Tuesday, July 8, 2008

HeHeHe..

ADusss!! hari ni lewat gile sampai opis.. tak best nye motivasi untuk hari ni.. opis hour kul 8.30am-5.30pm. Sejak abah dah keje baru ni, baru hari ni buat pertama kalinya datang lewat di sebabkan jammed yg melampau. Bukan tersekat dlm kesesakan lalulintas di Highway or main road! Di dalam Kawasan rumah saya je yang jammed nye.. HUh tension seh!! dah tau pagi tadi hujan lebat, saya dan En. Abah memang keluar dr rumah awal pagi. Kul 7 dah kuar.. (Tu Dah Kire AWAL sgt dah bg kami tu). Tapi tetap lewat. Kalo hujan pepagi ni memang susah sikit la.. Kompem Jammed yg melampau.. Apatmen sy tu gated. ade 2 je gate utk keluar, dah tu depan apatmen ade sekolah rendah & menengah. Nak kuar main road lak kene tempuh trefik light. Bile ujan gini mak ayah budak sekolah tu pakat pi anta anak²la kan.. Sesak la kat jalan depan tu.. kami yg dok dalam ni jadi mangsa kesesakan di sebabkan hal² yg sebegitu.. Takpe la kan, nak buat macamne..sok-sok kami pula terlibat mcm tu nak hantar anak ke sekolah bile ujan.

Okeyla, banyak lak citer psl pagi saya yg Jammed.. saya sebenarnye nak citer psl sabtu 2 minggu yg lepas.. asik citer tertunggak berminggu2 je kan.. bukannye ape tau, sebenanye saya nak citer psl cuti wiken yg br je lepas, tapi sebabkan gamba nye tak transfer lagi, tu yg updet gamba mana yg ade je. 2 minggu lepas nye wiken kami dok rumah ngeh ngeh sana ngeh ngeh sini je. Tapi pagi tu kami ade appoinment kat Spital Pantai, Cheras (Haziq nye health development) Pukul 11 kami gerak dari rumah. Ramai juga queue mase tu. Sebabkan kami yg paling lewat dtg kami jugala yg last turnnya. Punye le hepi si Haziq pg spital tu.. mata dah mengantuk.. tapi tetap CARGASS... tak reti nak duduk diam. berlari berjalan ke sana ke mari..Mase jumpe Dr Tan tu pun bukan main seronok dia sembang bagai dgn doktor. Tak takut doktor budak ni... Bagus..bagus.. lepas ni bule pegi jumpe dentist pula kan...

Settle dgn SPital, Perut lak rasa lapa. Padehal dah kenyang menyang makan nasi lemak bungkus besar kat rumah pagi tu. Dlm perjalanan pulang tu kami sebulat suara pegi makan cendol kat segambut..(Jauh kann segambut) Cendol & Rojak dia memang SUPERB.. Besstt sangatt!! tak kesah la jauh ke janji sedappp!
Haziq tgh berseronok kat Spital, tak reti dok diam lansung

tak reti dok diam budak ni.. meh sini ibu angkat! tetap gak meronta nak turun

Disebabkan Haziq tertido, kami tapau je.. Ibu nak rojak mee & Cendol jagung + kacang merah ye bah,!!


bile nye enjin keter berenti sampai kat rumah, boleh pulak si hero ni bangun.. terus ceria memain..(apesal la tak nak bangun mase kat cendol td.. bule gak makan kat sane je takyah tapau) habis CD abah di kerjakan nya..
dah habis dah baju comot bagai, salin baju terus ajak tido.. sporting la anak ibu, senyum bile begamba

2 comments:

FaizFarwizah said...

betulla haziq ni..buley geng ngan abg faiz tu ha.. memang tak reti diam..kanak2 riang memang cenggini kan..chaiiyokk kat haziq

Sicomel.. WaHhhh CoMell SgTT kEe? said...

mmg tak reti diam.. naik segan gak sore dia je yg bising kat mana-mana

Sensasi nya..,

Us together..