Thursday, February 26, 2009

hari ni hari utk batik kah?

pimp myspace profile

hari ni khamis, hari batik utk org gomen kan..
encik abah pun berbatik hari ni..
"ampak encem la bang! ewah..
terpikat kite. Aww!

en abah ade lunch secara besar-besaran dkat One hotel,
sempena meraikan perpisahan very d' big person VADS.
makan kenyang-kenyang ye En. Abah.

Monday, February 23, 2009

bye bye acik

pimp myspace profile kebetulan achik fly jumaat mlm sabtu 2 minggu lepas, buleh la kami parking kat dlm. Leh gak la jenjalan hanta acik sampai departurenye esculator. buleh gak la dok kat anjung tinjau, tengok kapal terbang, tapi sebabkan hari dah malam, tak nampak clear sgt kapal nye.. sementara nunggu acik check in, kami dok kat sofa menunggu.. bila la ek kami nak nek kapal terbang.. bestnye melancong terbang di langit. acik terbang lagi, maybe bulan 5 or 6 baru lik mesia. uwaa!! gamble nye fly sensorang.. acik ajak haziq ikut, huhuhu..

Sunday, February 22, 2009

saya sayang ibu!

pimp myspace profile makin hari makin besar budak sorang ni, manja nye pun makin bertambah, mujur mendengar kata. kalo abahnye balik lewat tak telefon inform kelewatan abahnya, dah pandai sedih, menangis peluk ibu minta abah.. huwaaa! sedihnye ibu di kala itu. dari sekeras hati saya pun leh menangis jam-jam tu juga bile tengok haziq tetibe nangis hendak kan abahnye. 2-3 bln je lagi haziq nak 2 tahun kan... sekejap je rase

Thursday, February 19, 2009

Men deting

pimp myspace profile
pegi jumpa kak An, pastu amik ubat..
walau sekejap cuma, tetap best..

Tak Suka

pimp myspace profile SAYA AMATLAH, tak suka bila kite baik, org lain naik kepala. Suka² hati suruh itu ini! rajin² kan la bontot tu... excercise what..! tak suka bila kita berlembut, org ambik kesempatan tak suka bila saya di jadikan tempat utk melepaskan keadaan tersepit tak suka bila org fikir saya ni BANK - suke-suke hati nak pinjam duit tak suka bila org yg pinjam duit tu ckp susah, kite dgn rase ehsan memberi pinjaman ke penghutang, tapi tak brp lame lepas tu tengok gaya pemakaian nya amat lah branded banding den ni ha gaji berkepok pun tak mampu! halooo, ingat sikit ko tu senang pun sebab byk guna duit org tak suka bila org pinjam duit tak reti bahase nak bayar balik, ingat ko sorang je ke ade mase susah tak suka bila duit kurang ada, ade bende kecemasan. Bila buat muke kesian minta tolong, Orang tak sudi nak tolong dgn berbagai alasan. Padehal selama dia susah dulu duit aku juga ko sapu! tak suka layan bende remeh temeh tak suka bila terlewat tak suka bila orang dok menyebuk hal kami 3 beranak tak suka bila orang dok sebuk jaki kami 3 beranak pi berjalan sana sini, dok assume kami kaya, suruh kami itu ini la, kene bawak itula ini la. Dorang pi holiday senyap² tak pe pulak.. Pernah ke korang pi holiday bawak mak bapak?? Pikir panjang sikit lah tak suka bila org tak paham masalah, dia tau dia je la yg byk masalah tak suka org bebel tak tentu pasal.. hey TOLONGGGG LAHH! tak suka orang yg mementingkan DUITTT! duit bukan leh bawak mati cek oih!!

Sunday, February 15, 2009

kesiangan

pimp myspace profile
**Edited with picture
gara-gara layan father of Bride part II malam td.. kami anak beranak terlangsung kesiangan hari ni.. tepat 11.30am baru terjaga kami 3 beranak. abes movie tu dlm kul 3 lbh kot.. tah ler, tak perasan pula.. haziq pun join nonton citer ni.. tu yg dia pun sama, bangun tengahri. buruk tul perangai ari ahad ni, bangun pagi matehari dah tegak kat kepala.

Wednesday, February 11, 2009

Hepi kerje!!

pimp myspace profile bile dah pegi vacation, rase mcm refresh terus minda.. chewah! saya rebus jagung utk santapan kami sekuarga.. sedapnyee.. jemput makan yerr, ha budak kecik ni makan jagung tak hingat.. habes jagung sekejapan.. lenkali ibu beli banyak siket. baru puas makan jagung kan abah & haziq.

Tuesday, February 10, 2009

layan sebentar

pimp myspace profile kami check in genting dr sabtu tengahari check out ahad tgahri gak. Puas & relax gitu.. Mujur ke genting mase tu, Kalo stay kat rumah broadband celcom mmg yilek coveragenye. Dok kat genting tenet connection amatlah bagus, dapatla en. Abah buat kojenye. En. abah kene hendel celcom nye part, yg line tenet mengok ni lah abah kone solve kan... tinggalkan je la part kerja en abah yg tiada kesudahan tu, kita layan dulu Mr Haziq the Dreamz, haa terer betul haziq tawan singa rimau sekalian.. mase kat puncak genting tu sempat gak kami layan short performance ahli silap mata the Dreamz ni. samping tu Dapat gak tengok pesembahan dr org mongolia ni..
tamatla percutian yg sengkat kami di genting.. Ahad malam lak kami dpt call dr Tok wan, info tok ki haziq masuk spital.. jadinye esok kami pi spital jempol tengok tok ki haziq..

