Wednesday, December 31, 2008

dapat gak akhirnya

pimp myspace profile

setelah sekian lama menempuh dugaan, pegi sini org tu kate abes la nasi nye..pegi sane tak masak lagi la.., akhirnya.. dapat gak haziq mamam nasi ayam KFC.

Tuesday, December 30, 2008

bile anak yg ramai

pimp myspace profile gamba ni mase saye balik kampung cuti awl muharam aritu.. kebetulan along saya pun menyinggah kejap.. almaklumla saya dah 2 bln tak balik.. dorang rindu la tuh.. anak² along memang rapat dgn saya.. kebetulan mase tgh tengok tv dorang dok meleset kat saya.. haziq skrg dah pandai marah org lain dok dekat dgn ibunye..
bila je nampak kakak-kakaknye dok dekat ibu dia, dia pun tak lengah join kat ibu.. gelihati betui tengokkan..
dia dah pandai jeles..
*Edited. (atas arahan penyimpan mohor besar saya..)

singgah ke spital

pimp myspace profile mase nak balik ari senin awal muharam tu, tetibe mak dpt panggilan tipon dari pakcik bagtau pak sedara saye masuk spital.. masalah jantung dah alang-alang nak balik singgah la kejap ke spital k.pilah ni.. satu jalan je kan.. jenguk la kejap.. mase ni kami tgh menunggu pak ngah dr Emergency.. lame gak kat dlm ER tu,
moga-moga semua selamat..Amin

besday celebration & House warming & oso tahlil

pimp myspace profile cuti krismas kami ade jemputan ke rumah member En Abah.. dia buat kenduri kesyukuran sempena masuk rumah baru & potong kek besday anaknye setahun. Hepi Besday ANAS.. name penuhnye Mohd Shafi Anas.. sedap namenye kan..
yg berbaju oren ni papa anas.. ex-colleagues abah..

lepas abes potong kek & makan, haziq cam biase bile jumpe kekawan..

citer ni pun dah lame berlalu, dah abes idea nak tulis ape.. layan je la gambo

tragedi x best

pimp myspace profile dah seronok-seronok balik bejalan bagai dr kenduri tu, ade tragedi yg tak best terjadi dlm hidup saya.. sedih & ralat woh.. IC, kad nikah, kad kredit, Kad Atm & lesen saya masuk dlm lubang jamban... huhuhuhu .. mase nak balik rumah singgah kejap kat KFC sg besi tepi hiway tu.. singgah pulak ke toilet.. tak perasan card holder ade kat poket belakang seluar.. terjatuh terus masuk ke dalam lubang jamban.. dah ler lubang nye jauh ke dalam, dlm semeter sengah juga.. kalo rendah je memang sedaya upaya saya seluk tangan, mase tu memang tak ingat kotor ke geli.. jadi senin pepagi saya dah ke JPN, JPJ dan Bank.. aduiii keras dah punggung lame duduk menunggu.. efek sakit montot sampai skrg..

limau tambun

pimp myspace profile
mali..mali.. limau maniss..
kami jadi model limau sat no..kihkihkih

Saturday, December 27, 2008

buffet brekfes

pimp myspace profile
lepas abes majlis sanding kawen opismet En Abah kami terus bedesup ke hotel.. pade awalnye jual mahal.. konon nak rijek hotel heritage yg telah saya book awal-awal lagi.. kes termakan kata-kata geng En Abah tu la.. dorang kate haunted la.. horror la.. itu la.. ini laa.. pusing satu ipoh.. tengok hotel-hotel yg ade.. ishh semuanya nampak tak melayu.. hohohoho ade ke istilah tak nampak melayu.. last-last kan kami balik ke heritage gak.. bile tengok hotel tu .. perghhh lawa.. nyesal habeskan masa & minyak pusing sana sini sejak dari awal.. ke heritage juga la kami.. hehehehe.. kami bangun awal pagi cam biase.. haziq tu kan kalo hari cuti dia la yg champion bangun awal pagi.. nak bangun lewat pun tak senang tau!
pegi dianye bekfes.. makan sampai tersandar.. sambil layan haziq berlari-larian kesana ke mari cam biase.. layan ikan.. ade ke dia selambe je nak masuk dlm kolam tu.. huhuhu seb baik sempat tarik.. kalo takk, dah kedebom lencun
best.. mase tgh layan makan, ternampak faizal ismail yg DJ Hot FM tu bekfes sefamili.. nak amik gamba, tp kamera di bawak dek En Abah.. so tak sempat snap..

Friday, December 26, 2008

mkn di kenduri yg tak disengajakan

pimp myspace profile
kami kan stay kat hotel heritage,malam nye plan nak dinner kat KFC

tgh perjalanan.. tetibe uncle Adan (pengantin lelaki) menelipon En Abah suh datang rumah dia.. suh dtg makan.. dia pon xde lak cakap kenduri ke ape.. cume suh makan.. kami on je la.. yang tak bestnye saya & haziq sempoi je bepakaian.. huhuhu tebalkan muka sahaja.. ditengah-tengah org lain berbaju melayu dan kurung.. yang positifnye saya dapat makan free yg sungguh sedap

terima kasih banyak Uncle Adan & Aunti Ara..

gamba cantekk

pimp myspace profile pak kelepak kelepuk kelepuk.. seronoknye dapat naik pelamin lagi.. saya memang suke attend majlis kawen.. rajin gak saya cerita kat Pn Sub, saya tgh excited nak tunggu org bg jemputan kawen. sebabnye buleh tengok pengantin.. bile dah jadi pengantin otometik org tu jadi cantik mcm cinderella.. huhuhu betul-betul ke anak-anakan ibu haziq nih.. bile dok kat pelamin nih, rase mcm nak jadi pengantin lagi sekali lah.. series saye suke gamba ni.. lawa.. walaupun haziq tu taknak dok diam tengok kamera. haziq ni memang tau.. gen abah dia. Tak minat bergambo..

bergamba dgn pengantin

pimp myspace profile
bile pegi kenduri kawen, bergambar dgn pengantin lah part yg paling best.
ok, ready... senyum!! senyum..!! walaupun masing-masing lencun kepanasan.. senyuman ceria tattaapp menten hehehe..
dah abes siap begambar, kami sekuarga nak check in hotel.. yippie! dapat istirehat berangan org kaya..yabedabeduuu..

geng yg bersama kami

pimp myspace profile
saya kan ade cerita sebelom ni, saya beli barang impian saya kat PC Fair yg lepas tu kan..
gamba sekitar majlis kawen ni semuanye hasil snapan dari nikon kesayangan saya.. hasilnya amat memuaskan hati..
seperti biase saya amat suke amik gamba kami sekuarga.. rasa lengkap je bila berjalan-jalan tu ade gamba bertiga..
gamba ni semuanya gamba opismet En. Abah.. dorang ni sporting, dari KL travel ke Ipoh semata² utk attend wedding member. Padehal dorang dah pegi belah pompuannye wedding minggu lepas.

aksi kene pegang

pimp myspace profile
kalo pi tempat keramaian cenggini, tambah pulak kanak-kanak riang berkejaran ke sana ke mari.. haziq pun bersemangat nak mengejoinkan diri bermain berkejaran bersama-sama. yang paling tak tahannya kami bergilir mengejar haziq..
bayangkan tgh ramai-ramai org, kami tengah berkeliaran mengajar haziq..
mengah wohh.. kepantasan dia menyelinap lebih laju dari kami..

Sensasi nya..,

Us together..