Tuesday, March 31, 2009

Buleh ek gitu?

pimp myspace profile
aritu saye pegi RHB Bank, kat Mines. org tak ramai, cepat la sudahnye. 5 minit je dah setel urusan. teragak nak beli asam.. yg timbang-timbang tu sekali tengok org yg jage ilek.. mane pegi?? tunggu punye tunggu dekat 10 minit gak nunggu. oh tak buleh jadi macam ni, wasted sungguh nunggu org yg tak kan muncul saya pun terus ke giant, cari biskut ke roti ke.. tgh jalan-jalan kat area biskut tu, buleh terserempak dgn minah yg jaga tempat asam timbang tu. la.... tgh sedap shopping ko rupenye yer.. buleh ek tinggalkan kedai mcm tu je tak ber jaga..

Sunday, March 29, 2009

Earth Hour

pimp myspace profile

saya sekuarga support gak earth Hour mlm td, memang totally gelap gulita rumah kami tinggalkan.
kami ke Jusco Maluri.

kan tgh SALE, saje jamu mata.. Jusco shopping complex pun turut serta dlm Earth Hour ni.
Tapi ade lah certain-certain area yg join dan tak join. taklah satu complex tu ber gelap.  
**geli hati tengok gelagat haziq, lepas je makan. Abah nye ambil itu tooth pick cobaan utk mencungkil ape yg patut, Protege nye sebuk gak nak follow. Tak caye tengok gamba dorang ber dua.. mwahahahaha.. lawak oh! 
tapi petang nye kami pegi makan kat awan besar dulu.. hehehe skrg sudah jadi rutin, dalam sebulan mesti ade sekali aktiviti pi mkn ayam kampung kat RnR Awan besar.
bila time gaji saje ye.. kalo tak abah belanje, ibu. macam tu je la selalu nye.
kalo hari-hari pi mkn kat sini, habesss kemarau..jadinye nanti.

Saturday, March 28, 2009

Jom Abah

pimp myspace profile
hasil jumpe pakar semalam, maka lega la kami bile telinga haziq alhamdulillah okey, no need worry anymore. 5 minit je cek tu ini, suluh tinger kiri & kanan haziq dah selesai.
clean & clear dah telinga haziq.
takde dah tahi telinga yg jammed hari tu. puhh legaaa..
balik dari spital, saya tanye ape aktiviti abah yg di sediakan utk kami.
bosan gak balik awl2 ke rumah. silap-silap abah terus.. ZZZZZZZ,
tu yg malas je kalo jadi begitu.
Mujur plan Bowling timbul... hihihi suke!
balik rumah singgah amik perkakasan bowling,

**gambar ni gamba minggu sudah, gamba mase kejadian berlaku tak amik.
kamera tak bawak, saya & haziq tunggu kat lam keter jer. En. Abah yg gigih bawa turun dr rumah ke keter.. sebab tu gamba ni nampak waktu malam.
sila jangan confuse yer.
mule-mule kami desup ke Endah Parade sri petaling, fully booked utk Tournament.
ade tournament pula sampai kul 11mlm, tak koser nak nunggu nye.. kami switch ke Mines pula, tournament gak sampai pukul 6ptg. Wahh, org gomen gaji, terus buat tournament bowling yer.. best betul mase opis hour leh ber tournament bagai.
sudahnye kami try servey ke south city plaza yg mcm suam-suam kuku kewujudannye tu.. dengar kate kat situ ade bowling gak. Try test error je la.. 
kami turun servey je dulu tanpa mengangkut perkakasan bowling. Ye lah, kalo takde bowling kat situ tak le rasa jobo sangat.. hihihi..
sekali mmg betul ade bowling kat situ, gigih abah pi amik semua alat bowling. Kami main 6 game. Tupon seb baik haziq dah panas punggung, kalo dia masih 'OKEY' sambung lagi 3 game tu..
walaupun lane nye tak se masyuk endah parade., jadi lah juga utk lepas gian bowling..

