Monday, June 30, 2008

-My Passionate-

Entry ni khas untuk Pn Sob..,
Disebabkan saya ni tak berapa la tau sgt ape yg bende kegilaan/idaman sesangat tu kan, jd sy tepek kan je la ape yg di idamkan eh.. saya breakdown kan pade dua bahgian ehh.., yg 1st part ape yg saya idam alhamdulillah di kecapi & dinikmati. 2nd part ape yg di idam masih belom di capai (berangan je sekarang nii)..


1st part (Yang amat di idamkan dan akhirnye ter capai & di nikmati)
1.Dulu saya memang target nak beli kancil.. rizen nak sgt kancil ni sebab hargenye murah, downpayment nye pun tak sakit sgt. tapi ape kan daya rezki ms tu takde.. tp Pn Sob dah awal dulu lagi dah dapat kancil..muda belia anak dara cun melecun pun dah ade kancil sendiri.. huhuhu Jeless U!

alhamdulillah, akhirnye dapat gak Viva ni.. kebetulan lak harga minyak naik melambung tak hinggat tu kann.. keter ni kategori save minyak.. save la sket poket den!
2.nak jatuh cinta sampai melted. dulu-dulu kan mase kecik² dah berangan & mmg idamkan sangat la bile dah besar nak rasa kene ngorat yang paling best (cara ngorat yg kebetulan mcm dalam cerita filem/drama, ala.. dari kecik dah berangan nak cintan-cintun.. pengaruh tv la niii!!..)buleh dapat bunga ke hadiah ke.. pastu org yg suke kat kite tu bule jd kawan, sahabat, abang, doktor, ustaz, cikgu untuk kite.. EDITED;

-The photo have been removed due to clandestinely purposes-

3. Ingin merasakan pengalaman mengandung, melahirkan & membesarkan anak yg comel. Ni gamba saya dalam pantang.. haziq muke abis tebako kene jemo dek lampu atas bawah kene penangan jaundice4. Nak ada koleksi kosmetik sendiri. "hak milik mutlak"; memang pasang angan-angan sampai bawak mimpi la kirenye.. kalau berjalan, soping moping, cuti-cuti semesia kompem la saya tepek kat muke (bagi canteekk sikit..).. kalo ke ofis, kadang-kadang je tepek.. ikut mood rajin, baru la muke tu cantik sket ber make-up, tapi biasenye tak cantik je la...hehehehe..

My Lipstick;

My Blush;

My Eye Shadow;My lip Liner;

5. Nak ade Koleksi perfume mengikut citarasa hidung sendiri.. best je bila bau diri sendiri wangi selalu.. bile terasa nak pakai buleh tukar² ikut mood;

Truth ni di perkenalkan oleh cek abe.. terus terpikat dgn bau nye. bau nya ala-ala strong gitu sesuai la utk aktiviti lasak..Contradiction ni pun di perkenalkan oleh cek abe.. bau nya ni strong juga la.. jarang pakai gak kecuali bile travel, baru pakai.. lebih kurang mcm mini toiletriesOui ni saya pakai sejak muda² dulu mase umo remaja.. sedap bau nye.. lembut je bau..sesuai la utk jiwa remaja, macam saya gak (padahal dah TUO dah pun)Coolwater ni saya jarang sgt pakai, bile teragak nak ubah angin baru le sembo sket.. saya dapat free redeem bonuslink nye voucher.. kadang-kadang bau nya macam bau masam.. ke idung saya je yg bau gitu.. kdg2 ade gak ter bau org lain pakai.. elok je dorang pakai...pure white linen ni saya dapat free.. ye la.. dah beli set make up yg kat atas tu kan.., so dorang bagila free perfume.. bau nye sedap gak.. soft gitu. elok la utk org pompuan yg lemah lembut.. macam saya ni ha.. hikhikhikha ni lah dia my favourite perfume.. Dior addict 2. memang sayang sangat nak pakai.. jimat-jimat je nak pakai.. bau dia memang best.. my SIL yg bg. 2nd part (Yang amat-amat di idamkan, belom dapat lagii.. BERANGANNN je lebihh..)

