Monday, June 30, 2008

-My Passionate-

Entry ni khas untuk Pn Sob..,
Disebabkan saya ni tak berapa la tau sgt ape yg bende kegilaan/idaman sesangat tu kan, jd sy tepek kan je la ape yg di idamkan eh.. saya breakdown kan pade dua bahgian ehh.., yg 1st part ape yg saya idam alhamdulillah di kecapi & dinikmati. 2nd part ape yg di idam masih belom di capai (berangan je sekarang nii)..


1st part (Yang amat di idamkan dan akhirnye ter capai & di nikmati)
1.Dulu saya memang target nak beli kancil.. rizen nak sgt kancil ni sebab hargenye murah, downpayment nye pun tak sakit sgt. tapi ape kan daya rezki ms tu takde.. tp Pn Sob dah awal dulu lagi dah dapat kancil..muda belia anak dara cun melecun pun dah ade kancil sendiri.. huhuhu Jeless U!

alhamdulillah, akhirnye dapat gak Viva ni.. kebetulan lak harga minyak naik melambung tak hinggat tu kann.. keter ni kategori save minyak.. save la sket poket den!
2.nak jatuh cinta sampai melted. dulu-dulu kan mase kecik² dah berangan & mmg idamkan sangat la bile dah besar nak rasa kene ngorat yang paling best (cara ngorat yg kebetulan mcm dalam cerita filem/drama, ala.. dari kecik dah berangan nak cintan-cintun.. pengaruh tv la niii!!..)buleh dapat bunga ke hadiah ke.. pastu org yg suke kat kite tu bule jd kawan, sahabat, abang, doktor, ustaz, cikgu untuk kite.. EDITED;

-The photo have been removed due to clandestinely purposes-

3. Ingin merasakan pengalaman mengandung, melahirkan & membesarkan anak yg comel. Ni gamba saya dalam pantang.. haziq muke abis tebako kene jemo dek lampu atas bawah kene penangan jaundice4. Nak ada koleksi kosmetik sendiri. "hak milik mutlak"; memang pasang angan-angan sampai bawak mimpi la kirenye.. kalau berjalan, soping moping, cuti-cuti semesia kompem la saya tepek kat muke (bagi canteekk sikit..).. kalo ke ofis, kadang-kadang je tepek.. ikut mood rajin, baru la muke tu cantik sket ber make-up, tapi biasenye tak cantik je la...hehehehe..

My Lipstick;

My Blush;

My Eye Shadow;My lip Liner;

5. Nak ade Koleksi perfume mengikut citarasa hidung sendiri.. best je bila bau diri sendiri wangi selalu.. bile terasa nak pakai buleh tukar² ikut mood;

Truth ni di perkenalkan oleh cek abe.. terus terpikat dgn bau nye. bau nya ala-ala strong gitu sesuai la utk aktiviti lasak..Contradiction ni pun di perkenalkan oleh cek abe.. bau nya ni strong juga la.. jarang pakai gak kecuali bile travel, baru pakai.. lebih kurang mcm mini toiletriesOui ni saya pakai sejak muda² dulu mase umo remaja.. sedap bau nye.. lembut je bau..sesuai la utk jiwa remaja, macam saya gak (padahal dah TUO dah pun)Coolwater ni saya jarang sgt pakai, bile teragak nak ubah angin baru le sembo sket.. saya dapat free redeem bonuslink nye voucher.. kadang-kadang bau nya macam bau masam.. ke idung saya je yg bau gitu.. kdg2 ade gak ter bau org lain pakai.. elok je dorang pakai...pure white linen ni saya dapat free.. ye la.. dah beli set make up yg kat atas tu kan.., so dorang bagila free perfume.. bau nye sedap gak.. soft gitu. elok la utk org pompuan yg lemah lembut.. macam saya ni ha.. hikhikhikha ni lah dia my favourite perfume.. Dior addict 2. memang sayang sangat nak pakai.. jimat-jimat je nak pakai.. bau dia memang best.. my SIL yg bg. 2nd part (Yang amat-amat di idamkan, belom dapat lagii.. BERANGANNN je lebihh..)

1. Civic Vtec; ni memang jadi idaman.. kalaula ade rezeki lebih nanti la ek..

2. BMW 5 series, yang ni memang la impian/idaman tengok si dia ni.. alangkah best nya...;

sebenarnye saya nak tepek lagi gamba idaman² saya. tapi rasa mcm lambat je nak mencari-cari bagai semua bende tu, ..terus le jadi MALAS nak cari..jadi saya tulis je la ape yg sy idamkan,

3. saya nak memiliki rumah yg lengkap & selesa, yang senang untuk saya berkemas & decorate ikut hati sendiri (simple & kemas) tapi dok pikir gak ni.. biasenye kalo nak hias rumah kompem la kene letak bunga-bungaan. tapi mcmne eh, saya tak rajin & tak minat letak bunga kat dalam rumah. pendek katenye tangan ni jenis takde seni terhadap bunga perhiasan. SIRAM bunga suka laaa!! hahahhaa

Saya tepek kan je la plan rumah yg bakal siap tahun depan.. insya allah. Unit no. 46 tu rumah kami.. tak tau la cemana nak hias rumah tu kan..tu nak kene servey byk tempat tu.. baru mari idea hias rumah.

4. Saya nak jadi org yang ada duit banyak.. hahaha buleh tak gitu? kalo buleh, kat wallet tu nak berkepuk RM50.. wahhh best nye rasa kalo ade duit banyak kan.. ape je nak, semua buleh buat

kalo zaman budak² dulu dah rasa jadi org kaya sesangat bile dpt RM50 ni.. tapi bandingkan zaman sekarang ni kene ade berkepuk baru terasa kaya..

Itu saja la kot yg jd idaman ku tika ini.. maksudnye idaman sesangat.. lebih kurang macam idaman yang memang tersemat rapi dalam hati & pale hotak. Kalo nak kate idaman yg mcm angan-angan tu banyak sebenarnye tapi mcm angan-angan mat jenin la kire.. Insya Allah moga² ape yang di idamkan tu di makbulkan.. .. Doakan saya ye kawan-kawan.. mane tau byk yg doakan utk saya, dimakbulkan..Aminn..

Oleh yang demikiannya, ..nak tengok kawan² lelain lak punye idaman ke kegilaan ke angan-angan ke impian ke & whatsoever yg berkaitan dgn Pn Sob punye requisition tu... So, ape tunggu lagi Pn Maya & Pn Iezhan..copek copek la buat listing korang nye kegemaran!!

Pn Sob, okey tak entry ni?? kire orait je la kann.. LULUSKAN aje la

1 comment:

Sensasi nya..,

Us together..