Friday, October 31, 2008

tumpang glam..

pimp myspace profile kan sabtu lepas mase saye buat makan-makan sempena opismet & kekawan dtg rumah aritu saya ade bgtau yg saye kene bedesup ke KLIA anto kak ipo saye tu kan.. mase kelam kabut nak bawak masuk barang ke dlm keter tu, sempat lg kak ipo saye tunjuk kan saya jaket baru dia.. pastu siap offer saye menerai lagi.. wahhh! bertuahnye rase.. merasa I sarung jaket yg rega bersamaan sebulan gaji saya tu.. cepat-cepat saye suruh En Abah snap gambo saye menerai... tak dapat jadi hakmilik, kurang-kurang ade gamba kenangan pakai baju tu... bukan senang nak ade peluang yg sebegini..
ha! amacam? gua rock takk??

menten rock ayu jer.. sorry ye sesekali perasan..
agaknye bile nampak saye ni jelas no jakunnye, test baju pun siap gamba-gamba bagai..
terus kak ipo saye offer, kalo ade function yg suwai dgn baju ni buleh la kalo nak pinjamm..
wahhh! offer yg berharga tuu... mase saye nak tanggalkan baju tu takut-takut je saya tau.. mane tau kot terkuyak ker..kan,
barang orang la katekann... ishh takutttttt...!

oh hancur hatiku

pimp myspace profile
♪♫♪♫ hancur hatiku.. mengenang dikau.. ♪♫♪♫
ohhhh sayangnyee... akhirnye tumpas juga di tangan mu oh anakanda.. kenaper ini juga yg di pilih???!!! TIDAKK KKKKKK!!!
kamera saye rosak, sedihnye rase..!... haziq hempas kamera tu dgn selambenye..
ingat wiken ni nak pg anto kedai, kalo harga repair tu bersamaan dgn rege sebuah digicam yg baru, BAIK saya beli kamera yg baru..kan??
tp kene tengok kelapangan En. Abah dulu yer.. silap haribulan kami dok melepak kat rumah berdua, Oh!

Thursday, October 30, 2008

HARI INI..UHUK..UHUKK.. :(

pimp myspace profile HARI NI SAYA TAK SEHATTTT..., IDUNG SEMPITTT.. ASYIK BERSIN JERR.. PEROT PON SAKIT... KAKI SENGAL-SENGAL, LENGUH-LENGUH... TECIAN KAT SAYE... UHUKK...UHUKK... MACAM NAK BALIK TITONNN JER...

Wednesday, October 29, 2008

tonton

pimp myspace profile best la.. makan-makan sambil tengok tv.. together-gether dgn anakanda tercinta.. En Abah?? weekend baru buleh.. weekdays?? dia sibuk jaga opis.. hehehehe :P

jalan ke jasko

pimp myspace profile cadangnye nak beli sliper haziq.. beli guna voucher yg saye dapat, sekali tak jumpe yg berkenan so simpan dulu la hasrat membeli tu..

Tuesday, October 28, 2008

nak saye ambilkan air..?

pimp myspace profile haziq: "aween, nak saye amik kan air tak??" Aween :"nah la! tolong amik kan ehh...kasik penuh tau" haziq: "ye la.. tak yah la malu-malu ween,"

comey tul saye tengok haziq pandai berkawan.. tambah lg bile anak depan mate dah makin besar.. oh seronoknye..

Kalau...,

pimp myspace profile
kalo la saye kawen dulu terus ade anak, agaknye anak saye dah same beso dgn Cik Yaya ni.. Yaya ni anak Didy.... nak buat camno, dah i tak ready nak jadi ibu muda mase tu..huhuhu..
yaya, tak ingat dah dgn ibu...lame sgt ya dok sabah..
setahun juga di sabah., mana nda kenal..
muka saye nampak betul muke letih.. mase ni nampak bantal je dahh.. tapi tak buleh rest lagi, pas ni kami nak bedesup ke KLIA.. nak pi antar acik.. acik bukannye nak info awl-awl., mase datang rumah kami tu dia baru nak bgtau..
dah tu last minute lak tau flight dia delay.. stuck la kat airport 3 jam..

tetamu malam

pimp myspace profile Pn Didy ni kan, penah jaga haziq dulu.. ade dkat 2 bulan gak.. tapi tak dpt lame, sbb didy sekuarga balik sabah.. didy ni asal sabah.. anaknye dah dua... pompuan dua-dua.. yg sulong dah 4 tahun, yg no 2 baye haziq muda seminggu dr haziq.. due bersalin kami mase pegnen dulu sama.. kalo la betul bersalin ikut due anak kami dah same birthday 23 June 07.. tapi haziq lahir awal seminggu dari Aween..

