Sunday, September 7, 2008

pimp myspace profile cuaca elok je hari ahad, tak mendung pun langit... cerah je cuaca. Lauk utk bebuka saya dah siap masak awal, kul 4 dah setel masak... masa haziq tido tu pegi masak terus.. senang masak awal.. petang tu encik abah kata nak pegi param, beli sup.. jadi saya masak lauk yg simple. Dah tanye En Abah nak makan lauk ape utk bebuka. Dia request lauk yg senang saje, daging goreng kunyit. Jadi saya cume tambah kan masak lemak putih kubis + keledek pastu saya tumbuk sambal belacan.. see? very the senang kan,..
kami pegi Param bdr Tun razak.. test market kat situ pula, sabtu pegi velodroom bdr tun razak tak brp masyuk.. mcm biase-biase je kuih muih & lauk-pauk. Sekali tengok tak kurang hebatnye param BTR ni.. meriah.. siap pula Celcom buat promosi jual prepaid sim pack. beli RM10 dapat airtime pun Rm10.. wahh hebat gak promosi nya.. Special utk bazaar ramadhan BTR katenye.. betul ke idak, tidak le saya tahu sohihnye.. bile tengok juadah yg best juga di jual disini, tak di sangka byk pula kami beli.. antara yg kami "ter" beli, popia singgit, tahu sumbat singgit, kodok daun bwg + togeh singgit, roti john satu, air soya panas singgit, kurma 6 ringgit (200grm), murtabak ayam & daging. Sebeban gak bawak balik dalam nak berjimat tu.. Mujur saya tak buat kuih lagi tadi, kalo tak tu takut tak termakan je nanti.. ade gak hajat di hati nak buat kuih vaday, betul ke ejaan vaday tu.. ntah! bantai je la.. ade sipi-sipi mirip name kuih tu pon kire orait ler..
cuaca yg sungguh terik panas nye, tapi sebelum buat apa-ape kene keluarkan duit dulu...

tengah nunggu Q roti john.. kenape tiap hari makan roti john?? sebabnye roti john tu peberet Encik Abah.. puas la beli sana beli sini tetap tak jumpe yg sedap.. brader yg biase tu tak menjual pula thn ni dkat velodroom.. dia meniaga kat mane ek thn ni..? BTR pun ilek..

No comments:

Sensasi nya..,

Us together..