Monday, April 6, 2009

Day 2 - Wild Animal Lok Kawi

pimp myspace profile kami ke wild animal, kire mcm zoo la. naik tren saje nak kesana sini, malas nak jalan.. hehehe tu pon dah u-turn mase awal2, kesan dr kemamaian saya. kesian si azmi. driver kami. saya tertido mase perjalanan ke lok kawi. sejam gak dorang nunggu saya bangkit dr tido. alih-alih saya ajak en. abih balik condo jer.. tak larat katenye. Mak saya ckp pesal ngantuk sgt ke.. cepat pulak mulut saya jawab, letih la mak.. buat keje rumah, basuh baju, masak. ngigau!, mende-mende tah bile en. abah kompemkan lagi nak masuk ke tak zoo ni, saye selambe je ckp, "takyah la masuk. kat kl byk zoo, takde beza pon zoonye. same je " si driver ni pun ngikut kan aje.. stat enjin terus jalan. mase nak kuar parking, saye terus segar mata.. "eh bah! jom la masuk.. sesekali dah sampai.." U-turn balik si driver ke tpt parking.. gatal + mengade betul la saya kala itu. sepak baru tahu!!
tengok rimau tgh sedah beristirehat. lawa bulu dia..
nengok orang utan ber gaya macho.. perghh segaknye dia senggayut cenggitu. sambil kepit pisang kat mulut,.

memerang minta-minta mkn, kesiann... lapar le tu.
cuaca terik panasnye.


seronok haziq tengok binatang.. buleh la bawak pg zoo negara len kali.
mak saya aritu berhajat nak tengok org utan. dapat la lepas kan hajatnye tengok org utan kat sini..
kemain lagi macho org utan tu beraksi depan audience.
entry fee dia RM10 sorang kot. senier citizen 60thn ke atas & baby free.
naik tren RM2 sorang

No comments:

Sensasi nya..,

Us together..