Friday, March 27, 2009

dia tekun

pimp myspace profile
haziq tgh syok meng kaler,
buku yg kite belikan, dia tak brp minat nak tilik.
minat nye lebih lagi kat majalah ataupon buletin/catalog
tak pe la kan, asalkan dia ada minat dari pada tak de lansung
 hari ni saya haf day, nak follow up haziq nye telinga kat ear specialist, Pantai Cheras.
gara-gara dianye tahi telinga jammed haritu,
lepas jumpe pakar tu baru la realized
telinga kite ni tak perlu di korek tahinya even children or adult, 
tambah lg mengguna kan cotton bud.
Cukup sekadar di bersihkan sekeliling lubang tu sahaje dgn tuala.
padehal dari haziq baby mmg saya bersihkan guna towel je,
sejak dia besar ni saya dgn konpiden korek telinga dia guna cotton bud.
Bila dah tau cenggitu mmg tolak terus cotton bud. Takyah la gatai korek tinger lagi.
Mengorek tahi telinga boleh membahyekan telinga kite.
Sekian, terima kasih.

6 comments:

bondaqeem said...

o yaker? xtau pon.. seb baik mommy aqeem ni pemlas xpenah korek telinga ank..hehe:)
bagus info nih! tq for sharing!

Ietams said...

tu la..
saya pun baru tau.

Fara said...

br ku tahu...x leh korek tinga. tp knp dgn telinga haziq tu?

atty's said...

aah kalo baby..buat mcm yg doctor suh je..

mila80 said...

ieta,
aku dah tau info ko nie sejak ammar lahir..
kesahnya..masa ammar umur 5ari 'kuning' teruk cecah 377.. nyaris nak tukar darah.. so, skang kena follow up ngan doktor tahap pendengaran & IQ dia.. masa check pendengaran dia tu la doktor bagitau yg tak perlu nak korek tengir budak nie ngan cotton bud.. coz, time budak menyusu, automatik taik tinger tu kuar sendiri..kiranya, aktiviti menyusu tu akan merangsang taik tinger kuar..& kita cuma lap kat luar tu jer..

syareena said...

ooo gitu ke mila80, tp kekadag adam duk jolok telinga die cam gatai beno lak hehe

Sensasi nya..,

Us together..