Friday, October 24, 2008

SiComel

pimp myspace profile
KENAPA tajuk blog kesayangan saya ni tajuk nye .....;
V
V
V
www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws ???
^
^
^
sicomel ni sempena kucing kesayangan saya, dulu saya ade kucing tau, saya namakan dia Boboy.. saya sayang sangat dgn Boboy, sampai kan mase dia 'pergi' meninggalkan saya untuk selama-lamanye dulu saya merajuk hati dgn En. Abah selama beberapa hari.. teruk kan saya, sebenarnye tika itu En abah tak berniat pun utk mengecilkan hati saya. Tapi saya yg terlalu emosi. En Abah cume nak tunggu masa yg sesuai je nak bagitau saya pasal pemergian Boboy masa tu.. Ceritanye cenggini tau,
petang tu saya nak balik keje, 4 tahun yg lepas, dpt call dari adik saya kat kampung.. dapat cakap sepatah tetibe line terputus..kebetulan mase tu kredit phone saya ilek. Tak dapat la saya return call.. Rupa-rupanye adik saya terus call En Abah inform Boboy dah mati.. mase tu saya tak tau pun lagi. memang kami ber Janji nak Dinner kat luar mase tu, jadi kami sepakat tunggu & jumpe di LRt Stesyen Tasik Selatan. Masa tu memang saya perasan muke En.Abah lain mcm. Seolah-olah sembunyikan sesuatu.. saya tak dulik sgt pasal En. Abah, saya lebih risaukan call adik saya yg tadi.. saya nak call balik kredit saya & En Abah pun memang ilek.. sekali tu adik saya call balik, kebetulan mase tu En Abah di luar tengah isi minyak... ,
Adik saya: "hello assalammualaikum lang,"
Saya: "waalaikumussalam, naper call tadi putus tetibe?"
Adik saya: "Tah! public phone ni.. tetibe je putus, duit telan banyak.."
(masa tu tipun rumah rosak, kene guna kan public phone)
Adik saya: "Lang, nak bagitau ni.. abang ade bagitau ape-ape tak?"
Saya: "bagitau? bagitau ape? tak de pun abg ckp ape²? apesal, kenapa??"
Adik saya: "nak bagitau boboy dah mati..,"
Saya: "Hah!!?? dah mati?? biler???" (sambil air mata berjuraiann..)
bla..bla... cakap itu ini sambil air mata keluar tanpe henti... huhuhu betape sedihnye saya kehilangan kucing kesayangan.. paling menyedihkan suami sendiri sembunyikan dari saya.
terus cancel dinner kat luar.. terus mati selera. Terus hilang patah percakapan saya mase tu.. marah tak terkira dgn En.Abah.. dan dia pun tak berani nak bersuara apa-apa. Sampai je di rumah saya terus kuncikan diri dalam bilik sambil menangis kesedihan. Agak lama juga bersendirian.. tertido dlm kesedihan hingga keesokan harinya. Badan pun rasa lesu, pening.. byk nangis kot, tu yg jadi mcm tu.. Terus saya rasa tak sihat. Saya EL juga la mase tu, bukan sbb boboy tu mati der.. tapi kebetulan pula taya keter pancit, boleh la saya tenangkan hati yg lara di rumah.. En.Abah pun EL sekali...
Mujur En. Abah memahami, dalam diam dia cube sikit-sikit pujuk.. ajak gi makan bawak jalan sana sini.. akhirnye sejuk sendiri...
saya dah gunakan name sicomel ni dari dulu lagi, start dari saya ade boboy hingga lah sekarang..kalo tak silap dari tahun 90-an gaknye lekat name sicomel tu kat saye, bagi saye kucing saya si boboi tu tersangat la comel.. tu yg terus ade ilham SICOMEL..
ni la gamba boboy, mase ni umo nye baru 5 bulan
so skrg SIcomel tu dah pindah kat anak saya lak.. saya nampak anak saya tu comel je sentiasa..

3 comments:

didyrose said...

terkenang semasa dulu.... ewah
rindu plak kat baby a.k.a best friend si boboy tuuu....
hukhuk...

Sheikh said...

saya guna nama domain mytownsatay kerana saya tinggal di kajang bandar satay.

sebelum nie pic templet header berwajah satay, sempena bulan ramadhan ari tu saya turunkan sementara gantikan dengan header Kalerful Life malangnya PC yg simpan file tu musnah, tak boleh nak di selamatkan lagi...( entry tentang tu title Ramadhan dan Kehilangan )

Ietams said...

bi,
betul kan.. rindu je mase dorang ..ada dulu.. betul-betul besfren..

Mr Sheikh,
ooo sempena tempat tinggal.. ingatkan tokey satey.. kalo tokey leh gak minta diskaun kaw-kaw / mkn fre satey kajang tu.. sedapnye sateyy!

Sensasi nya..,

Us together..