Saturday, January 31, 2009

sejenak di majlis tunang

pimp myspace profile
sebabkan tugas seharian yg membizikan diri sendiri, segala jenis mood blog terbang tah kemana..
banyak citer yg nak di selitkan ke dlm blog saya ni, tapi semuanya tepu lagi akibat kesibukan diri.
dan sekian kalinya,
ni la dia kazen suamiku itu, Aziza name penuhnye (setelah mendapat pengesahan dari suamiku itu name penuhnye)
dia siap appoint mak andam, tapi pada saya solekan mak andam tu mcm tah hape-hape.
mak andam tu pandai ke tak pandai menyolek muke org.. same je muka dia sebelom & selepas solek. biasenye org buleh menonjol lawa bile di mekapkan.
ketibaan pihak lelaki. Yg berbaju melayu warne sekelat muda tu bakal pengantinnye..
dorang buat majlis ni kat kuarters cekgu kat subang jaya.
jadinye para tetamu amatla limited utk masuk turut serta kat dlm rumah.
para jemputan buleh tahan ramai. almaklumlah mereka semua sekitar lembah klang/selangor, tentula ramai yg sudi mengekor.
gambar belah kiri ketibaan kuarga belah lelaki, belah kanan duduk lak famili in law saya, sedia menanti ketibaan pihak lelaki.
seblom pihak lelaki datang sempat lagi saya amik gamba..
kebtulan saya pakai baju kaler putih same dgn bini abg ipa saya yg sulong kire biras sulong saye la kan..
berkurung kuning ni mak mertua saya, yg baju merun tu anak buah sulong hubby saya.Umonye 19thn dah.. sok-sok lepas ni dia nye majlis tunang kawen pulak. hahahaha.. mane tau laku cepat, skrg ni dia tgh matriks kat melaka. kot-kot la kan, abes matriks terus kawen.. asyik tot tet je sms henpon tak lepas tu!
mase saye sibuk jd cameragirl, haziq dok di jaga rapi oleh abahnye..sebab ruang ala-ala tak cukup, tak elok la kan kalo anak saya berkeliaran sana sini mencelah orang.

Friday, January 30, 2009

Jaga Aurat

pimp myspace profile
dapat emel dari Ayu (ex-skulmate kat josseh dulu)
walaupun sekadar ilustrasi katun elok gak amik²panduan..

Thursday, January 29, 2009

raya cine cuti 4 hari kan

pimp myspace profile cuti raya cine saya, suami tercinta & anakanda bucuk-bucuk intan payung haziq tak balik kampung memana mahupun coti-coti semesia.. (oh kenapa malas+menyampah nak tengok blog tetibe datang niih) tumpang iklan kejap! Cube tengok gambar ni.. agak-agak kan yg mane satu ank sedara yg mane satu mak sedara? hahahaha bagi la i perasanan muda sekejapan.. tapi hari ahad ade majlis tunang kazen suamiku.. azizah ke aziza ke tah ler, tak tau lak name penuh nye. Dengar panggey-panggey name ziza. yg kompem nye saya leh sahkan pangkat dia dgn anak buah/sedara dgn panggilan mok ja.. kirenye mak sedara sepupu kat haziq la.. arggghhhh!! malasnye nak hapdet.... :< cerita selanjutnye nanti-nati saya try publishkan eh mood tak mari ni weh

Saturday, January 24, 2009

mainan yg dikormesilkan

pimp myspace profile kalo dah name lelaki kan, memang dorang suke sgt tengok racing-racing ni keter kecik cenggini pun dah dijadikan aktiviti yg sehat masa skrg. walaupun keter nye kecik jer.. ongkosnye tak terjangkau dek akal. ha tengok tu.. dah mcm ala-ala F1

Saga Busu

pimp myspace profile
busu haziq aka adik bungsu saya baru dapat keter.. baru seminggu dua dia melaram dgn keter barunye, alang-alang tu saya suruh dia possing dgn keter barunya,
haziq saya panggil busunye 'abang'.. byk kali ajo panggey busu,
tetap panggey abang.
buleh ler busu nye perasan muda sesekali.

Friday, January 23, 2009

Entry gila-gile khas untuk mu...,

pimp myspace profile kak An aka kak ayang aka mama aka kak iezhan, sempene hari jumaat yg mulia hari ni, saya dgn berbesar hati nak wish akak,
hehehe.. kire kain aritu advance hadiah besday la utk akak.
dah 30 dah, dah beso dah akak yerk..
semoga panjang umo murah rezki & bahgia tiap masa.
dgn harapan hubungan yg terjalin kekal selamanye.. Amin.

