Wednesday, July 9, 2008

Makan sedappp

sabtu yang lepas, pepagi lagi Abah suruh kami bersiap. Mujur Haziq bangun awal. Dapat la siap cepat². Kalau tak tu kompem nak layan haziq nye ragam punye le lama. Semuanye serba tak kene. Abah nak ajak kami Hi-Tea. Destinasi nye abah seprais lagi.. Tunggu katenye. Aritu abah ade bagi hint nak makan kat hotel.. kat Hotel la gaknye. Apelagi ibu & anak nye harus siap lelawa yg sebaik bolehnye.. ha!! nampak tak biji mata ku yg cantek ituu?? mulanye aritu saya minta promoter tu amek kan kaler brown (tanak la over sangat. nak low profile je). Silap gak saya tak tengok betul seblom bayo. Bile time nak pakai tu cek balik kaler Grey! Promoter tu salah bagi. Dia bagi kaler Grey la... Alamakkk melampau terasa lain kaler mate ku itu!! Abah kate Okey lah tu!! cantek pe.. dah abah kate lawa.. saya pun mengi yakan aje.. gamble je la mate kaler grey. Glemer u!


Abah, kami dah ready!!


Rupanye kai pegi Hi-tea kat Park Royal hotel kat Bkt Bintang.. wahhh best! perot mmg tgh kosong ni.. Haziq kecengangan tengok waiter & Waitress amik air, nostalgia je tengok gambo black & white ni.. Haziq selera betul dia makan kat hotel ni.. siap marah lambat suap kat dia. asal suap je nganga. selalunye punye payah nak makan. Dah makan minta air. Memang behave betul la dia kat meja makan ni
Kami yang seronok


Bila dah kenyang Cargass la hero sorang ni. tambah lak sume org kat hotel tu suke layan dia. menjadi la aksi² lincah dia..


abah yg sedang menjamu selera


saya yg tersenyum kesedapan


setel makan, abah ajak pegi low yat. abah nak cari back pack utk laptop. dalam kami berjalan mengharungi org yg punye la ramai kat low yat tu, haziq sedap tido. nyenyak betul.. Kebiasaannye punye payah nak tido sendiri. Kenyang sangat la tuh! lupe pula nak amik gambo haziq tido dalam dukungan abah.


Bila dah sampai rumah, abah pun xcited test beg dia.Okey bah! pusing sket ibu amik gambo ni..


tgh ralit nyusun barang dlm beg dia.. abah bising mulutnye ckp takyah la amik gamba.. malu la heh tengah kami sibuk² tilik beg baru abah, hero sorang ni mengemas dalam gelap kat bilik komputer

2 comments:

ina's said...

kelabu mata itam mu. Mcm Paris Hilton ler Ahak :p

Sicomel.. WaHhhh CoMell SgTT kEe? said...

hahahaha.. paris hilton ko!... aduss tak hingat

Sensasi nya..,

Us together..