Friday, July 11, 2008

Pegi My Dear

Sambungan dari entry my Dear yg lepas, wiken lepas asik jalan je.. hari ahadnye kami gi My Dear sempena mensasarkan target utama kami utk mencari safety gate buat Haziq, brg yg lelain tu akan di ketahui sebaik tiba di sana la kan, mane le tau jualan terhebat musim ni kemurahan nya.. buleh le sambar mengikut bajek.

muka haziq yg ibu nampak dah bujang dok nunggu ibu & abah bersiap.. lame nau ibu & abah nya nak bersiap, haziq hinggakan dah ngantuk ni ha..


He was open-mouthed due to suprise while he sitting under his new Buggy

Dah setel kat My Dear kami dgn pantas nye terus menuju ke MidValley, abah nak servey jeket katenye. Okeyla ibu layan kan je.. (Dalam hati gumbiraaa dapat jalan lagii..). Sesampai di MidValley kami terjah Jusco dulu. Dah jumpe jeket Padini memang ikut requirement abah. harga pun Not Bad. Tapi ibu advise abah pusing dulu servey yg lain. Memandangkan MidValley tu cume ada satu je jenis cenggitu, ibu pun cadangkan abah pegi terjah The Gardens kat sebelah pulak. Tambahan pula ISETAN tgh sale kan.. Harus terjah tuu!! Sampai kat Gardens abah jumpe jeket Dockers. Hah yang ni memang abah soka sanggat.. Tapi malangnye lagi, size & kaler yg di kehendaki out of stock sudaa... jalan punye jalan, jumpe Seed nye jeket. tapi cutting tak brp best & suit tuk abah. Kalo utk management suitable kot jeket tu. Utk abah tak brp masyuk la kirenye.. rasanya 2-3 kali ronda isetan tu tetap singgah kat area Dockers. Tetap belek bende yg sama. Haziq pula, sebuk kami membelek jeket abah, dia lak sebuk meronda sana sini macam kat rumah. pening tul! promoter pun semuanya menegor dia..perasan dah besar, nak tolak buggy sendiri
dah habis ronda, abah kate takde rezki dia nak beli jeket dgn membuat muke yg sedih..kami pun keluar dr isetan, sambil nak jalan ke esculator tu sempat lagi masuk spark manshop. mane tau ade terjumpe jeket yg berkenan di hati abah, lgpon dorang tgh sale. Tu yg berani masuk. Kalo tak sale, pandang je la dari luar. Lepas kedai tu terpandang kan kedai Dockers. Wahh! pucuk di cita ulam mendatang. Terus masuk butik tu. Yes! abah dah jumpe jeket yg di idamkan... siap beli semuanya perot pun dah lapa, sebelom balik kami singgah mamam kat McD.

sementara tunggu abah order..Pabila sampai di rumah, abah pun memulakan operasi memasang safety gate yg telah di beli, as usual asisten kecik ni gigih membantu abahnya
bersemangat betul asisten tu buat keje.
dan akhirnya siap terpasang. ingatkan awal dulu nak beli yg jenis plastik yg nampak proper tu.. tapi ms kat My Dear nampak cantik & proper je paten ni siap terpasang. Tu yg sambar gate yg ni. dan memang nampak cantik pun bila pasang kat rumah. nampak mcm kat nursery pula.. huhuhuPaper beg ni saya suke sangat. Saya kan mmg suke kumpul paper bag.. sebabkan abah dah sambar jeket butik dia, tu yg dorang bg paper bag ni. (sedapnye buat cerita.. dah tentu la packaging dia gitu ek..)


Okey, Model.. sila possing sikit yer.. Ibu nak tepek kat blog ni.. buat kenang-kenangan abah berjaya dapatkan jeket yg di idamkan. tapi gambar very the poor la.. mcm pecah² je.. takpe lah! asal ade gamba kann

Haziq tgh telek SUV baru nya..,

TADAAAA...!!!

2 comments:

minna minna said...

comeyy dah haziq ...nmpak mcm muka hang zulie..moh ler dtg umah aku weekend ni..

Sicomel.. WaHhhh CoMell SgTT kEe? said...

ade ape wiken ni? ajak sob sekali nak? ko masak la sedap². bule kite org makan sedap..

Sensasi nya..,

Us together..