Sunday, April 12, 2009

wiken ini

pimp myspace profile pagi-pagi lagi en abah dah ke opis nye, mau up itu server.. maybe sampai tengahri je, kalo tak pon petang baru setel.. en. abah dah paham sgt kalo saya & haziq je yg tinggal kat rumah kompem saya tak buleh nak masak brekfes ke lunch ke. Tu yg dia tapaukan terus nasi lemak. pepagi bangun, terus mkn nasi bertemankan blog... haziq tido lg, dia dah bangun pagi saing saya kul 6++ tp lps n*n*n dia sambung lik tido,

saya ajak haziq brekfes, tak mau pulak.. N*n*n yg di minta.. siap marahkan ibunye lagi.. wahhh hebat tul kuasa n*n*n. kenyang gaknye, tu yg masih tido lagi tu..
dah alang-alang beblog hop ni, terus je la updet kisah kami semalam.mcm biasa la kan, kalau ade PC Fair kat KL ni, kompem kami terjah punye. Kali ni kami pi cari Hard Disk Drive pule.. servey nye servey akhirnya en. Abah beli WD nye brend 500Gb, dapat rege RM300++

pd mulanye en. abah nak beli 320gb jer.. saya bg hint-hint sket suh dia beli yg 500 terus, alasan saya "ala.. nanti senang nak letak gamba.. gamba kat kamera tu je dah brp mb"

dlm 2 jam kat situ, haziq buat special request, "abaaaahhhh, nak mamam.....? sedddapppp, nyum,nyum... slurppph!(siap buat lidah menjilat jari KFC tu)" sekarang haziq mmg pandai buat request yg sungguh la kesian kalo kita tengok. Bile dah anaknye request gitu, mmg tak sampai hati la biarkan lame-lame..
abah terus hanto kami berdua kat area food court yg ade kat dlm convention tu, paham-paham je la kan, kalo dah kat dlm tempat cenggini, harga tak hengat punye, dah taraf2 hotel koott..
air tin 100plus tu RM3, sepinggan nasi rege RM10.00, siap dgn servis charge 10% & Gov Tax 15%. Total RM15.45.
tapi series haziq mmg kelaparan, dari sepinggan penuh nasi & lauk, belen yg tak abis tinggal suku je lagi. Nasi & lauk dlm pinggan tu mmg penuh & banyak, kalo saya yg makan kompem tak ter habes.. kire mmg kategori banyak laa..
dah kenyang mkn, kami cari en. abah.
hujan baru je lepas berenti masa kami keluar dari KLConvention tu, seb baik. tak le kami kebasahan berjalan pulang ke kereta.
kene park kat area masjid tu, area parking dlm KLCC penuh. cam biase la kalo ade PC Fair, mmg mcm ikan sadin padatnye. sane sini sesak. tengok klcc pas hujan nampak unik sket, cube tengok kat gamba ni, nampak kan KLCC seolah-olah ber asap,
bukan saya sorang je yg mcm kagum tengok situasi KLCC ber asap ni,
mane-mane mat-mat salleh & local yg ade DSLR yg canggih manggih tu dok ejas tripod memasing utk snapping KLCC ber asap neh..

5 comments:

didyrose said...

budak umur hazik ni memang kuat makan. Awin pun sama. Nnt nakumur skit lain plak perangainyer.
Yaya plak makan tu OK tp pemilih. kalu tak kena seleranya kenyang memanjang.
aduih
anak2 pintar neh
Pstttt...
pengalaman mematang kan ku

minna minna said...

takut aku tgk KLCC tu..rasa mcm nak runtuh..ishhhh

akey87 said...

memang kuasa n*n*n tu kuat..hehehee..

mila80 said...

cian haziq lapar yer..
haziq mamam ngan ibu berdua jer ker?
en.abah tak teman sama?

Ietams said...

akey,
haip!

mila,
berdua saje, abahnye pegi buat full tour pc fair tu

Sensasi nya..,

Us together..