Monday, April 6, 2009

Day 3 - Manukan Island

pimp myspace profile
hari yg ke tiga kami kat sabah, bangun pepagi. Petang kami dah nak balik KL.
amik cab terus ke jeti. amik bot. kaunter situ nampak customer mcm org jual ikan.. berebut-rebut panggil.. hahaha.

terasa gak cuak bile dah direbutan ramai, terus tepon si Didy, tanye buleh tak servey satu persatu kaunter. Tempat org kan, kene jaga-jaga gak. harga stended RM17 sorang. tp dia diskaun dpt RM15 seorg, baby free. Ade 1 bot tu bg offer RM14, tp mcm x secure je nampak bot nye. tu yg amik yg RM15 punye. Servey pun 2 tpt je. malas lak nak servey byk² kaunter. tak cukup masa dah.


tapi series, saya kecut & takut yg amat naik bot ni.. pikiran takde lain, bot terbaliknye la, kene mkn jaws nye la, padahal bukan nye baru sekali naik,
mungkin sebab dulu naik bot belom ade anak lagi.. tak sekecut skrg bila bawa anak.
rase protective kat anak tu kot yg buat hati cuak yg amat.

manukan ni kan bersih la sangat airnye,
dengan ikan berenang-renangnya, udara yg nyaman, pantai yg bersih. memang terjaga.




best gile..

kalo nak masuk ke darat pulau ni kene bayar. rege RM3 seorang.


enjoy tengok ikan & laut. Cantekkkk bak kate haziq
naik jeti terus singgah makan, lapar.. tak sarap pagi td.

7 comments:

didyrose said...

spesis ikan kat sini colourfull kan....
kalau mandi dekat jeti ni pun bley tp geli kena gigit ikan

Ietams said...

a'ah bi,
nampak mat saleh tu ramai hulur kaki menjerit kegelian..
rasa hati nak juga juntai kaki, tp sebab panas kan.. tia mau la

mila80 said...

ita,
nape cover citer sikit jer?
tak puas baca la..
citer la banyak sikit..
mana tau, ada rezeki aku nak g sana pulak.
bleh la jadikan panduan..
hehehhe
(da bagi betis, nak peha..)

cendawanintim said...

sangat cantik ikan laut tu kan..

Ietams said...

mila,
aku dah updet sket

cendawanintim,
cantekkk

minna minna said...

suke tgk ikan..ko x g tgk sunset kat kota belud ker? kat situ selalunyer dorg tgk sunset tp jauh giler dr KK..aku pegi dulu amik masa 3hrs..kalu dr KL dah smpai bahau pun..

Ietams said...

maya,
next trip buleh la kot..
mase ni tak terkejar masa

Sensasi nya..,

Us together..