Friday, March 27, 2009

dia tekun

pimp myspace profile
haziq tgh syok meng kaler,
buku yg kite belikan, dia tak brp minat nak tilik.
minat nye lebih lagi kat majalah ataupon buletin/catalog
tak pe la kan, asalkan dia ada minat dari pada tak de lansung
 hari ni saya haf day, nak follow up haziq nye telinga kat ear specialist, Pantai Cheras.
gara-gara dianye tahi telinga jammed haritu,
lepas jumpe pakar tu baru la realized
telinga kite ni tak perlu di korek tahinya even children or adult, 
tambah lg mengguna kan cotton bud.
Cukup sekadar di bersihkan sekeliling lubang tu sahaje dgn tuala.
padehal dari haziq baby mmg saya bersihkan guna towel je,
sejak dia besar ni saya dgn konpiden korek telinga dia guna cotton bud.
Bila dah tau cenggitu mmg tolak terus cotton bud. Takyah la gatai korek tinger lagi.
Mengorek tahi telinga boleh membahyekan telinga kite.
Sekian, terima kasih.

FASt & Furious 4

pimp myspace profile
i'm the one who love Fast & Furious's movies. Also My Hubby and not to forget my haziq loved and addicted to this movies.
The action genre showed on this movies are so real!. Since nuffnang are inviting all the Nuffnangers to join the great free ticket contest to watching this coming F&F 4. Who knows.., i'm the lucky one from the 50 free tickets!
Dearies Nuffnang.., hopefully i can get the tickets! plzzz.....,
"Heading back to the streets where it all began, two men rejoin two women to blast muscle, tuner and exotic cars across Los Angeles and floor through the Mexican desert. When a crime brings them back to L.A., fugitive ex-con Dom Toretto reignites his feud with agent Brian O'Connor. But as they are forced to confront a shared enemy, Dom and Brian must give in to an uncertain new trust if they hope to outmaneuver him. And from convoy heists to precision tunnel crawls across international lines,... more two men will find the best way to get revenge: push the limits of what's possible behind the wheel."
Coming soon on April 2
*Sticky Mode

Thursday, March 26, 2009

musim ujan

pimp myspace profile
skrg buleh katekan musim ujan kan, tak pagi ujan petang pula.
kalo petang tak ujan pepagi lak ujan..
kalo mase opis hour okey la juga ujan
yg tak berapa best bile ujan mase awal pagi dan waktu nak balik
susah la lalulintas. otometik stuck. 
bile dah ujan je, cuaca pun sejukkk jer..
bile sejuk ujan campo dgn sejuk air cond.. aduss..
mule la badan lenguh-lenguh masuk angin. Siap le ber sweater, stokin.
dah gaya dlm pantang pula.. bak kate kak An.. 

Wednesday, March 25, 2009

servey-servey

pimp myspace profile
2 minggu sudah kami ke sepang. Tujuan nye utk men servey LCCT.
Persediaan kami utk kenal jalan & tempat.
minggu depan buleh konpiden terus ke departure.. hehehehe.
biase fly kat KLIA jer.. LCCT mmg tak pernah ade kene mengene.
naik air asia sekali pun NON-Ado.. hihihi
dah ade yg lagi murah, baik sambar yg murah
kami pergi berempat. Busu haziq (adik bungsu saya) follow sekali
kebetulan dia bertandang rumah saye sampai senin, Seninnye dia ke Batu Gajah, Perak.
dia mengattendkan dirinye utk trening persediaan/orientasi KTM

LCCT tu kan kite tak buleh nak nengok kapal terbang berlepas, 
maka destinasi kami terus ke KLIA, layan haziq excited dgn plane.. seronok banget dia!
tak pe yang, minggu depan kite naik ehh..
akan tetapi, dukacite utk busu haziq tak dapat follow cuti-cuti semesia kami minggu depan.
dia abis trening 8hb sok, Kami fly 2hb.. siyannn busu! muahahaha
bai..bai.. busu..