Thursday, January 22, 2009

kaum bapa

pimp myspace profile dari kiri; Aman baju putih belang melintang, laki Munirah baju belang menegak tak tau name, Shakir (laki Fara)baju merah & baby boynye lupe name anaknye, En. Abah kaler cekelat dgn haziq, En. Hadi laki sub kaler kunin dgn iman sebuk intai kak damia.., En. Azri laki maya kaler turqoise dgn damia yg tak nak tengok kamera (malu kot dia sorang pempuan) dan yg ujung sekali yg tgh menelipon En Middy laki Idut..

Buah Hati As - Dania Afrina

pimp myspace profile

nilah dia anak As @ Bra'un (real name asnidawati.. )

as mms gamba anaknye.. comey kan anak dara as ni

respek la dgn as, jd fulltime housewife demi putri tercenta.. all the best As!

penafian khas:/ntri sblom ni psl seprais tu kan bukan psl saya tau..jgn salah paham yekk..
pd mulanye, saye ingat Kak An pReGnen.. rupe-rupenye simptom nak beguk.
laki saye pun dok tanye, "bu, pregnent ker??"
SESUNGGUHNYE saye blom ade 'ISI' lagii...
kalo ade sok, insya allah saye war-warkan!

Wednesday, January 21, 2009

seprais...

pimp myspace profile sejak 2 menjak ni saya ade mengesyaki sesuatu tau.. tapi, kite tengok lah nanti ek.. betul ke idak.. kalo betul, Syukur Alhamdulillah.. kalo tak betul, keep it up... kan Kak An... ngeh..ngeh..ngeh..

Tuesday, January 20, 2009

layan gamba Re-U lagi

pimp myspace profile ape la dorang burak.. sampai tertonggeng maya tergelak.. iman & papanye
haziq & en. Abah.. dalam hati memasing tertanya-tanye bile la nak bersurai
saya & Pn Sub, Pn Sub possing maut khas utk siapa?? of course ler spesel pose utk mamat ni blog saya..,
En. aman pengerusi majlis, datang bujang senang berlenggang. Tak bwk bini & anak saya dgn pengantin baru, Munirah
pose gedik gile dgn idut
pose dgn Ila vouge.. (geng berzanji saya dulu nihh)
makcik, fara, maya saye tak sempat lak snapping 2gether.. takpe la ade jeki sok-sok kite bergambaran lg.
p/s: Asnidawati buat kenduri aqiqah & cukur jambul utk babynye dania Afrina cuti raya cina ni.. saya x dpt join, En Abah on call. Tak buleh nak kuar dari area KL. Sorry ye As.. Nanti saya jaja gamba baby As..

gediks

pimp myspace profile
time ni saya dah cargas sket, bergambar la katekan, tu yg menjadi ged**k tuh! geleng pale en. Abah tengok kan.. (sekali sekali bahh...) tapi kan, cube peratikan betul-betul ceria tul gamba ni kan, ceria jer... huhuhu bestnye.. lenkali kite gather lagi.. make sure kehadiran tu di kotakan. jgn setakat tabur kat angin jer.. pastu kalo bule susun cara/atur tu proper sket la.. takde la berterabur.. senang & smooth je ape yg di rancang..

makan makan kekeh kekeh

pimp myspace profile
walau saye dah sangap, mamai blurr, tetap menggagahkan diri amik gamba dgn dorang masa aktiviti makan. Mata guwe mase ni nampak tilam dgn bantal je..
p/s: perasan tak jejaka yg ujung belah kanan tu? ( tu hubby Munirah yg betudung itam)
rase-rasenye dia ni blogger gak ker..
kemain pro SLR dia... kalo iyer, betul teygarrr tuh! :-P
muni, bak sini ko nye url!
tak de idea nak ngomel sgt satu persatu, layan gamba jer la..

Monday, January 19, 2009

bila kaum ibu miting sedunia..

pimp myspace profile meh tengok gamba kaum bapa kene dera mithali mase re-U aritu... ni papa iman layan iman minum.. Pn Sri Sub tgh bizi sms.. mebi dorang soal jawab dah sampai ke, kat mane ke, makan sedap ke, ko pakai baju ape (oh! itu ayat tipu jer) yang ni gamba encik abah saya melayan haziq yg makan. Western style lagi!! vangga i you!; gambar yg ni series best! kene betul dgn tajuk seperti di atas; huraian:- syakir(baju merah duduk) pantau anaknye susun kerusi En. Hadi laki sub (baju kuning) kejar iman marathon En. Abah saya (baju cekelat nun di belakang sane) tgh supervise haziq ukur tiang

Sensasi nya..,

Us together..