Friday, September 26, 2008

koleksi kad raya

pimp myspace profile kad raya yang saya dapat melalui pos,
1. Dari pn Idut;
2. dari Pn. Ecah (member lame saya) ingat juga dia hanta kad raya kat saya.. siap bagi gamba dia 3 beranak lagi. anaknye mcm kembar, muke serupe..

yg ni pulak Pn Sub yg bagi, lawak gak ayat kad raya ni.. tah mane le ko dapat kad ni sub??

siap lak bagi duit raya.. banyak pulak di baginye.. murah btul rezki.. mentang-mentang dapat bonus.. ye tak? terima kasih byk2 duit tu sub, buleh aku gi shopping;
kad yg klasik ni dary zaity.. terima kasih banyak ek bagi kad ni,.. cantik kadnye.

terima kasih yg tidak terhingga buat penghantar-penghantar kad yang cantik-cantik ni, tak kira real card ke virtual card ker.. Dah cukup suke + gembira dah terima.. Tu tandenye korang ingat kat saya kan.. insya allah tahun depan saya usahakan mengepos kad raya utk kekawan..
tahun ni lupe terus psl kad raya.. utk opis nye pun tak teringat..
pimp myspace profile

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI PADA SEMUA, AMPUN MAAF DIPINTA JIKA ADA SALAH DAN SILAP, MAHUPUN YG TER.. SANE, TER..SINI..
SESIAPA JUA YG BAKAL BALIK KAMPUNG, BERHATI-HATI DI JALAN RAYA.. PESANAN NI TERMASUK UTK SAYA SENDIRI.. BIAR LAMBAT ASAL SELAMAT (Tapi kalo slow bebeno bile lak nak sampai kan, kampung dah le jauhh...)
IKHLAS DARI KAMI SEKELUARGA...,

Tuesday, September 23, 2008

adiah

pimp myspace profile akhirnye dapat gak abah tunaikan janji dia kpd diriku ini..bestt! saya senyum tak hingat okeyyy.., riang betul hati.. cume badan ni tak brp nak sehat mane lagi.. kalo sehat tah cemane punye excited la gamaknye.. aritu saye minta En. Abah belikan kek besday. Saya ni kan baik hati so takde la beli kek besday yg sekilo ke sengah kilo ke.. cukup la sepotong dua shj.. bukannye ramai pon, makan berdua jer.. takyah bazir.. simpan duit nak pakai raya.. raya ni byk nak pakai duit dek non oii.. minyak lagi.. toll lagi.. duit raya lagi..huhuhu semua gune duit.. dulu mase kecik dok pikir nak dpt duit raya byk² je bila sambut raya. Sekarang dah jadi mak org br tau pikir byk psl raya.. kek saya german cheese cake, En Abah nye Pandan kek. Memang sedap.. ni mase pilih adiah.. Bestt sangat! terima kasih bah.. sayyyang abah & haziq.. lenkali bagi lagi ehh. kalo nak bagi banyak² & bagak² pun takpe.. i rela u! haziq tgh melasak.. dia bikin riuh mase dlm kedai ni..

Monday, September 22, 2008

bz tapi..

pimp myspace profile
hari ni penuh dgn kebizian, tapi hati meronta gak nak updet..
rase mcm tak lengkap je kalo tak updet.. (tu time ade mood updet la..pastu campo blues sket)

shopping raya

pimp myspace profile sabtu lepas dgn tak di rancang ape, bedesup pegi sogo.. sebbaik dah pakai baju memasing kemas sket.. asalnye nak buka kat kfc je.. sebab saya mintak cuti masak dari bos, badan tak brp nak sehat la.. lenguh-lenguh badan, pening + sakit tengkuk pastu rasa mcm nak demam jer. bile badan tak sehat ni tekak rase nak makan bende-bende ganjil.. minta makan KFC,... huhuhu sedapnyer.. sampaii kfc haziq lebih makan dr saya.. nasi ayam saya 2/3 dia yg makan..bile tengok dia selera saya suapkan je la...lepas bebuka terus kami pegi sogo, sampai dlm 8.00 gak kat sogo.. punye le ramai org.. En. bos kate kalo sogo tutup awal tak bebaloi kite besesak masuk parking cenggini.. ape taknye nak masuk besmen paking je dkat 20 minit dah bazir mase. okey abis bab jem, skrg ni kan haziq dah tanak dok diam dlm buggy tau, dia nak jalan sendiri dah.. kebetulan ade la promoter tu tgh cek stok kat ujung satu sudut tu. Sebuk dia mentego kakak tu.." mah..mah.." semua org di panggey mah.. ilang tumpuan akak tu nak mengira segala stok.. amik gamba bukti haziq tak buleh di kontrol lagi,, setel beli baju abah je kali ni.. okey la tu.. tak koser mak nak lame2 kat sogo yg penuh sesak ni.. see? sikit je kan brg yg kami beli,.. di ulangi sekali lagi barang yg dibeli utk en. Abah haziq & tok ki haziq sahaje..beli sikit pun dekat 2 jam gak dok dlm sogo ni.. jalan pun kene elak orang sane sini.. ni pon kami lari turun parking gune lift, kalo esculator lagi ramai org.. sbbb mase ni sogo dah tutup.. byk kali dah dia enosmen closing..closing.. kompem la org sume berambat nak balik kan..tu yg area ni tak ramai org.. takde la keberanian saye nak amik gamba di tgh keramaian orgg tu walaupun hati meronta nak snap sane sini.. tak sempat nak singgah toddlernye area.. kalo sempat tadi rasenye lebih beli baju haziq je kot.. rasenye besambung la episod shopping raye ni.. haziq nye tak setel lagi.. part haziq yg best sekali.. ishh tak sabonye tunggu gaji.. lagi satu part yg tak best mase nak kuar dr besmen parking.. dekat sejam baru leh kuar.. minyak habis macam tu jer.. huhuhu dah ler minyak mahal.. duitt wohh