1. Civic Vtec; ni memang jadi idaman.. kalaula ade rezeki lebih nanti la ek..

2. BMW 5 series, yang ni memang la impian/idaman tengok si dia ni.. alangkah best nya...;

sebenarnye saya nak tepek lagi gamba idaman² saya. tapi rasa mcm lambat je nak mencari-cari bagai semua bende tu, ..terus le jadi MALAS nak cari..jadi saya tulis je la ape yg sy idamkan,

3. saya nak memiliki rumah yg lengkap & selesa, yang senang untuk saya berkemas & decorate ikut hati sendiri (simple & kemas) tapi dok pikir gak ni.. biasenye kalo nak hias rumah kompem la kene letak bunga-bungaan. tapi mcmne eh, saya tak rajin & tak minat letak bunga kat dalam rumah. pendek katenye tangan ni jenis takde seni terhadap bunga perhiasan. SIRAM bunga suka laaa!! hahahhaa

Saya tepek kan je la plan rumah yg bakal siap tahun depan.. insya allah. Unit no. 46 tu rumah kami.. tak tau la cemana nak hias rumah tu kan..tu nak kene servey byk tempat tu.. baru mari idea hias rumah.

4. Saya nak jadi org yang ada duit banyak.. hahaha buleh tak gitu? kalo buleh, kat wallet tu nak berkepuk RM50.. wahhh best nye rasa kalo ade duit banyak kan.. ape je nak, semua buleh buat

kalo zaman budak² dulu dah rasa jadi org kaya sesangat bile dpt RM50 ni.. tapi bandingkan zaman sekarang ni kene ade berkepuk baru terasa kaya..

Itu saja la kot yg jd idaman ku tika ini.. maksudnye idaman sesangat.. lebih kurang macam idaman yang memang tersemat rapi dalam hati & pale hotak. Kalo nak kate idaman yg mcm angan-angan tu banyak sebenarnye tapi mcm angan-angan mat jenin la kire.. Insya Allah moga² ape yang di idamkan tu di makbulkan.. .. Doakan saya ye kawan-kawan.. mane tau byk yg doakan utk saya, dimakbulkan..Aminn..

Oleh yang demikiannya, ..nak tengok kawan² lelain lak punye idaman ke kegilaan ke angan-angan ke impian ke & whatsoever yg berkaitan dgn Pn Sob punye requisition tu... So, ape tunggu lagi Pn Maya & Pn Iezhan..copek copek la buat listing korang nye kegemaran!!

Pn Sob, okey tak entry ni?? kire orait je la kann.. LULUSKAN aje la

Thursday, June 26, 2008

Ni Kasut Sayaa...!! YEYY

Baru jemput Haziq dari rumah Mak nye (Pengasuh Haziq).. pening lalat lagi.. tgh layan ngantukkk..
amik gamba dgn org ngantukk..
bile nampak shoes diaaa... wahhh terus segar mata die!! siap sengih lagiii..
hahaha.. cubaan untuk memakai shoes sendiri miri... hihihi.. chaiiyookk haziq!!
jeng..jejengg.... akhirnya dah pakai dahhh.. (dgn pertolongan saya sikit mikit gakk..)hah yang ini pulak kasut saya..hahahaha kasut cun saya la.. ayu sungguh kaki ku ini.. Pn Sob jangan marah yer.. I pun ade gamba kaki sendirik apee... U pakai tali-tali.. I kasik tutup habis...kuikuikui


