Saturday, October 11, 2008

sangkut di malam raya ke 6

pimp myspace profile kami bertolak balik ke kl dr dungun pukul 10 juga.. cadangnye lepas maghrib, siap-siap, kemas sane sini, makan-makan kul 10 gak la kuar dari rumah wan.. haziq pun terus tido.. senang jalan memalam ni, haziq terus diam tido. Kalo jalan siang dia buat keter mcm tmn permainan jer.. nak di jadikan cerita, dalam tak disangka setelah 2 jam lebih perjalanan.. kami singgah di RnR Temerloh.. belom pun sempat sampai ke depan jalan ke toilet keter terus mati enjinnye.. seb baik lepas gak ke petak parking.. stat nye stat dah tak buleh. Biar sejuk dulu, kami buang ape yg patut dulu, dalam 1 jam gak enjin pun dah sejuk try stat balik, Memang dah piap enjin. Bimbang dah tentu la kann. terus En Abah cari no telpon helpline Hiway pantai timo ni.. gitu-ginii citer problem yg kami facing.. org hiway tu bgtau amik mase sket nak sampai sbbnye byk keter breakdown gak sepanjang hiway.. okey la kami tunggu.. teragak juga nak amik gamba kami terdampar kat dlm keter, tapi hati rase tak berani la.. Ye la kan, mase ni pun dah kul 1 lebih.. sekali snap gambo tengok balik gambar tu ade lak objek lain, tak ke naya... huhuhu tak de la keberanian nak snapping. Setelah nunggu agak 1-2 jam datang gak Hiway man bersama tow truck.. merasa gak la kami naik tow truck.. di tunda nye kami hingga ke tol temerloh. Berenti kat situ sementara nunggu tow truck workshop. adelah dalam 20 minit org tu sampai.. Maknenye 2 kali la kami 3 beranak naik tow truck..Kesian kat haziq je la.. pepagi gini tak dapat nak tido.. sampai kat workshop cina tu kesian kat kiteorg gaknye, di bagi nye kami pinjam keter dia. Suh kami rehat kat memane, kul 5 pagi tuu.. dia bagi direction arah nak ke hotel. Sampai je hotel haziq terus nyenyak tido.. alahai syahdu tul tengok. Even budget hotel, tp keadaan hotel ni bagus tau.. rase mcm hotel 4 bintang gak.. puas hati. Cumenye dia takde breakfast.. pepagi kul 8 En Abah dah pegi ke workshop. Cine tu kate dia stat buka kedai kul 8.30 aritu khas utk kami.. kebiasaan kedai buka kul 9pg. dalam tengahri gak keter siap.. kul 2 tgahri gak baru gerak dr temerloh ke kuantan.. byk problem nye yg saya paham timing belt.. toh ler, aritu En Abah byk citer.. tp dah lupe.. biase la pompuan tak amik pusing sgt psl keter ni.. tau stat & drive jer.. makan ribu gak duit betul sume tu... adoiii lari abis bajek... semua nak kene cut cost nii.. ape-ape hal pun, Alhamdulillah kami selamat sampai.. Dugaan kami 3 beranak la kirenye raya tahun ni..

No comments:

Sensasi nya..,

Us together..