Thursday, September 18, 2008

okey la tuu

pimp myspace profile mase break td, saya balik rumah kejap.. lupe lak nak siapkan sebelom gi keje pagi td bahan-bahan utk msk ptg karang.. buleh lak layan mata lepas subuh,.. kelam kabut la tadi.. dah siap bahan sume pegi lending jap kat tilam. wahhh sedapnye lending kat tilam....tp pesal mata ni tak leh nak lelap... ishhh...! tengok jam kul 12.55, baru saya hegeh-hegeh nak gerak balik ke office.. awan ni dah mule berarak mendung lak tu.. harap-harap petang tak ujan la.. eh buleh pulak mawi yg jadi model kat lori ni...; dia duta air mineral ape tah.. lupe dahh ape name bren air tuu, tak penah lak kuar tv.. baru ni nampak, tu pun kat lori tu la..

Wednesday, September 17, 2008

jalan bedating..

pimp myspace profile kan tenet tak brp nakk best kan, dok rumah pun haziq tak reti survive, ibunye jarak siket melalak tak hengat.. dari kepala ni jd tensen, baik buat bende yg menyeronokkan... hehehe, akhirnye lepas zuhur saya pun ajak haziq gi jalan.. skrg ni kan dah mule sale hebat utk raya kan.., kepale ni takde ingat yg lain.. shopping je la! sebelum bergerak tu, saya siap pesan dgn haziq, suruh die leklok dok ontok, jgn nak ronta-ronta ke nak kuar dari seatbelt ke, nak manjat ke, jgn itu jgn begini... dok diam. Kalo disobeyy!! cukup lah sekali ni kite jalan berdua!! ... muke control garang tp dlm hati dan mulut ni bisik gak kumat kamit doa sepanjang perjalanan.. "Ya Allah ya tuhan ku, permudahkanlah & selamatkan lah pemanduan ku ini. Semoga anak ku diam la hendaknye.. Aminnn" Hah ko! siap doa bagai.. mane tak doa nye, tetiap hari nak ngambik si haziq dari blok belakang rumah saya tu pun, dah rase payah yg amat nak mendiamkan haziq ontok duduk sendiri.. Alhamdulillah haziq well behave sepanjang perjalanan.. siap menyanyi riang.. kami pegi jasko Maluri... sungguhpun area Kl tak cuti, tapi penuh gak org bershopping kat Jasko mase ni. agaknye sesape yg keje area selangor amik kesempatan utk bershopping hari ni.. shopping utk raya... Korang dah shopping raya dah?? kami belum lagii..., buleh tahan gak la sale kat maluri ni, awal tadi memang berkobar-kobar nak shopping. Tapi jalan sane jalan sini tengok sane tengok sini je.. tak beli ape pun.. dalam 2 jam lebih gak kami kat jasko ni.. haziq pun okey jer.. terus tambah besemangat bawak haziq pegi main kat playland jasko..
kemain seronok dia memain.. kawan pun ramai..

bila dah sampai parking kat rumah, terus tak sabar nak naik atas rumah..mula nak menangis. dah kepenatan la katekann..,

haziq tido saya terus menggentel cek mek molek.. siap masak itu ini untuk berbuka..

so testimonialnye lulus, lepas ni buleh la pegi jenjalan dgn haziq jer kalo abah keje..