Tag utk Blog saya

pimp myspace profile


Saya dapat tag dari Bonda Aqeem,
1) Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
Sicomel. 
sempena anak saya, Aizat Haziq buah hati pengarang jantung saya
2) Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
http://ietams.blogspot.com
di ilhamkan kan dari nama sendiri, ieta name saye. MS tu nama abah saya aka Tok ki haziq
3) Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?
Freestyler..ikut suke saye je
4) Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?
Oh Tidak sama sekali
5) Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?
mommy aqeem ade boy sorang mcm saye
dia ade bisnes sendiri skrg dlm proses pindah rumah baru, Bestnye!
6) Senaraikan 5 orang yang akan anda tag tak mo la tag sesape..

Tuesday, March 24, 2009

minggu kebengongwan + Bz

pimp myspace profile minggu ni minggu akaun, sebab tu saya tak apply cuti extra. Lepas maghrib jumaat minggu lepas kami terus bergerak dari rumah ke kampung en. Abah di dungun nu. Ade hal yg nak di bincangkan mereka sekuarga. Di samping abang no 2 en. Abah buat kenduri tahlil. Walau penatnye masih terasa. Tapi memandangkan status ku ini bergelar -->> Pn. Isteri, Pekerja yg rajin *muahahaha, Ibu yg Superb *:P, Ku daya kan jua mengenepikan segala kepenatan, makanye..kebengong-bengong aka blurr la sudahnye sekarang ini. tambah lagi minggu depan dah nak cuti-cuti semesia lagi. Kot minggu ni pun minta cuti, ngamuk laks Jopun den tu ha! kekunun nak updet bagai tatkala malam, tak de maknenye.. ZZZZZZ cukup time. sedar² dah subuh. PENATTTTTTT

Friday, March 20, 2009

pimp myspace profile dapat lagi tag dari Cek Fara. mekaseh atas ingatanmu ye fara.. mula-mula mcm blur-blur je cemane nak buat. Pikir nye pikir oh gitu jer.. meh kite go thru 1 by 1 yer.., Keep this going. Type out the sentence you end up with in the TITLE of your note and tag your friends.Have fun. :D Pick the month you were born: January-------I kicked February------I loved March--------I karate chopped April----------I licked May----------I jumped on June----------I smelled July-----------I did the Macarena With August--------I had lunch with September----I danced with October-------I sang to November-----I yelled at December-----I ran over Pick the day (number) you were born on: 1-------a birdbath 2-------a monster 3-------a phone 4-------a fork 5-------a snowman 6-------a gangster 7-------my mobile phone 8-------my dog 9-------my best friends' boyfriend 10-------my neighbor 11-------my science teacher 12-------a banana 13-------a fireman 14-------a stuffed animal 15-------a goat 16-------a pickle 17-------your mom 18-------a spoon 19------ - a surf 20-------a baseball bat 21-------a ninja 22-------Chuck Norris 23-------a noodle 24-------a squirrel 25-------a football player 26-------my sister 27-------my brother 28-------an iPod 29-------a surfer 30-------a homeless guy 31-------a llama What is the last number of the year you were born: 1--------- In my car 2 --------- On your car 3 ----------- In a hole 4 ----------- Under your bed 5 ----------- Riding a Motorcycle 6 --------- sliding down a hill 7 --------- in an elevator 8---------- at the dinner table 9 -------- In line at the bank 0 -------- in your bathroom Pick the color of shirt you are wearing: White---------because I'm cool like that Black---------because that's how I roll. Pink-----------because I'm NOT crazy. Red-----------because the voices told me to. Blue-----------because I'm sexy and I do what I want Green---------because I think I need some serious help. Purple---------because I'm AWESOME! Gray----------because Big Bird said to and he's my leader. Yellow--------because someone offered me 1,000,000 dollars Orange--------because my family thinks I'm stupid anyway. Brown---------because I can. Other----------because I'm a Ninja! None----------because I can't control myself! Now type out the sentence you made, write 'em in my comment box and also as the TITLE line and tag your friends in the note! Makanye, ape yg terhasil adalah......, "I danced With a fireman in your bathroom because I can" aduss.. mane pula datang encik fireman ni??.. mane pegi encik abah, tak memasal fireman pulok! lawak gak.. mujur tak kelucahan. kuikuikui