Nasi Ayam Ayamas, Makan²

abah baru lepas cucuk duit.. hahaha turn abah belanja.. (abah yg masih pakai baju kerja, - baru sampai rumah berdesup terus pegi makan, nasib baik saya balik awal, dapat la mandi tukar baju bagai)
sementara makanan nak sampai, amik gamba kenangan, alahai besday boy tak pandang..
punye le susah nak suh haziq ni dok diam..
yg lebih enteprem ibu & abah haziq je.. haziq tu mcm takde perasaan jekk kat kemera.. agaknye die dah boring kott.. asik amik gamba jer..
bukannye besday boy yang lebih makan, ibu & abah nye yang lebih makan.. licin bersih semuanya.. burpp alhamdulillah kenyang.. memang datang carrefoure ni utk pg makan kat ayamas tu jer.. setel makan terus balik...
***********************************************************
Entry ni sebenarnya masa haziqnye besday aritu, tp sbb kan lambat posting, jd saya tepek kan je la ehh bile-bile sy suke & lapang.. dengan kate lainnye bile free & takde keje

Monday, June 23, 2008

Betapa gembiranya ...

seronoknye sambil jalan clapping..
gi jalan sekarang ni pun tanak dukung.. best tau tengok anak dah jalan, masa ni dkat carrefour
masa ni kan Haziq tgh buat kebisingan yang terlampau di dalam starbuck.. adoii pening pale gue!! dia kelaparan menunggu abah nye tgh meng order.. lama sgt kot ek

Apa yang menggembirakan saya tika ini?? yeszaa!! bila anak dah pandai berjalan (berusaha berjalan starting 8 bulan, asyik jalan jatuhhh je kejenye.. skrg dah tough la kirenye)... hahahahaha syabbas beta!! clap..clap.. utk haziq...

Saturday, June 21, 2008

21 Jun - Makan-Makan Bersama Customer

kami 3 beranak buat rombongan ke Medan Ikan Bakar Jeram, K.selangor..Sempena My Bos En. Din belanja Customer. Kire Entertainment la juga. Perghh punye le jauhnye... cuak sepanjang jalan tu.. ye la.. mane penah sampai ke sana. ni la 1st time nye.. kami ikut signboard je.. bile jumpe junction tambah lak takde signboard mmg cuak sesangat. Kami ikut gerak hati je. alhamdulillah sampai jua akhirnya walaupun lewat. Janji pukul 8. Kami sampai 8.45pm. Kami la orang yang paling lewat sampai.. Maluuu... tp cube gak belagak macam biase.. almaklumlahh.. siang nye kan angah sekuarga datang.. penat memasaakk la katekann..



Open table.. mereka yg tengah menjamu selera.. nyum..nyum..
Hubby saya yg sedang asyik menjamu selera

Bertandang Ke Rumah

Angah Sekuarga datang ke rumah kami ari sabtu.. Tok wan & Tok Ki ikut sekali.. meriah la rumah jadinya. Haziq suke sangat la ramai org kat rumah. tak la dia boring. Selalunye kalau ari cuti kompem rumah ni senyap sunyi.. balik-balik muke 3 org ni je.. dia pun takde kawan nak main. Pak Ngah Haziq dah pindah ke kuala Terengganu. Dorang sekuarga nak tengok rumah mereka di Bdr Sri Putra tu.. Kebetulan dah dekat singgah makan tengah hari di rumah.. alhamdulillah kenyang diorang.. dngan hidangan yang ala kadarnya kami jamu dgn Tomyam & Ayam masak merah. Kire Okey laa..

Dari Kiri: Haziq, Naim, Shaza, K.Long Azmina, Amira(di riba)

Azmina & adiknye, Amira

Haziq di pangkuTok Ki
Azmina adik beradik

lebih kurang pukul 4 lebih juga la dorang baru bergerak pulang.. lagipun petang ni juga angah & famili nak balik ganu. Jadi kami pun kemas kemas ape yg patut.. dan bersiap sedia pula untuk ke Jeram, K.Selangor.. Makan-makan pulak malam ni.. yeszaa!!

