Tuesday, December 9, 2008

menservis sebelum balik

pimp myspace profile raye korban ni kami plan balik ganu, kampung abah.. tak penah sekali pun lagi kami beraya korban ke ganu.. kebetulan cuti panjang.. Bbsitter haziq pun bercuti, kami pun amik kesempatan balik ke kampung lame sikit... selalunya kami prefer travel waktu malam.. tp sebabkan skrg ni musim banjir bagai kat pantai timur ni, kami pun target nak balik siang sabtu. Makanya, sabtu pepagi kene le hanto keter abah ke servis.. senang nak travel jejauh tu.. ingatkan abah pergi servis tu bawa haziq menyenangkan korje ibu utk kemas ape yg patut.. dah haziq kemain lagi nak ngekor abahnye.. ibunye dgn senang hati la mengrelakan haziq ikut abah ke workshop servis keter.. tak sampai sengah jam, abah dah menelepon,inform haziq melalak bagai nak rak.. ronta sane sini nak riba kat abah.. jadinye kene saye ke workshop menjemput si haziq..saye sampai dulu kat workshop tu, sebabnye abah pegi beli minyak hitam dulu. sesampainye haziq, memang air mata alang-alang dah sampai workshop, kene la turun jadi pari-pari En Abah.. tapi sebelom turun kene warm up haziq dulu, kene bagi dia verangan ala-ala driver ferrari F1 dulu.. bagi mood dia up semula.. baru buleh bawa kesana kesini..
dah nampak pula ade car washer kat sebelah workshop tu.. anto terus viva utk dibasuh & vakuum.. bagi ilang comotness segala dari cuti raya poser aritu sampai la ni, tak berbasuh.. ishh teruk tul tahap dakinya tu..
nampak lak ade org jual jambu batu pesen zaman doulu-doulu.. yg belah dua rendam dlm ais letak dalam takung besa tu..sedapnye makan sambil menunggu di kala panas..

No comments:

Sensasi nya..,

Us together..