Cuti Nuzul al-Quran

pimp myspace profile hari ni saya dok rumah dgn haziq, lepas je hero ni mandi & makan dia terus titon...saya pon bekejar ke lappy kesayangan utk menerjah blog nkorang sume sambil updet blog mane yg patut.. baru je bg komen serbe sikit, tetibe tenet ni ala-ala hampeh sket.. tu yg bule menggugat kesabaran tuu,. takde la hadap lelama depan lappy ni. tenet tak okey mula le kepala ni terbit idea yg bebukan.. cadang nak bawakk haziq gi jalan la.. gi mane ekk..? tunggguuuuuu...

Tuesday, September 16, 2008

bila dia mula...

pimp myspace profile
haziq kan, tiap petang sejak 2-3 menjak ni, kalo saya terus jemput dia bawak balik rumah mesti dia susah bebeno nak kasik saya masak. Nak-nak mase bulan poser ni.. ishhh cukup susah nak lepas saya gerak kemana-mane.. nak berkepit je susu baring sama dgn dia... kalo dia tido kire okey la, terus pegi masak.. tapi kadang tu dia tak tido, tu yg jadi kes makan kat kedai je tu. gerak sket lalak.. dah pandai betul dia belakon sedih skrg ni... mase dulu tak pulak mcm ni.. buleh je dia survive sensorang gitu.. main ape yg patut.. la ni macam ni lak jadinye..,
see,? air mate tu buleh gak keluar.. dah byk kali jeritt.. terann byk² sambil pikir hal yg sedih-sedih..nangis la jadinye kan... ziq sayang kan...
solutionnye, saya balik rumah dulu masak siap-siap baru pegi amik haziq.

test.. 1.., 2...,3..

pimp myspace profile malam tadi lepas buke, solat, tido kan haziq, itu ini, begitu begini, saya terus capai shawl yg baru dpt tu kan, terus menerai.. alahai.. sedapnye pakai.. senang je lilit terus selit.. takyah pin bagai.. ni memang kompem ade potensi beli lagi ni.. takpe, tunggu..tunggu, byk lg mase..

besday

pimp myspace profile kalo tak silap saya besday member saya Pn Mila hari ni.. "ILa, aku lupe la bile?? tapi yg aku ingat lepas besday aku ke sebelum besday aku..gitu la gaknye.." jadi saya amik kesempatan utk meng Wishkan kat Cek Puan Mila.. ,

Monday, September 15, 2008

dah Sampaii...

pimp myspace profile
riang je rase bila barang yg di tunggu-tunggu dah sampai di tangan..
seronok nye rasa hati..jadi la raya saya tahun ni... huhuhu.. tudung cantik dah mari.. last week saya buat online shopping. Dan akhirnye terpikat dgn Una punye koleksi selendang. Tu seb baik pikir byk kali, kalo pikir sekali je, mau banyak saya borong..ishh nafsu betul tgh-tgh poser ni..tudung yg dekat kak An tu pun tak ber ambik lagi.. Kak An tunggu no.. nanti kite dtg amik..
ni dia selendang saya beli, rasa takut gak sbb 1st timer ni beli online.. mane tau indah khabar dari rupa lak nanti. Alhamdulillah perfecto! best sangat.. terus jadi tak sabar nak pakai. takpe-takpe, kalo mood rajin dtg, balik kang basuh terus pakai esok.. hihihi tu kalo rajin la.. testing sket, rasa lawa gak even letak je kat kepala ni, yg kuning ni kan lembut je rase kainnye... aduss tambah jatuh hati lagi, mmg future nanti membeli lagi ni.. una, nanti buat koleksi best-best & harge best-best lagi eh! buleh saya membeli belah lagi.. tambah le malas nak pegi ke kedai kain tudung pas ni, ape tak nye...teragak nak bawal kirim dgn sub, tak pun Kak An, teragak nak selendang pegi kat una...

kesah besday Saya - Malam nye

pimp myspace profile saya di belanje bebuke poser di Hotel malam ni, sempene besday saya,.. seronoknye.. best la Bos saya, siap belanje buke poser kat hotel lagi..
malu-malu alah, nak makan byk-byk.. (kununnye)
abah yg sabar melayan kerenah haziq.. makan-makan pastu lari sana sini.. main itu ini sory la geng, saya perasan je bos belanje sempene besday saya kunun, sebenanye entertain customer saje.. sempene poser ni kan, belanja sane sini..
tak makan banyak mane pun, leka melayan haziq.. takde la menikmati bebeno menu kat hotel ni.. setakat amik rase je..
Encik Abah utang prezen kat saya.. katenye tunggu gaji.. so, senyap-senyap dah le kan.. sampai masenye, dapat la prezen.. kite balik dungun nanti beli kan bah, kat dungun murah regenye..kat Kl ni 1grm pun makan ratus gak rege.. kalo kat dungun tu murah & tebal sket buleh dapat..

Sensasi nya..,

Us together..