Wednesday, April 29, 2009

sejenak bersama penulis

pimp myspace profile

lepas makan kenduri kawen hawe tu, kami terus ke PWTC. kan mase ni ade pesta buku.
saje survey sana sini, kot mane tau jumpe yg menarik, tertarik
memang sesak. Parking pun punuh... jenuh gak mencarik.
lepas park keter je, en. abah kuarkan buggy haziq. bagi dia dok ontok dlm buggy. Senang tolak kan aje. Takyah nak risau berdukung.
sekali mase nak cross jln dr parking hentian putra ke PWTC, buleh hero ni taknak turun dr buggy.
siap jerit-jerit kat tepi jalan.. tanak.!tanak.!
sudahnye, en. abah mengagahkan dirinye angkat je buggy yg berisi haziq tu melintas jalan..
pheww! mengah superman den... penuh pancaroba betul.

~**gamba atas ni saya bergambar dgn penulis Siti Rosmizah, Tajuk novelnye,
Andai Itu Takdirnya novel ni, tersenarai dlm top seller Buku Prima.

masuk-masuk je PWTC, saya dah nampak Buku Prima & Alaf 21 nye booth. Dah tu, berderet meja-meja tersusun kat depan booth memasing. Penulis-penulis novel semuanye dok stenby kat situ utk bg otograf bagi peminat yg membeli novel-novel dorang. Saya pun amik kesempatan bergambaran dgn dorang.
en. abah bg green light kat saya. Dua beranak tu menantikan saya di tepi sudut mase tu.

kami jalan-jalan dan jalan lagi, sekali nampak Atie & sape tah lelaki ni. Pelakon juga ke?
pot-pet mulut si atie ni berceloteh.. cantik gak dia.. pastu dia promot la yg dia skrg tgh shooting kat bahau, area Lonek. Siap tanye audience, sape kat sini org kampong Lonek,
silap soklan gaknye tu kan,
cube dia tanye sape org air tam bahau, mesti saye selambe jer serah diri.. hahahaha (kok iyer!)
satu yg kami cukup tak minat kalo pegi pesta/karnival mcm ni.
ape lagi, kalo tidak Salesmen/girl yg over promot dorangnye produk.
jenuh nak kate, "takpe, tq.. its okey"

singgah kat Norhayati berahim nye booth, mane le tau kan NB ade utk bg otograf.
memula dok tinjau sana sini, NBnye takde lagi.
brader yg jaga booth tu promot la novel dia kat saya gitu gini, dia tunjuk kan yg mane novel baru, yg mane lame.. pastu jumpe lak akak sorang tu, kami sembang pulak novel yg itu bagus, kesah nye macam tu macam ni, macam kawan lame je nyembang..
dari booth alaf 21 td, ramai yg suke share info novel dgn saya.
(tetibe terasa macam, "adakah saya ni kelihatan ramah??? ataupun type mesra alam??")
~**saya dan Norhayati Berahim


bile brader tu kompem kan yg NB takde lagi, saya pun ajak en. abah tawaf tempat lain lak.
pegi satu booth tu belikan poster utk haziq,ala.. yg A.B.C, 1,2,3
sekeping RM6, tp beli 4kpg percume sekeping lg. kirenye jatuh RM5 sekeping.
dah beli poster tu, saya ajak lagi sekali pg booth NB.
brader yg same lg promot novel kat saya.. terus soal NB ade tak.. Bile dengar je brader tu kate, "ade, dia baru datang.." terus saye tak lengah pegi ngendeng dgn NB.. amik gambo ler! ape lagi..

mase on the way nak kuar dr PWTC, sekali en. abah ckp.. ade ustaz akhil la...
cargass saye suh en. abah ke depan, shoot plg baekk punye.
terserlah rebonding.,eh! ye ke?? hentam la labuu...
leh tahan melaram gak ustaz ni..
tak mcm ustaz ponnn.. sengih je kamu ni yerr... .

dan, tamatlah kesah Sepetang di Pesta Buku.
BESTTT,...
bang! next-next, mari lagi yerr.. fair la kan, en. abah follow Pc Fair, Ibu lak Books fair..

4 comments:

minna minna said...

awat lain sgt roper NB tu..?
aritu aku ajak Papa g ct ler..x mo dianya. geram tul aku..

didyrose said...

b nda pegi pasal ijal tiada...
huhuhuuk
dah abis baca andai itu takdirnya ke
best gila woooook
gerenti air mata meleleh niiii

mila80 said...

lama dah tak layan novel...
sejak kawin rasanya...
kalau dulu, 1 bulan mesti beli 2@3 novel.. layan ahadiat akashah..huhuhuhu

Ietams said...

minna,
itu le rupenye..
dulu muda skrg sudah naik umo. Beza ler!

didy,
ala kesian.. takpe, nanti kalo ade fair lagi buleh pegi.

mila,
aku baru stat mule men Novel skrg ni.. lame dah tinggal. Kekunun nak elak dr tax, beli la buku. Sekali, kena daaaa

Sensasi nya..,

Us together..