Tuesday, April 28, 2009

jejak Kasih


meh saya cerita ceriti, apa yg saya rase bersyukur sgt mase attending awe's wedding ari tu.
lepas saye dah siap makan segala tu, saya pun dengan semangat berkobar la mengaturkan langkah ke meja makan utama pengantin. Dorang mase tu tgh makan beradap.
ye la kan, even dienye majlis ni buat kat dewan sri siantan, MPS tu..
even pelamin nye nun di atas stage yg jauh di sana,
saya gagahkan jua melangkah demi blog ter chenta,
ape citer lak kan, kate pegi kenduri kahwin, tapi takde gambo pengantin.
mane aci, mcm tu kan, kan?
oleh itu,
saya ketepikan malu segala.. tak toleh kiri dan kanan terus maju ke hadapan.. chey wah!
dalam pada kontrol malu alah jalan ala-ala rekrut kiri-kanan kiri kanan (ke lengang mak minah, ops!..)
tetibe saya dengar ade suara nyaring bersorak-sorak name saya..
wah! persis artis kayaknye mase itu.. muahahaha..
ade dlm 4-6 saat kot suara-suara nyaring tu berkumandang.
ye la kan, mase tu kire tgh kontrol cun, tak nak lah terperasan ade org ngorat. (uwek!)
hahahaha
agak lame gak mengecam suara tu, dan memang sohih la.. sorakan tu menyebut nama saya,
saye pun menoleh dngan kontrol nye..
sekali toleh, Ya Allah! best nye.. terus berpelukan dulu tanpa suara..
saya jumpe kawan lama saya la... kami agak akrab dulu.. same-same suke berangan pakai kuku panjang, ala-ala artis yg calit-calit kaler kat kuku bile cikgu tak masuk kelas,
buat macamne tau,
kami lekat selotep, gunting ala-ala kuku panjang pastu kaler pakai marker pen kaler merah kat selotep yg terlekat kat kuku tu.. hahahaha lawak betul. Manisnye kenangan tu..
kami start kawan dr form 1 sampai form 2.. putus hubungan dr cuti semester akhir form 2.
lepas tu dia terus transfer ke Bkt katil, Melaka.. atas sebab tertentu yg terpaksa berpindah.
ASLINA namenye,
ye.. ni la dia kawan lama saya.. series kami seronok & bersyukur sgt dapat jumpa balik.
kebetulan PIL as ni bapa sedara pengantin lelaki,
semuanya kebetulan..
V
V

as dan anaknye yg chubby, baru 2thn lebih, badannye kus semangat.
tambah cantik as skrg ni,.. setiap sesuatu berlaku tu ade hikmahnye kan as.

hahaha, ni gamba kami. mase ni saye memang tak suke amik gamba, asal amik gamba kompem muka saya kelat masam yg amat. Macam stress sgt la kirenye kalo bergamba ni. Baru Form 1, zmn bodoh-bodoh bergambar lagi.. lawak je tengok gamba saya. lansung tak cun!
moga hubungan kite tak putus lagi ye as,
sejak dari tu kami rajin tit tot tit tot sms. Byk topik nak sembang. baper puluh thn tak jumpe kan..

4 comments:

minna minna said...

adakah itew kamu wahai pn zulie? kayak artis gaya mu itew. hahaha..tp x per..ko nmpak sngguh inesen sekali. kurus kering zaman tu kan..? heheheh

Ietams said...

minna,
muahahaha, kering ko! takde mende..

mila80 said...

kecik nyer ko ita..
tu gambar form baper tuh?

Ietams said...

mila,
form 1 ni.. kecikkkk jer..

Sensasi nya..,

Us together..