Thursday, April 30, 2009

dah nak tutup, baru hegeh-hegeh

pimp myspace profile
hehehe, keje last minute sungguh.. khamis ni tarikh tutup utk declare cukai taksiran diri sendiri kan. kami berdua baru la sebuk nak e-filing bagai malam tadi. Dah tentu nak masuk web LHDN seminggu yg terakhir ni bapak le susahnye. Setelah berusaha byk kali pon tetap suuuu.. sahhhh nak meng E-filing kan nye. Sudahnye kami terus ke LHDN Pandan Indah. ape-ape hal, kami ke kaunter utk reset password. en. abahnye password lak ade sikit problem. tak buleh nak akses lak. bile dah reset semua, kami plan terus nak buat e-filing kat sini jer.. kalo buat kat ofis LHDN, memang cepat & laju je capaian internetnye.
perghhh! ramainye orang.. korang semua ni mesti last minute nye kojer gak kan.
pandai cakap org, kami dua pon sepesenn je. hai lah! saya ni.. ofis & jopun tu punye declaration buleh buat awal-awal.
sendiri punye declare last minute.
So, en. abah dan saya.. tahun depan kene buat awal-awal eh.
Jgn ulangi perangai tak semenggah mcm ni.
Last minute nye keje amat penat!
dah declare bagai, saya still kene bayo gak.. ish! tak best nye.. En. Abah lagi banyak kene dari saya.
So, tahun depan kene membeli buku banyak-banyak lagi. Pastu beli insurans coverage tinggi-tingi pon tak pe. Takde la kene baya income tax lagi thn depan.

3 comments:

mila80 said...

takat nie, tak pernah lagi kena bayar income tax.. (income pun kecik, nak tax kebendanya.. hehehhe)

minna minna said...

gaji den kocik..jd den x yah sesusah nak p bayar tax.. cukup den bayar road tax kete n motor..hehehhe

Ietams said...

mila & maya,
ingat tahun ni tak kene bayo, puas dah beli buku. Pon kene lagi.. huhuhuhu..

Sensasi nya..,

Us together..