Thursday, November 13, 2008

baru nak suap, dia dah sampai

pimp myspace profile menu yg simple jer lastnite.. tak sempat nak masak yg hebat-hebat. baru tenggek kuali, haziq dah ngamuk-ngamuk ajak saye lepak dgn dia.. memang sebolehnye tak kasik saye masak.. seb baik saye ni rajin tauuu.., kalo dasar pemalas memang ikutkan aje rengekan si anak kecil ni.. kalo dia tido awal, senang hati sket nak masak lauk yg ala-ala best.. (kadang-kadang lepas maghrib terus tido sampai ke pagi esok) baru je nak sapedek.. , **memang saya sengaja alaskan suratkhabar utk haziq.. bile berterabur, bungkus-bungkus terus buang.. sonnnang koreje.. tetibe Bos Besar balik daa...
kami memang menunggu abah balik utk dinner together..
sekali ujan lebat lambat berenti.. kul 9++ baru abah balik,
bile dah tengok haziq dah macam kelaparan.., (tersempak haziq tgh syok tumpahkan johnson cologne, nyaris utk lakukan aktiviti menelan cologne)
tu yg terus ibunye senduk nasi makan 2 beranak..
baru je sesuap, abah dah join kami sekali.. so kami dinner bertiga seperti biasa.. ~mood i dah back to normal, okeyy.. Si dia dah lakukan sesi pujuk-memujuk.. ngeh..ngeh..ngeh... (seb baik perasan..)

4 comments:

beloved said...

ooo..merajuk ngan si dia rupanya..pandai dia pujuk yerr...ngam2 di hari permintaan..ngih..ngih.ngih

ras-adieza said...

biasalah tu ieta.. kalau dah idup bersama sekatil sebumbung semua se se mesti ada jugak nak rajuknyer.. sesi merajuk, marah pastu pujuk...yang menyedapkan lagi rencah kehidupan rumah tangga.

akak merajuk...abang akak lagilah susah nak pujuk..pujuk diri sendiri lah..

Kamsiah said...

huhu kalau la haziq faham mamanya majuk kat abahnya
mau dia gelak terguling2...

Ietams said...

idut..,
hepp! tak de kene mengene dgn hari permintaan tau..

Kak Ras..,
jenuh mendiamkan diri.. dari senin..lambat betul action memujuk.. org laki ni gitu la kan..bukannye perasan sangat kite punye emosi

Kak Kam..,
haziq tu pon kadang-kadang buleh perasan gak..

Sensasi nya..,

Us together..