nampak sangat muka haziq yg riang memain dgn dorang kan..
suke tul haziq main cup dgn kak yaya & aween

tetamu peberet

pimp myspace profile
mase saye hanta zaina ke stesen lrt, encik abah call bgtau tetamu peberet saye dah ade kat rumah.. fuhh terer betul kak An ni.. terus sampai dlm rumah.. takyah tunjuk arah bagai..

faiz aka boboi chop first class nye tempat duduk.. die sorang je dapat duduk situ..
baru nak stat gelak kekeh-kekeh dgn kak An.. sekali abang ipo sekuarga saya lak datang..
terus kaver ala-ala sopan gitu. I ni kan adik ipa yg sopan santun.. Auwww!

gamba sopan kami..,

lemang kak An saye lupe nak beli.. ingat nak ulo duit lemang lebih sket.. tp tengok beg duit kosong lak kertas duit.. dapat sekeping je la ye kak An..

kekawan

pimp myspace profile tgh rehat-rehat duduk-duduk, sekali mokcik & famili datang... baru je makcik ni nak santap sambil sembangp-sembang, tetibe zai sms roger dahh sampai.. sepatutnye zai (kurung purple) ni datang sekali dgn Pn sub. Tapi Pn Sri Sub ni terkensel lak temujanjinye.. anaknye naik campak.. uhuhuhu kesian iman.. nape la tak kene esok man?? ari ni gak awok nak campak ek.. tapi takpe, kurang-kurang perangai acik kontrol sket gelaknye.. kire saye tak de la ketawa tak ingat diri sabtu tu.. sopan santun la kirenye..mujurrr..., kimi tgh makan, wahh selera ko makan sup acik ehhh! takpe-takpe.. makan kenyang-kenyang eh..tu byk lagi kat dapo tuu.. leh tambah.. sebabkan geng gamba ni semuanye jenis kontrol-kontrol ayu, terpaksa la i pun ayu jugak.. uhh ! rase macam keras je diriku, tp tetap gak i lentok-lentok alah.. I tak biase lah nak plastik-plastik cenggitu wehhh! makcik balik dulu.. katenye keje.. tah le shift ke OT.. sebab mase tu dia ade bgtau sekali dua, kejap OT, kejap Shift.. tak kesah la.. janji ko pegi koje..ye cik yerrr.. sebelum saye anto zai ke stesen LRT, saye pakse zai begambo dgn saye.. lama gak kite sembang kan zai... rindunye zai.. lame tak denga kabo ko.. ko kawen sok jgn lupe jemput aku tau zai..

-Kami-

pimp myspace profile
~three of us, the complete family~
percubaan haziq meng kidnap inhaler stick abah berjaya..

uh Sedapnye!

pimp myspace profile amboii erina.. sedap sgt ke acik nye sup tulang tu.. siap hirup sebegitu rupenye.. bile tengokkan kak erina sedap menghirup sup, haziq ibu ni pun berselera gak nak hirup sup.. padehal biasenye payah gak nak makan sup..

buat makan-makan

pimp myspace profile sabtu lepas saye buat makan-makan.. panggeyla kekawan terdekat.. menu saye ari tu nasi dagang. Permintaan khas dari En. Abah nasi dagang tu.. Raye aritu saye ade gak buat nasi dagang tapi santan nye kureng.. tu yg tak kick sgt. Teruk saye kene komplen mase tu.. tahan je telinga i mase tu.. So, alang-alang En. Man & En. DIn nak datang rumah saye masak la lebih pastu saye panggey le kekawan yg mane dekat-dekat.. idokle open house gini.. tunggu tahun depan yer.. insya allah baru open house.. seimbas lalu menu saye di sabtu yg lepas..

Monday, October 27, 2008

pimp myspace profile sejak boboi mati tu saya selalu je rase sedih, tak nampak ceria sangat,.. last-last kan, En. Abah belikan kucing yg baru utk saye..besar gak kos nemo tu.. siap dgn sangkar banglo lg En. Abah siapkan... TERIMA KASIH ABAHH, !!! kucing tu saye namekan nemo.. saye sayangkan nemo same mcm saye sayang kan boboy dulu.. tapi kan lepas setahun nemo ade dgn kami, nak tanak saye dgn berat hatinya hantar nemo ke rumah mak saye.. sebabnye mase tu saye pregnantkan haziq, tambah pula mase tu saye nye mornick sickness agak teruk gak.. dalam sebulan saye asyik la muntah.. 3 kali warded.. dehydrate.. huhuhu dugaan... jadinye nemo pun di poskan ke kampung demi keselamatan saye & kandungan. yela kan, mase pregnant tu kan agak bahyer kalo telalu terdedah dgn kucing.. nemo still ade kat kampung sampai skrg..kekadang rase gak rindu kat dia..