Tuesday, March 17, 2009

tag utk suami dr fara

pimp myspace profile


Rules:

Here’s a chance to see how well you really know your husband/boyfriend/lover.
Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do.
The real challenge is to send it to your husband/boyfriend/lover to see how right you really are

He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?
mostly depan Lappy je dia dok hadap. Kiri kanan pun dia tak leh nak nampak, saya tergolek pun dia haram tak sedarnye. KAdang je lah dia leh sedar.

You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
Thousand island & sos kalo thousand tu dah abes leh je ganti mayonis

What’s one food he doesn’t like?
mihun goreng
tp dia leh makan mihun singapore.

You go out to eat and have a drink. What does he order?
tak tentu, ikut keadaan & menu kat kedai

Where did he go to high school?
Sek Men Agama Atas Sultan Zainal Abidin & Sek Men Tek Terengganu

What size shoes does he wear?
Size 7

If he was to collect anything, what would it be?
Majalah Motor Trader

What is his favorite type of sandwich?
Tuna/sardine

What would this person eat every day if he could?
ape-ape je yg di masak oleh saya.
kalo masak kan ayam/ketam masak merah tiap hari pun dia buleh.

What is his favorite cereal?
Nestum

What would he never wear?
Baju melayu lengkap. Naper tah dia tak suke pakai.. Org Dungun mmg cam tu ke?

What is his favorite sports team?
eleh.. dah tentu la dia pro Ganu nye team

Who did he vote for?
tak de idea

Who is his best friend?
mase kat U dulu dia nye best fren si black, name sebena sy tak tau & tak ingat
skrg ms keje lak nampak mcm kamceng dgn En Mahathir

What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
saye buleh masak nasi dagang kene dgn tekaknye.. kebanggaannye di situ

What is his heritage?
Melayu ganu + melayu pattani

What is his favourite colour?
Biru..

What is his habit?
Makan sebelom mandi.. camno perut tak ke depan

What is he proud of?
kami sefamili rasenye.

Lastly, do you think he will read this?
TAKK.. dia lagi suke bace forum kereta/politik
pas kene pakse baru nak bace.. selalunye la..

Sob,
Maya,
Meen,
Didy,

tunggu ape lagi kawan! buat la tag ni cepat

tag besday's dream dari Meen

pimp myspace profile datangnye dari Pn Meen kite yer, meen nak saya list kan impian besday saya... The rules : 1) Make a list of what u want on your birthday 2) The list should be 10 numbers 3) Post the image of this award to your posting 4) Give it to 10 frens of yourshere are my 10 wishlists: oleh itu, masa besday saya sok...; 1) nak jadi keras hati sikit 2) nak jadi lebih penyabar 3) nak jadi kurang sensitif dgn en. Abah (sikit sebanyak mesti mention name suami kan.. biase lah! pompuann..) 4) nak en. Abah ingat psl besday saya. macam dulu² sentiasa full of suprise. sekarang?? kene remind byk kali pulak. malas je nak cakap² macam ketagihan jer. Attention pade En. Abah!! sila ambil perhatian posting yg ini yerr!! 5) saye nye besday bulan poser tahun ni, rasenye en. abah so-so je la kot ingat mcm thn lepas. :( 6) malas la nak fikir sgt psl besday whishlist.. rasa mcm dah tak best jer.. makin dekat birthday makin naik umurnye.. dgn kate lain, makin TUO! Meen, sorry la saye jawab tag dgn emosi terganggu. Jadinye jawapan banyak yg emosi.. Sok dah tak emosi, kompem rasa jawapan ni semua tah hape-hape punye jawapan.. kuikuikui.. see? emosi-emosi pun leh gelak.

Monday, March 16, 2009

saje je

pimp myspace profile
saje je tepek gambo rumah utk tatapan sendiri gamba ni saya amik dari forum. PKB
mekaseh yer...

