Friday, April 3, 2009

Day 1 Marina

pimp myspace profile ingat kan sampai awal buleh la ke bilik cepat-cepat.. tinjau sane sini tiada org yg jemput. teragak mcm ade sesuatu ke delay an, encik abah terus tipon reception Marina. rupenye mmg dorang tak arrange lagi si fetcher. Kene tunggu la jadinya. 1 jam juga kami tunggu. sejam lebih kurang baru ada yg ambil. Brother tu bilang dia dpt info kami landed jam 3ptg. naa.. salah suda tuu, sampai reception encik abah ape lagi, bg lite-lite complain kat deme. Mujur la juga booking nya org yg salah bg info bukan di reception. tah betul idak. condo ni tak disediakan astro, oleh itu en.abah sewa astro slame 3 hari. sehari charge nye RM20. ingat nak amik brekfes, sbb dorang sediakan packed brekfes. RM5.00++ rege satu pack. lepas di fikir2 akhirnya kami pilih utk mkn sendiri.. lagipon keliling marina tu byk kedai makan. condo marina ni amat lah selesa, abah amik 3 bedroom & seaview. 2 bilik katil deluxe, 1 bilik lg 2 katil single. bilik single tu patut utk busu. tp busu tak ikut, biar kosong je la. Kira semalam harga kondo ni dlm RM300++. Puas hati banget. len kali buleh datang lagi sini. lepas wash up sket, solat, terus ke plaza wawasan, dlm beberapa minit je jalan kaki. Pi mamam kat food court, pastu silau sane sini sikit.. kami pilih mkn nasi ayam kedai nasi selempang, tu org bugis la yg nye masakan. Harge sepinggan nasi ayam tu RM4.50. Isi dlm sepinggan nasi ayam kat sini bersamaan dgn isi nasi yg rege RM10nye nasi ayam kat KL. saya puji la , ikhlas org yg masak nasi ayam ni. dah le sedap, banyak pulak tu. Rasenye mangkuk sup tulang dorang guna utk sukat nasi ayam tu. BANYAKKKK... di ulangi lagi sekaliii!! , memang banyak nasi & ayam nye sepinggan. sampai tak terhabis kami makan akibat kekenyangan.
sebelum pulang ke condo, kami drop by kat promenade hotel kejap, servey keter sewa. hotel nya di sebelah marina saja. Sudahnya abah sewa keter dgn kenalan member en. abah. Kebetulan member en abah dah posting kat KK. sebelum tu byk kali call si elsa. nda dapat. Kerja kali. kami gune servis keter sewa En Jumadi. Org telekom gak. Kire nye kerabat en. abah juga la. kami amik Unser beserta driver rege RM270 utk sehari.

2 comments:

akey87 said...

wahh...honey moon kah..hehehe..MARINA hotel.??

Ietams said...

cuti-cuti malaysia bah

Sensasi nya..,

Us together..