Pagi yg Indah

pimp myspace profile
haziq bangun pagi terus terjah ke balkoni, nak tengok view pagi di genting.. dgn kabus & angin dingin nye
sementara tunggu abah setel keje, haziq bising nak berendam.. layan kan ajer.. kemain lagi seronok dia mandi manda.. mentang² la air panas, cube berendam air sejuk, mau meraung tak hengat.
lepas mandi manda kami turun brekfes..
pimp myspace profile kami turun kul 6 lebih gitu.. sampai lebih kurang kul 7++ kat hotel, pewot pun bunyi-bunyi lapo malas nak pk cari makan kat mane, terus je gi rajawali restoren tu.. nak amik ala carte pun alang-alang, beh baik terus ke buffet, leh makan sampai muntah.. haziq awal2 je la elok diam, lapo le katekann.. bile perot dia dah penuh, terus cargas. seb baik malam masuk bilik, main/lompat-lompat/lari-lari ala kadar terus tido.. legaa kami

Monday, February 9, 2009

pirates of carribeans vs rusa santa clause

pimp myspace profile

kami tak beli pun tiket indoor maupun outdoor, kami pi naik selected mainan jer. Yang mane kami bertiga boleh naik dgn gumbira. Walaupun slow seselow nye perjalanan bot dan rusa terbang ni nak memusing. Tengok haziq yg keseronokan lagi puas hati kami melihat & merasai nye..

Sunday, February 8, 2009

start ber aktiviti

pimp myspace profile
kalau dulu hotel awana genting ni tak de perkhidmatan shuttle bus pun nak ke stesen skyway kat gohtong jaya. Tapi bile reception ade info yg shuttle bus provided, dgn senang hatinya kami menunggu di bus stop kat tepi hotel tu, Sesambil tu saya snap gamba bunga yg mekar berbunga di sekitar hotel., cantik kan bunga ni. udara sejuk kat genting ni pokok-pokok bunga memang leh segar & mekar, kalo kat cameron highland lagi banyak bunga kan.. haziq bukan main teruja naik bas.. seronok gak tengok haziq yg enjoy. Siap pandai ngikut sound effect bunyi enjin bas
walau cuti 3 hari wiken ni, tapi series tak ramai orang. kenape ek? dah boring kot dgn genting
masa nak queue naik keter kabel tu pon tak ramai mane orang yg ade.
seronok rasenye bile naik sesuatu/ pegi jenjalan tempat-tempat cenggini bawak anak. Rase best je.. tapi mengah gak layan haziq. dalam skyway tu punya la bising mulut dia bercakap, tunjuk itu ini

genting yok!

pimp myspace profile
sempena cuti thaipusam 3 hari wiken ni, en. Abah bawak kami panjat genting.. cuti-cuti semesia le kunun. bawa hero ni berjalan.. kesian x pernah lagi bawa dia khas pi jenjalan cuti-cuti mesia. at first, servey hotel kat internet dah fully booked. tp abah cube call reservation pula. mujur ade lagi.. dan maybe dah rezeki haziq,kami dapat rate promosi. murah banget. harga semalam satu bilik utk yg plg murah pun kebiasaan 200++ regenye, kami dapat spesel promosi, seratus lebih saje .. huhuhu bestnye rasa.. haziq kemain lagi la seronok dgn keluasan bilik wireless kat awana genting ni free je & speednye amatlah mengkagumkan, saya idak bawa alat-alat yg diperlukan utk blogging, tak ler dpt mengapdet, diam-diam suda.. bilik kami ni facing genting view. syiok betul..
dorang provide kami double deluxe room with 2 pax breakfast, pastu 2 free ticket utk Awana skyway (Keter kabel).
best mmg best stay kat Awana Genting Hotel,
dah letak barang kat bilik, en. abah setel keje dia sat
gitu gini dlm kul 3 lebih gak kami baru mula nak beraktiviti.

Saturday, February 7, 2009

bersiaran lansung

pimp myspace profile haluu..haluu... yuhuuu, saya bersiaran lansung dr Awana ni.. cadangnye nak updet bagai, citer kami hari ini. kekunun live from genting la kire. tp malangnye card reader lupe bawak. pastu bawa laptop en. Abah sajer. kalo bawak lappy lg 1 buleh plug in jer SD adapter mcm biase la kot tunggu mase free & baeknye mood mari kompem saye tepek cerita cuti-cuti kami di wiken.

Thursday, February 5, 2009

Sesekali..,

pimp myspace profile dah lame woo kami tak makan kat luar, tiap hari masak.. 2-3 bln dah stay cook n eat kat rumah saje.. (betapa mistahli nye ku ini) tetibe cuti 3 hari minggu lepas, encik abah mau belanje.. mamam ayam kampung kat awan besar.. bestttt rase! muke exhausted melampau haziq, ibunye tak bagi makan sgt ke ape.. pandai gak wayang budak nih! nasi kami 3 beranak, nampak merimbun sepinggan ni lauk pauk kami lunch sabtu aritu.. ayam kampung goreng ibu & abah sorang 2 ketul haziq seketul jer.. budak-budak tak leh mkn banyak. hohoho kejam di situ!
burppp alhamdulillah kenyang,
haziq terus lolap.. malam tu abah haziq koje sampai ke ahad..

Sensasi nya..,

Us together..