Sunday, July 13, 2008

Sabtu petang, lebih kurang dalam pukul 4 kami bergerak ke Tesco Xtra utk membeli belah barang makanan & bekalan utk Haziq. Haziq ni susahh sikit nak makan nasi. Oleh sbb itu makanan sampingan amatlah perkara yang penting utk haziq tiap hari di rumah bbsitter nya.. beli segala jenis rusk & biskut, yakult nye la.. beli utk stok sebulan. Senang.. Oleh sebab naik viva je jadi Haziq di letakkan kedlm carseat dan saya bersenang lenang dok sorang kat belakang.

haziq succeed dok carseat sampai ke tesco, tak melalak minta kuar/memanjat keluar dr seat. kebiasaannya sekejap je dia boleh tahan dok carseat. selalunye lepas je sengah jam dia akan buat macam-macam perkara utk memboloskan diri dari cengkaman carseat pnye safety belt.

setel beli barang, kami singgah di old town white coffe. Ajak abah lepak minum kopi sambil hirup udara petang. (padehal elok lepak kat rumah pastu buat je kopi . LAGI JIMAATTT) bukan ape, seSaje je nak merasa lepak santai macam tu. lagipun kedainya tu setentang je dgn Tesco.. punye le besar kedainye kat tepi jalan. Nampak macam kedai tu terpanggil-panggil je suh makan kat situ.. hahaha ada je ALASANN .

pendapat saya utk old town white coffee ni, Memang SEDAP.. dan yg penting MURAHHH. Saya memang suka bende-bende murah ni.. Haziq pun suke sangat dia lepak kat sini. Berselera dia makan. Mee kiteorg bulehkan 50% dia yg makan. Balik terus tido sampai pagi. tak bergerak punye le nyenyak tido. Kekenyangan tahap gaban le tuhh!.
Hari ahad kami tak plan ke mana-mana. tapi dgn tak plan ape2 kami keluar gak pegi MINES. hahahaha.. takdenye bule dok rumah sari suntuk, ade je le bende yg buat kami kene keluar. (Byk tul alasan, macam terpaksa keluar kunun, padehal memang jenis suke keluar kalo ade peluang) bukan beli ape pun kat Mines tu, saje je tengok sana tengok sini.. lame gak kat situ buang mase je rasanye, hinggakan hero tu dah naik boring. Mane tak boring sampai 2 jam dok saje kat Mines tanpe arah tujuan.. Eceh! yo yo jekk.. Nanti la eh sekarang ni survey time... TUNGGUUU!!!Muka boring Haziq. macam takde bende lain dah. Dia dah nampak bende alah tu sedap beno tu.. Gigitt ada rasa ikan goreng.. nyum..nyum.. sedapppnye gigit..

No comments:

Sensasi nya..,

Us together..