day dorang anak beranak menangis sedu sedan. HUHUHU Touching nye lak aihh!
Dlm perjalanan, tetiba en. abah cakap yg dia teringin nak makan seafod.
WOW! itu sudah bonus untuk saya.. bukan senang nak makan kat kedai tu.. Dgn kata lain, hari cuti masak sedunia saya... hahahah! best nyerr...
fikir nye fikir, kami pilih kedai phuket kat Bkt Cheras
menu kami, udang tepung, siakap bakar, kailan ikan masin & tom yam.
selambe je pegi.. sebab dulu-dulu kami penah makan kat sini, rasenye out sket. 
tapi alhamdulillah, sekarang sudah okey. Menepati piawaian tekak kami. Kirenye tak lah jadi mcm dulu lagi, buleh la datang lagi akan datang.
Kalau dulu, 1st & last je la makan kat sini. Tapi sekarang, kire buleh la pegi lagi kalo teragak nak makan.
lepas makan, en. abah ajak ke tesco x-tra Midah, nak pegi gunting rambut. 
Mase en. abah bergunting tu, haziq kemain slek mandang abahnye kene gunting dek cina tu..
naper tah, mungkin sebab sifat protective haziq tebal sket kot. Tu yg garang semacam je haziq tengok cina tu gunting rambut abahnye.
en. abah gune service stylist yg senior. Kate en. abah kire charge kedai ni murah juga la banding dgn kedai lain. Saya iye kan aje la.. mane guwe tau rege stylist murah mahal senier ke junier ke.. Yang saya tau asal cantik & okey je la ber gunting. 
selesai je bergunting tu memang nampak la berbeza hasil gunting stylist senier taraf-taraf saloon ni dgn gunting kedai biase. Kire ada 'STYLE' gitu..

Sensasi nya..,

Us together..