Friday, June 20, 2008

Company Dinner

Malam ni kene pegi dinner bersama big-big boss jepun ni ha.. makan makanan jepun lagi.. tapi kali ni nye dinner saya dgn selamba je minta waitress tu snap kan gamba kami semua.. tengok la muka² dorang ni.. kami berdua je pompuan. Yg lain tu sume lelaki.. jepunss tu sume dah wenngg!!

duduk dari kiri, Din-san, Saya, Cik Awe, (berdiri di blkg)Low-san Taka-san, Hirman-san, Nishikawa-san, Hayasaki-san, Saga-san (agaknye proton timbul ilham amik dari name dia kott ek??!! opss sorry proton..ampun..), Kohara-san, Nishi-san & Fujita-san.

Wednesday, June 18, 2008

Satu Tahun Suda..

Hari ni kan my Haziq's Birthday.. tak sangka dah setahun umurnya anak ibu ni.. malam td Haziq tido awal.. ingat kan nak wish besday kul 12 mlm td.. rupenye kul 9 lebih Haziq dah tido.. takpe la, Ibu wish juga la kann kat telinga Haziq.. walaupun mungkin kata-kata ibu terngiang-ngiang dalam mimpi Haziq. Sempena besday Haziq ni, Ibu wish;
  • Selamat Hari Lahir Sayang,
  • Semoga anak ibu ni jadi anak yang baik yerr..,
  • Jadi anak yang soleh ye sayang taat dgn ibu dan abah,
  • Jadi muslim yang mukmin, taat pada perintah Allah
  • Semoga Haziq jadi anak yang cerdik & bijaksana
  • Terima kasih ye sayang..,bagi peluang ibu jadi "Ibu", tak sangka dah jadi Ibu selama setahun. {huhuhu.. ayat yg ni tak tahan.. bikin rebeh air mata...so touchhh...}

Mari kite tengok Haziq nye tracking ehh...


ha... gamba mengeliat ni masa haziq kat atas katil spital serdang tu ha. Baru 1 hari jenguk dunia.. ehh! blom pun cukup satu hari, lahir kul 1.12a.m. masa amik gamba ni kul 1tgahari. baru 12 jam la kot ek.. dah ngamuk tanak bedung... buka la kejap kan.. tayang la body tu kat tok-tok, haziq punye muscle kannn.. hahaha..
setelah kekenyangann.. terlena seketika.. gamba ni masa haziq umo 3 hari
Ni la muka haziq masa umo sebulan, masa ni dia dah aktif bagai dahh..lepas pantang hari yg ke 50, pegi jalan Melaka.. Gilos betull ibu haziq ni kan... kemaruk sgt nak jalan. sekali jalan terus ke Melaka, konon boring sangat la diri kene pantang segala. Fikir balik, bagus sebenarnye berpantang ni.. boleh menyihatkan badan sendiri. Nak pakai lama tuuu..kene la jaga kan
haziq umo 3 bulan.. seronok dia..
Haziq 3 bulan lagii...
Haziq 4 bulan.. dia dah menunjukkan minat terhadap makanan. amat kesian pada dia, bile tengok org makan depan dia, sedih je nampak dia terliur sangat nak makan
makin bujang.. gamba masa 4 bulan lagi
haziq 5 bulan. makin cerdik.. dah pandai meniarap, duduk & cubaan utk berdiri

haziq umo 6 bulan, dah jalan semesia dah.. pegi kenduri kawen bagai.. makin tambah suke jaln org bujang nii..
haziq 6 bulan juga, makin bising mulutnye.. dah makan. tak baper byk pun makan. prefer susu lagi dari makanan.. BUT!! bukan susu formula tau... ehem.. ehem.. sendiri mau ingat la...

haziq 7 bulan.. makin aktif & cerdik. kurang tido dan lebihkan masa bermain..
cuma ada gamba haziq setakat 7 bulan je.. bile dah load gamba haziq dr 8 bulan sampai to date, akan bersambung semula bila sampai tika & waktunya..


Sensasi nya..,

Us together..