Sunday, March 15, 2009

hepi ujung minggu

pimp myspace profile


hepi ujung minggu,

hari ni kami tak ke mana-mana, rasa nak updet, tapi malas lagi mempengaruhi diri guwe.
siang tadi layan karoke ABC haziq sampai ke petang.
kat luar hujan lebat, siap dgn ribut lagi.. seram tengok.
mujur park keter jauh dari pokok.
takut gak tengok pokok tu lendur semacam.
mane le tau kan, kot nasib tak baik pokok tumbang ke ape ke.
tak pasal kene dgn keter yg park berdekatan dgn pokok tu.
kak An ke perok arini ek. esok balik mula.. huhuhu lotih acik!.
wakilkan rase pulak.
tag si fara nggak buat lagi.
nanti yerr

Thursday, March 12, 2009

playland ciptaan

pimp myspace profile

pada mula nye simpan angan-angan & duit utk belikan
haziq playland ala-ala shopping complexnye playland.
kat My Dear ade jual..
mase warehouse sale hari tu,
kami tak sempat nak pegi

encik abah keje.
alternativenye, kami beli kolam pelastik ni
bola-bola plastik beli mase Giant Kinrara buat clearence stock sale.
murah






tergolek ke sana ke mari


sekali hammer besar menyerang,
beli rega RM1.00 je hammer ni
bagus tul beli barang clearance stock


seronok dia. baring tengok tv pun dalam kolam.
tapi as usual, sekejapan jer..
lebihnye nenen dgn ibu je la dia..

malam tadi punye

pimp myspace profile saya masak mlm td menu simple, ayam goreng bertepung, jantung pisang cicah sambal belacan pun kenyang sedappp.. ujan² lak tu, lawan sambal belacan. pedas, peluh. sedap je rs badan.

Tuesday, March 10, 2009

bila dia start ber gaya

pimp myspace profile skrg buleh nampak haziq tu kenkadang camera sporting, (kenkadang je la dapat cenggitunya) bile kite cakap je, "haziq senyummm..." dia pun melintuk la buat muka ala-ala macho. bukan senang dia nak sporting bergaya di hadapan kamera ibu, dah alang-alang dia Okey, klik klik je la saya kejenye & silih berganti dgn en. abah. en abah kate, ibu tak pandai amik gambo.. meh abah yg amik.. 'pelawanya wah! betul la bah.. abah memang terer amik gambo!
caya lah haziq! memang sporting sangat.. gambar ni minggu-minggu sudah nye cerita.
tapi lambat di tepek, sbb mood yg takde & masa yg amat mencemburui saya, ke saya yg cemburu dgn masa ataupun saya tak kejar masa??! oh hai.. byk lak persoalan yg tidak dapat di jawab bila di tanye soklan yg tiada jawapnye mase ni kami nak keluar jenjalan. Tapi takde idea nak ke mana-mana. last-last kami merewang ke Mid Valley. takde arah tujuan pun.. dok menghabiskan mase selama 2 jam. pegi Mid Valley utk membaya parking je. kan rugi dah kat situ, nak buat cemane kan bile dah bosan tapi hati meronta nak berjalan. dok rumah je boring, tertonggok dalam rumah . sudah ler Persis terperangkap dalam rumah merpati gitu. (tu ayat org bosan yer) kita pandang dia, dia pandang kite. pastu kite pandaaaaaanggg je dia.. pas masak, makan, pastu basuh pinggan, pastu baring, tengok tv pastu tido lite-lite.. uh! Buhsan Nyer!! pergi Mid Valley pun rase rugi gak. Tak de ape² aktiviti. tambah lagi on d way balik tu hujan. Lagi la menambah keboringan.. makna katenye, minggu-minggu yg lepas adalah minggu bosan saya. TAMATlah kesah bosan saya minggu sudah.

elak lelap

pimp myspace profile
nak elak mata ni dari lelap.. habes kan masa & ringan kan tangan je ni..

Sensasi nya..,

Us together..