Tuesday, November 25, 2008

ahad paginye tele-match

pimp myspace profile ahad pagi lepas breakfast ade mini sukaneka utk mereka-mereka ini bersukaria bagaikan kanak-kanak riang ribena.. hehehe.. dalam blog bukan main saye kutuk dorang.. mase bersama-sama mereka punye la behavenye saye, senyap & budi bahser je I. hihihihi biase la I, jinak-jinak merpati gitu.., lambat warm up sikit kalu dalam pergaulan yg pertama utk memulakan persahabatan, TAPI, sekali dah sesuai.. tak hingat saye punye gelak. Mulut pon leh tahan becok.. saya dan haziq jadi penonton yg setia, tegolek kami dua beranak tergelakkan dorang nye telatah..

ni acara susun blok papan, kene meniti atas blok2 tu la..grup abah dapat no.2, okey la tu.. acara ni game yg pertama di mulakan,

game baling dadu ni rasenye ikut cerita P.Ramlee ni.. besar betul dadunye.. grup encik Abah still menten no.2

ni game bawa air dlm mangkuk & pinggan di hidangkan atas dulang yg berlobang tengah, kate referee memang di sengajakan buat lubang tengah dulang tu bagi refreshkan ketiak tengah-tengah terik mentari panas ni.. hai lah referee ni pun pandai buat lawak.

masa turn abah bawa dulang ni, kirenye performance abah mmg cemerlang la kirenye.. memeber sume sorakkan abah, "ade gaya" kata mereka.. selambe je abah balas, "BIASALAH!! dah biase prektis kat rumah" dorang siap menanye kat saya.. Betul ke??

selambe je saye cebik.. geleng kepala.. hehehe saje je usik abah.. tak kan la nak jobo war-warkan kerajinan abah kat rumah.. mmg En. Abah akan meringankan tulangnya membantu kerja-kerja rumah kalo dia tak bizi..

ni acara jalan berduet.. jalan kaki di ikat, pastu berpelukan sesame sendiri..macam-macam ragam, ade yg tango style nye la.. tara kuca punye style la.. ade style patah kaki la..
yg ni lak acara beruk mak yey.. hahahaha kiri kanan tangan kepit belon, celah kengkang lak kepit bola.. sebiji la beruk mak yey.. hahahahaha kelaka betul.. ade gak beruk mak yey versi penguin...
game baling belon yg berisi air ni lak menguji kelembutan & ketelitian tangan memasing.. sesape yg terlebih kekuatan alamatnye mandi air la..

tarik tali acara yg last bg mini sukaneka dorang ni, berkobar-kobar dorang nak menang.. sebagai penentu siapakah bakal juara.. grup En Abah suara je kot yg power..

dan akhirnya kecundang jua mereka.. dari situ kite leh lihat suara yg kuat tak semestinya buleh menjadi juara.. hahaha.. semangat yg tinggi pun tak buleh gak janji kan ape-ape kalau tak di sertakan dgn usaha..

apa yg penting, sukaneka ni buleh la di katekan satu acara yg buleh merapatkan lagi silaturrahim & melepaskan tension & bersuka-suka riang mcm kanak-kanak ribena antara satu sama lain.. kebiasaannya mereka ni berjumpa hanya atas urusan kerja.

tapi kalo tak buleh bawa famili tu yg tak best lansung! dorang suke-suka kat sane, anak bini tinggal rumah tak kemane.. kan ke kesian dgn anak bini yg kene tinggal tu

No comments:

Sensasi nya..,

Us together..