Friday, October 24, 2008

SiComel

pimp myspace profile
KENAPA tajuk blog kesayangan saya ni tajuk nye .....;
V
V
V
www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws ???
^
^
^
sicomel ni sempena kucing kesayangan saya, dulu saya ade kucing tau, saya namakan dia Boboy.. saya sayang sangat dgn Boboy, sampai kan mase dia 'pergi' meninggalkan saya untuk selama-lamanye dulu saya merajuk hati dgn En. Abah selama beberapa hari.. teruk kan saya, sebenarnye tika itu En abah tak berniat pun utk mengecilkan hati saya. Tapi saya yg terlalu emosi. En Abah cume nak tunggu masa yg sesuai je nak bagitau saya pasal pemergian Boboy masa tu.. Ceritanye cenggini tau,
petang tu saya nak balik keje, 4 tahun yg lepas, dpt call dari adik saya kat kampung.. dapat cakap sepatah tetibe line terputus..kebetulan mase tu kredit phone saya ilek. Tak dapat la saya return call.. Rupa-rupanye adik saya terus call En Abah inform Boboy dah mati.. mase tu saya tak tau pun lagi. memang kami ber Janji nak Dinner kat luar mase tu, jadi kami sepakat tunggu & jumpe di LRt Stesyen Tasik Selatan. Masa tu memang saya perasan muke En.Abah lain mcm. Seolah-olah sembunyikan sesuatu.. saya tak dulik sgt pasal En. Abah, saya lebih risaukan call adik saya yg tadi.. saya nak call balik kredit saya & En Abah pun memang ilek.. sekali tu adik saya call balik, kebetulan mase tu En Abah di luar tengah isi minyak... ,
Adik saya: "hello assalammualaikum lang,"
Saya: "waalaikumussalam, naper call tadi putus tetibe?"
Adik saya: "Tah! public phone ni.. tetibe je putus, duit telan banyak.."
(masa tu tipun rumah rosak, kene guna kan public phone)
Adik saya: "Lang, nak bagitau ni.. abang ade bagitau ape-ape tak?"
Saya: "bagitau? bagitau ape? tak de pun abg ckp ape²? apesal, kenapa??"
Adik saya: "nak bagitau boboy dah mati..,"
Saya: "Hah!!?? dah mati?? biler???" (sambil air mata berjuraiann..)
bla..bla... cakap itu ini sambil air mata keluar tanpe henti... huhuhu betape sedihnye saya kehilangan kucing kesayangan.. paling menyedihkan suami sendiri sembunyikan dari saya.
terus cancel dinner kat luar.. terus mati selera. Terus hilang patah percakapan saya mase tu.. marah tak terkira dgn En.Abah.. dan dia pun tak berani nak bersuara apa-apa. Sampai je di rumah saya terus kuncikan diri dalam bilik sambil menangis kesedihan. Agak lama juga bersendirian.. tertido dlm kesedihan hingga keesokan harinya. Badan pun rasa lesu, pening.. byk nangis kot, tu yg jadi mcm tu.. Terus saya rasa tak sihat. Saya EL juga la mase tu, bukan sbb boboy tu mati der.. tapi kebetulan pula taya keter pancit, boleh la saya tenangkan hati yg lara di rumah.. En.Abah pun EL sekali...
Mujur En. Abah memahami, dalam diam dia cube sikit-sikit pujuk.. ajak gi makan bawak jalan sana sini.. akhirnye sejuk sendiri...
saya dah gunakan name sicomel ni dari dulu lagi, start dari saya ade boboy hingga lah sekarang..kalo tak silap dari tahun 90-an gaknye lekat name sicomel tu kat saye, bagi saye kucing saya si boboi tu tersangat la comel.. tu yg terus ade ilham SICOMEL..
ni la gamba boboy, mase ni umo nye baru 5 bulan
so skrg SIcomel tu dah pindah kat anak saya lak.. saya nampak anak saya tu comel je sentiasa..

Sensasi nya..,

Us together..